08 Aralık 2015, Salı 17:23:46

Esenboğa’dan Amman seferleri başladı

Ankara Esenboğa Havalimanı, Ürdün Kraliyet Havayolları’nın Amman seferlerine ev sahipliği yapmaya başladı. Ürdün Kraliyet Havayolları, haftada üç gün Esenboğa Havalimanı’ndan Ürdün’ün başkenti Amman’a karşılıklı sefer düzenleyecek.
  • Ankara liler avrupa ülkelerine giderken tercihleri hep yabancı havayollari olmuştur dolayısıyla da thy neden direct sefer koysun bu kadar net.mesela ankaradan lufthansa ile Frankfurt veya Münih üzerinden Newyork a, Los Angeles, Chicago gidenler var.neden thy tercih etmiyorsunuz.. 5.5 milyon nüfus demek ki yeterli değil, veya ankaralilar thy tercih etmiyorlar ki thy de sefer koyma ihtiyaci duymuyor bu kadar net..Ürdün havayollari ankaraya sefer koymuş çok iyi de yapmış, görelim bakalım nasıl olacak.inşallah dolu gidip dolu gelir..sefer koy, demekle olmuyor işte. Uçağın içini doldurmak lazım yoksa zararlı, bu minibüs hattı değil ki boş gitsin gelsin ne olacak..
  • Aaa bak şimdi orda dur. Kraliyet havayolları ile uçuyorsun. Boru değil. Olsun o kadar, 500 TL uçuş bedeli + 1,000 TL taç giyme bedeli. Etti 1,500 TeeLee.. Adam hatta tek, anlamıyor musun? Rekabet yokken, skimming price ( sütün kaymağını / kremasını, yani en değerli ve pahalı yerini alma, hasat etme ve bunu satış fiyatı ). Ekonominin 1. kuralı, öncelikle yaptığın yatırımı çıkarırsın, kaymağını bir yersin, sonra aaa bu hat kârlıymış derler, başkaları rekabete girer, o gün de fiyatları makul seviyeye çekersin, o güne kadar cukkayı doldur.
  • I wait flights from Amsterdam to Ankara TK or KLM
  • ulusal bayrak taşıyıcımız thy nerede? esb base olmadığı ve thy tarafından bir hub'a dönüştürülmediği sürece, nüfusu 5.5. milyona yaklaşan ve hinterlandıyla yaklaşık 12-15 milyonluk bir yolcu kapasitesine haiz koca başkent beklemeye, atıl bir şekilde işletilmeye mecbur kalacaktır. burada siyasi bir irade gerekiyor ve dolayısıyla yeni ulaştırma bakanına da çok iş düşüyor. herşeye rağmen ürdün kraliyet havayollarına teşekkürler. darısı thy'ye...
  • 2000 li yıllardada Türk hostesleri vardı Amsterdam'a devamlı gelirlerdi bu arada AMS-ESB seferlerini bekliyoruz hic olmazsa haftada 1 veya 2 sefer Duyun biziiii THY ve Pegasus
  • en dusuk bilet fiyati gidis donus 1500 tl.cok degilmi arkadaslar..amerikaya yada uzak doguya o fiyata uculuyor..2 saatlik ucusa 1500 bana fazla geldi.yanlis miyim?
  • Eskisehir Rehber Turizm olarak bu uçakla bizim yolcularimiz uctular ankara daki yaptiklari tören cok güzeldi gercekten her iki tarafa hayirli olmasini diliyorum
  • iyi de ESB'den AMM'a RJ daha once yazları sefer yapılıyordu. neden bu kadar sevinip tören yaptılarki? tüm yılamı yaymışlar tarifeyi ?
  • çok güzel oldu bu...
  • Tk'da uyusun. Esenboğa'yı ihmal etmeye devam etsinler. Koskoca başkent göz ardı ediliyor resmen.

TAV Havalimanları tarafından işletilen Ankara Esenboğa Havalimanı, Ürdün Kraliyet Havayolları’nın Amman’a düzenlediği ilk uçuşu karşıladı.

Airbus 321 ile Esenboğa Havalimanı’na inen yolcular ve Amman’a gidecek ilk yolcuların katıldığı bir törenle yeni uçuşlar kutlandı. Esenboğa Havalimanı’na ilk uçuşu gerçekleştiren kabin ekibi TAV Esenboğa ve Ürdün Kraliyet Havayolları yetkilileri tarafından çiçeklerle karşılandı. Törene Esenboğa Havalimanı Mülki İdare Amiri Hayrettin Balcıoğlu, Ürdün Büyükelçisi Amjad Adaileh, Ürdün Kraliyet Havayolları Satış ve Pazarlama Başkanı Zakir Majali, TAV Esenboğa Genel Müdürü Nuray Demirer ile Esenboğa Havalimanı yetkilileri katıldı. İki ülkenin başkentlerini birbirine bağlayan seferleri kutlamak için yolcular ve davetlilere pasta ikram edildi.

Esenboğa Havalimanı Mülki İdare Amiri Hayrettin Balcıoğlu “Esenboğa Havalimanı olarak dış hat seferlerimize çok önemli bir başlangıç olarak kabul ettiğimiz, iki dost ve kardeş ülke Ürdün ve Türkiye’yi birbirine bağlayan Ürdün Kraliyet Havayolları’nın sefere başlaması nedeniyle çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Esenboğa Havalimanı’ndan direkt uçuşların artarak devam etmesi temmenimizdir” dedi.

TAV Esenboğa Genel Müdürü Nuray Demirer “Esenboğa Havalimanı’nın, Ürdün’ün başkenti ve en büyük şehri olan Amman’a Ürdün Kraliyet Havayolları ile bağlanmasından mutluluk duyuyoruz. Bugün, havalimanımızdan dünyanın 13 ülkesinde 26 noktaya uçuş gerçekleştiriyoruz. Uçuş ağımıza eklediğimiz yeni destinasyonlar ile yolcu ve uçak trafiğinde büyümeye devam edeceğimize inanıyoruz” dedi.

Ürdün Kraliyet Havayolları Satış ve Pazarlama Başkanı Zakir Majali “Bugün Esenboğa Havalimanı’ndan ilk seferimizi yapıyor olmak, iki başkenti direkt uçuşlarımızla birbirine bağlamak bizlere büyük mutluluk veriyor. Yolcu konforu ve memnuniyetini en üst düzeyde tutma hedefimizle, TAV Esenboğa ev sahipliğinde gerçekleştireceğimiz uçuşların hepimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Ürdün Kraliyet Havayolları, Esenboğa Havalimanı’ndan Umman’a sezon boyunca her hafta Salı, Perşembe ve Pazar günleri karşılıklı direkt uçuş gerçekleştirecek. Ankara Esenboğa Havalimanı 2015’in ilk 11 ayında 11 milyondan fazla yolcuya hizmet sunarken 81 bin uçuşa ev sahipliği yaptı.



Esenboğa’dan Amman seferleri başladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

camarothy ~ 8 yıl önce
Ankara liler avrupa ülkelerine giderken tercihleri hep yabancı havayollari olmuştur dolayısıyla da thy neden direct sefer koysun bu kadar net.mesela ankaradan lufthansa ile Frankfurt veya Münih üzerinden Newyork a, Los Angeles, Chicago gidenler var.neden thy tercih etmiyorsunuz.. 5.5 milyon nüfus demek ki yeterli değil, veya ankaralilar thy tercih etmiyorlar ki thy de sefer koyma ihtiyaci duymuyor bu kadar net..Ürdün havayollari ankaraya sefer koymuş çok iyi de yapmış, görelim bakalım nasıl olacak.inşallah dolu gidip dolu gelir..sefer koy, demekle olmuyor işte. Uçağın içini doldurmak lazım yoksa zararlı, bu minibüs hattı değil ki boş gitsin gelsin ne olacak..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hopp ~ 8 yıl önce
Aaa bak şimdi orda dur. Kraliyet havayolları ile uçuyorsun. Boru değil. Olsun o kadar, 500 TL uçuş bedeli + 1,000 TL taç giyme bedeli. Etti 1,500 TeeLee.. Adam hatta tek, anlamıyor musun? Rekabet yokken, skimming price ( sütün kaymağını / kremasını, yani en değerli ve pahalı yerini alma, hasat etme ve bunu satış fiyatı ). Ekonominin 1. kuralı, öncelikle yaptığın yatırımı çıkarırsın, kaymağını bir yersin, sonra aaa bu hat kârlıymış derler, başkaları rekabete girer, o gün de fiyatları makul seviyeye çekersin, o güne kadar cukkayı doldur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Heye ~ 8 yıl önce
Cukkayı vuruyum derken şarampole yuvarlanmada, daha sonra enkazı kaldırmak için normal vinçcin boyu da yetmez, helikopter felan gerekir astarı yüzünden pahalıya patlar. Sende hattın süt üretip üretmeyecegini bilmeden kaymagın hesabını yap. Bu hat 1 yıl dahi dayanamaz. Geçen yıl Thy bile benim esb- ika uçuşunu dayanamayıp kaçtı gitti. Ürdün hava yollarının dayanması imkansız.
thy ~ 8 yıl önce
thy'yi çok büyük sanıyorsanız dev aynasından bakmayı bırakınız. royal ürdün > thy
KLM Royal Dutch Airlines ~ 8 yıl önce
I wait flights from Amsterdam to Ankara TK or KLM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ankara... ~ 8 yıl önce
ulusal bayrak taşıyıcımız thy nerede? esb base olmadığı ve thy tarafından bir hub'a dönüştürülmediği sürece, nüfusu 5.5. milyona yaklaşan ve hinterlandıyla yaklaşık 12-15 milyonluk bir yolcu kapasitesine haiz koca başkent beklemeye, atıl bir şekilde işletilmeye mecbur kalacaktır. burada siyasi bir irade gerekiyor ve dolayısıyla yeni ulaştırma bakanına da çok iş düşüyor. herşeye rağmen ürdün kraliyet havayollarına teşekkürler. darısı thy'ye...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AMS ~ 8 yıl önce
2000 li yıllardada Türk hostesleri vardı Amsterdam'a devamlı gelirlerdi bu arada AMS-ESB seferlerini bekliyoruz hic olmazsa haftada 1 veya 2 sefer Duyun biziiii THY ve Pegasus

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yok ~ 8 yıl önce
en dusuk bilet fiyati gidis donus 1500 tl.cok degilmi arkadaslar..amerikaya yada uzak doguya o fiyata uculuyor..2 saatlik ucusa 1500 bana fazla geldi.yanlis miyim?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rehber turizm ~ 8 yıl önce
Eskisehir Rehber Turizm olarak bu uçakla bizim yolcularimiz uctular ankara daki yaptiklari tören cok güzeldi gercekten her iki tarafa hayirli olmasini diliyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ESB AMM RJ ~ 8 yıl önce
iyi de ESB'den AMM'a RJ daha once yazları sefer yapılıyordu. neden bu kadar sevinip tören yaptılarki? tüm yılamı yaymışlar tarifeyi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kraliçe Aliye ~ 8 yıl önce
Şu an kış mevsiminde olduğumuza göre.....Yazın kaldırmazlar herhalde.
ürdünlü ~ 8 yıl önce
çok güzel oldu bu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tk ~ 8 yıl önce
Tk'da uyusun. Esenboğa'yı ihmal etmeye devam etsinler. Koskoca başkent göz ardı ediliyor resmen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tk ~ 8 yıl önce
Türk hava yolları türkiyenin başkentini bu derece es geçmesi çok şaşırtıcı Hep Atatürk mereye kadar birazcık bu taraflara kaydırılsa sefer hem ankara için hemde istanbul havalimanınların rahatlaması için çok iyi olacaktır

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000