21 Ekim 2013, Pazartesi 09:35:08

ESARET GÜNLERİNİ ANLATTI

Lübnan’da kaçırılan Türk pilotlardan Murat Akpınar, kaldıkları köyde kendilerine “Murat Alemdar” ismini taktıklarını anlatarak, “Burada Polat Alemdar’ın adı Murat Alemdarmış. O köyün bir başına bir sonuna iki Murat’ın heykelini dikecekler, eminim” diye konuştu.
  • Buraya şaçma sapan yorum yapan afrika da yatıya gitmeden 1 hafta önce yüzü asılan ama 2 aydır esir tutulan insanları hafife alan insancıkları görünce thy nin diğer faktörleri bilmem ama insan kalitesizliği ile bir yere varamıcağını anladım siz ne boş adamlarsınız be kardeşim siz ne içiyosunuz da böyle hayaller dünyasında boş boş konuşuyosunuz bir eş kocasına bir baba evlatlarına kavuşmuş yok başbakan karşılamışmış yok stockholm sendromuymuş siz onun derdindesiniz bu durumda bile dedikodu mızmızlanma valla hamdi size az yapıyor şu insanlık dışı hareketleriniz ile kusura bakmayın ama hak ediyosunuz
  • Kesinlikle Stockholm sendromuna muazzam bir ornek esirler ve kaciranlar arasinda duygusal bir bag olusmus.Kaptanim sier ne yaptiniz yav ? Boyle olur mu hic ? bu adamlar sizi kaciriyor tatile goturmuyor.
  • kağıttan kaplanlar yazacaktın sanırım
  • kağıttan kaptanlar sözü çuk oturdu sanırım
  • Allah sizlere akıl, fikir versin, anlayışınızı arttırsın. Diyecek başka bir şey bulamıyorum. Yazık ediyorsunuz kendinize...
  • Pilotlar hakkinda ileri geri konusanlar ADINIZİ VE NUMARANIZI yazar misiniz azicik yureginiz varsa ......
  • Hayırdır, ne oldu, nedir bu isyan. Pilotlar ama öyle ama böyle geldi. Düne kadar kahraman ilan ediyordunuz, geldikleri günden beri gördükleriniz duyduklarınız hoşunuza gitmeyince vatan haini ilan eder duruma geldiniz. Klavye kahramanları sizi.... Yok stocholm sendromu, yok düzmece, yok bilmem ne... Siz orada 77 gün kalsaydınız neler yaşardınız. Düşündünüz mü hiç? Öyle evinizden, ofisinizden bilgisayar başından ahkam kesmek çok kolay. Gidin işinize yaaa. İnsan yiyicilik yapmaktan başka bir şey bilmez misiniz?
  • pilotlar göbek atıp alem yapıyor...bu nasıl kaçırılma yaaa..düzmece olduğu ortada...oyunun bir parçası olmuşlar maalesef
  • palavraya gerek yok bu kacırılma olayı tamamen duzmece ve AKP propogandası seyredın anlarsınız :) sırf bak bız kurtardık kahramanız ayakları varya bızde yedık ..durmak yok palavaraya devam http://video.sozcu.com.tr/2013/video/haber/turk-pilotlarin-lubnanda-cekilen-ilginc-goruntuleri.html
  • Asagida ki arkadasin da belirttigi gibi tam olarak stockholm sendromu bunolsa gerek

Murat Akpınar, kendilerini kaçıran insanlarla ilgili olarak, “Onlara göre babaları en kutsal varlıklarıydı ve babalarını istiyorlardı. Biliyorum şu anda beni izliyorlar çünkü ben az önce onların babasının gelişini izledim. Karşılıklı olarak herkes yuvasına kavuştu” dedi. Akpınar bir süre sonra tutuldukları köyde insanlarla aile gibi olduklarını da belirterek, “Buraya gelirken büyük bir camia ve bir aile bizi ağlayarak gönderdi” ifadelerini kullandı.

Lübnan’da kaçırılan pilotlardan Murat Akpınar, yaşadıklarını anlattı. Evinin bahçesinde basın toplantısı düzenleyen Akpınar, esaret altında geçen 72 günün bayramla sonuçlandığını söyledi.

Bayramın ilk gecesi kaçırıldığını söyleyen Akpınar, “Uçuşa eşimle bayramlaşamadan gitmiştim. ‘Dönünce bayramlaşırız’ dedim. Orada ilk aklıma gelen buydu. İkinci bayram geldi. Sürekli döneceğiz diye telkinlerde bulunuyorduk” dedi.

Kendilerini kaçıranların yaşanan gelişmeler karşısında sürekli bilgi verdiğini söyleyen Akpınar, “Sayın Başbakanımızın ailemi aradığını duydum. Bu bize büyük destek ve moral verdi. Öyle bir ortamda devlet büyüğünün arkanızda olduğunun hissetmek çok önemli. Bu bize ne kadar moral veriyorsa, bizi kaçıranlara da moral veriyordu. Ben bütün Türk insanının, Dışişleri Bakanlığımızın bizim için uğraştıklarını biliyordum. Bize düşen sadece sabırla beklemekti” diye konuştu.

Murat Akpınar kaçırıldıkları günü de anlatarak, “Bizi kaçırdıkları günü anlatmakta Amerikan filmleri yavan kalır. O kadar hızlı şekilde arabadan indirildik 90 saniyeden kaçırıldık. Daha sona bunu anlattıklarında bunun için 45 gün prova yaptıklarını söylediler. Bizi Havalimanının yakınlarında evlere götürdüler. 3. gün bizi evden çıkardılar gözlerimiz bandajlı. Biz toplam 8 kere kaçırıldık 8 kez yer değiştirildik. Onları korkuları vardı. Polisten askerden, Hizbullahtan korkuyorlar. Her yolculuğumuz büyük bir stresle geçti. Bir köye götürdüler yaklaşık 1 hafta orada kaldık. 4. gün sonunda oradan çok hızlı şekilde çıkardılar başka bir köye götürdüler. Suriye’ye yakın bir yere götürüldük. Kendi kendimize şu kuralları koyduk; ‘Hayatta kalacağız, sağlıklı olacağız, mental olarak sağlıklı kalacağız ve bu üç kuraldan taviz vermeyeceğiz’ İyi ilişkiler kurmaya çalıştık. Kuracağımız her iyi ilişkinin bize yansıması oluyordu. Onlarla tezat bir duruma düşsek durumumuz zor olurdu” şeklinde konuştu.

Kendilerini kaçıran insanların babalarına kavuşmak istediğini ifade eden Akpınar, şunları söyledi;

“Ben o insanlara bir şey söylemek istemiyorum. Onlara göre babalara en kutsal varlığı ve babalarını istiyorlardı. Bana ‘aslanlar yalnız yaşarlar. Kendi vatanında ölürler’ dedi. Hoşuma gitti ama yaptıklarının yanlış olduğun söyledim. 45 gün sonra artık aile gibi oluyorsunuz. Birçok insanla tanıştık. O insanlar bizi ve Türk insanını seviyorlar. Bizi aileleri gibi görmeye çalıştılar. Bize şiddet uygulamadılar, ilk gün sadece silahlar çok fazla gösterildi ama inanın onlar bizden daha stresliydi. Biliyorum şu anda beni izliyorlar çünkü ben az önce onların babasının gelişini izledim. Karşılıklı olarak herkes yuvasına kavuştu. İnşallah bu bayramlar bundan sonra da herkesin kendi evinde aslanlar gibi geçer”

Kaptan pilot Akpınar, esir tutuldukları dönemde şiirler yazdığını da söyleyerek, “İleride şiirleri nasıl değerlendiririm bilmiyorum. Günler zor geçiyordu. İnsanlar yataktan kalkarken güneşi göreceğim diye kalkarlar. Gönül kapısını kapattık, hayatta kalmaya, sağlıklı olmaya yemin ettik. Her sabah ‘döneceğiz’ diye kalktık. Şunu biliyorduk Türkiye bölgenin en güçlerinden biri. Sabahtan beri telefonum susmuyor. Genel Kurmay başkanımız da aradılar” dedi.

Başbakan Erdoğan’ın havalimanında kendilerini karşılamasının bir sürpriz olduğunu söyleyen Akpınar, “Bu insanı gururlandırıyor, umutlandırıyor. Eşim başbakanımız sürekli ilgilendiğini söyledi. Özel kalemi sürekli arıyormuş her gün. Güçlü ülke böyle bir ülke. Bizim kısa sürede değil de sağlıklı bir şekilde gelmemiz önemli. Kısa sürede yapmak yanlışa zorluyor insanları. Ben ailemin yanındayım. 4 kuralımız sonuna kadar gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

Kaptan olarak görevini yapıp ikinci kaptanını sağ salim Türkiye’ye döndürmenin mutluluğunu yaşadığını söyleyen Akpınar, “Kendisi şansız bir uçuş yaptı. THY’ye yeni girdi. İlk defa bir yatı görevine gidiyor. İkinci pilotumu sağ salim ülkeme döndürdüğümü düşünüyorum. Birbirimize çok büyük destek olduk. Orada yalnız başımıza kalmamıza imkan yoktu. Bu arada bayağı Arapça da öğrendik. İyi ilişkiler içinde olduk. Daha önce yurt dışında çok görev yaptım. Beni kimse ‘Murat’ olarak hatırlamayacak. ‘Bir Türk vardı’ diyecekler. Onlara bir çok şey de öğrettik. Onlar sofraya gelmeden yemeğe başlamadık. Çay yapılacaksa oradaki herkese yapıldı. Buraya gelirken büyük bir camia ve bir aile bizi ağlayarak gönderdi. Hem insanlara karşı kırgınlığım var, bir taraftan da orada çok büyük bir aile de var” diye konuştu.

Yemek konusunda ilk zamanlar biraz sıkıntı yaşadıklarını anlatan Akpınar, “Onların dışarıdan getirdiği yemeklerle idare ettik. Bir hafta sonra Ağca kaptanım ‘yemek yapmayı biliyorum, isterseniz ben yapayım’ dedi. ‘İyi olur’ dedim. Haftanın 6 günü tavuk yiyerek geçti. Bulunduğumuz bölgede çok alternatif söz konusu değildi. 75 yaşında bir amcamız vardı. Sağ olsun eşi bamyalar yaptı bize getirdi. Son 15 günümüz muhteşem geçti. Çünkü onlar da ailelerin döneceğine inanmıştı biz de inanmıştı. Son 15 güne kadar olan süreyi Allah düşmanıma vermesin” değerlendirmesinde bulundu.

Kaptan Pilot Akpınar, kendilerini kaçıran insanların özür dilediğini belirterek “Özür dilediler ve benden şunu söylememi istediler. ‘Ailelerinizden özür diliyorum, yaptığım işin yanlış olduğunu biliyorum. Onlardan benim adına af dile. Ben de ‘Esaretten dönen babana sor. O affederse ben de affedeceğim’ dedim. O da ‘Babam affetmez’ dedi. Benn şimdi huzurlarınızda aileme soruyorum. Affediyor musunuz” dedi. Akpınar’ın eşi Dilek Akpınar ise, “O Allahla bizim aramızda kalsın” diyerek yanıt verdi.

Murat Akpınar, “ne zaman yeniden uçacaksınız” sorusuna, “Şu an ne zaman başlayacağımı bilmiyorum. Ben hava kuvvetlerinden geliyorum. Biz bir gün önce arkadaşımızı şehit verir bir gün sonra aynı uçakla yeninde göreve giderdik. Benim için sorun değil” ifadelerini kullandı.

Murat Akpınar kaldıkları köyde kendilerine “Murat Alemdar” ismini taktıklarını anlatarak, “Burada Polat Alemdar’ın adı Murat Alemdarmış. O köyün bir başına bir sonuna iki Murat’ın heykelini dikecekler, eminim” diye konuştu.

Eşinden ve ailesinden ayrı iki bayram geçirdiğini söyleyen Akpınar, “3. bayramı hep birlikte yaşıyoruz. Birazdan kurban keseceğiz. Adaklarımız var. 9 adağım daha var onları da keseceğim” diyerek Suriye’de serbest bırakılarak Lübnan’a dönen 9 hacıyı işaret etti.
Akpınar, Lübnanlı yetkililere teslim etmek için uğurlanırken de duygusal anlar yaşadıklarını belirterek, “Bizi gelirken bizi o kadar severek gönderdiler ki. Burada nasıl karşılandıysak aynı şeklide oradan uğurlandık. 75 yaşındaki insanın elime sarılıp öptüğünü biliyorum. ‘Sizden özür diliyorum’ dedi. Biz Lübnan halkı ile kardeşiz. Kardeş kalmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Murat Akpınar'ın eşi Dilek Akpınar ise çok mutlu olduğunu belirterek, "Zor günler geçirdik. Şükür kavuştuk. Umudumuzu hiçbir zaman kaybetmedik. Devlet büyüklerimizin bize çok destek oldu. Sizlere de teşekkür ediyorum" diye konuştu.

ESARET GÜNLERİNİ ANLATTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Bir kere daha ~ 10 yıl önce
Buraya şaçma sapan yorum yapan afrika da yatıya gitmeden 1 hafta önce yüzü asılan ama 2 aydır esir tutulan insanları hafife alan insancıkları görünce thy nin diğer faktörleri bilmem ama insan kalitesizliği ile bir yere varamıcağını anladım siz ne boş adamlarsınız be kardeşim siz ne içiyosunuz da böyle hayaller dünyasında boş boş konuşuyosunuz bir eş kocasına bir baba evlatlarına kavuşmuş yok başbakan karşılamışmış yok stockholm sendromuymuş siz onun derdindesiniz bu durumda bile dedikodu mızmızlanma valla hamdi size az yapıyor şu insanlık dışı hareketleriniz ile kusura bakmayın ama hak ediyosunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Kesinlikle Stockholm sendromuna muazzam bir ornek esirler ve kaciranlar arasinda duygusal bir bag olusmus.Kaptanim sier ne yaptiniz yav ? Boyle olur mu hic ? bu adamlar sizi kaciriyor tatile goturmuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
jako ya cvp ~ 10 yıl önce
kağıttan kaplanlar yazacaktın sanırım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
jako ~ 10 yıl önce
kağıttan kaptanlar sözü çuk oturdu sanırım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Stockholm diyenlere ~ 10 yıl önce
Allah sizlere akıl, fikir versin, anlayışınızı arttırsın. Diyecek başka bir şey bulamıyorum. Yazık ediyorsunuz kendinize...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Pilotlar hakkinda ileri geri konusanlar ADINIZİ VE NUMARANIZI yazar misiniz azicik yureginiz varsa ......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne olduuu? ~ 10 yıl önce
Hayırdır, ne oldu, nedir bu isyan. Pilotlar ama öyle ama böyle geldi. Düne kadar kahraman ilan ediyordunuz, geldikleri günden beri gördükleriniz duyduklarınız hoşunuza gitmeyince vatan haini ilan eder duruma geldiniz. Klavye kahramanları sizi.... Yok stocholm sendromu, yok düzmece, yok bilmem ne... Siz orada 77 gün kalsaydınız neler yaşardınız. Düşündünüz mü hiç? Öyle evinizden, ofisinizden bilgisayar başından ahkam kesmek çok kolay. Gidin işinize yaaa. İnsan yiyicilik yapmaktan başka bir şey bilmez misiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
klavyeciler ~ 10 yıl önce
Buradan ahkam kesenlerin kafasına silah dayasalar bırak orada (mecburen) oynamayı teröristler memnun olsun diye bir de dansöz kıyafeti giyerlerdi kesin. Hayatınızı sadece siyasi görüşlerinizle değernlendirmekten vazgeçin, birazda empati yapmayı öğrenin. Utanmazlık yapıyor ve pilotlara iftira atıyorsunuz sadece. Boş adam işi sizin yaptığınız.
ne olduuu ya cevap ? ~ 10 yıl önce
bak 2 murattan birisisin belli oldu tamam kocum cok gecmıs olsunda bu yasadıklarınızı bız ıstemedık ve bız akp propogandasına alet olun demedık,ılk ıstanbula ındıgınızde ılk ay gunes yuzu gormedık deyıp arkasından bu goruntuler gelınce ee musaade et be kardesımde bu ısın bır kurgu ve sıyası porpoganda oldugunu bızde ıfade edelım, sızın anlattıklarınızdan da mıllet sanırkı sızler orda esır tutuldunuz ? poh kardesım esır tutulan gobekmı atar ? dısarda bahcede agac altında sıırmı yazar ? kendı evınde gıbı mutfakta yemek mı yapar ya kardesım sen suna bır mızansen vardı bızde bas aktorler olarak oynadık ve bıze verılen gorevı yaptık desenız ınan bu elestırıler durur ve herkes sıze cephe almaz ama tvlerde cıkıp fakır ve magdur edebıyatı yapıp da orda 71 gun tatıl yapmıs olmanız da ıste sırık cuvala sıgmadı olayının bır kanıtı bence cıkın halktan ozur dıleyın ve kuyrugunuzu sıkıstırıp ısınıze bakın yoksa cerez olursunuz bılıne..edeb bıraz edep oldumu aslan parcalarım benımmm
hadii.. ~ 10 yıl önce
eğer 2 murattan birisi değilsem eşek gibi anıracak mısın... Hayatınız iftira. Hayal kırıklığı yaşadınız. Pilotlara bir şey olsaydı kahramanlardı şimdi ama olmayınca tu kaka.. hadi oradan hadiiii...
selim ~ 10 yıl önce
pilotlar göbek atıp alem yapıyor...bu nasıl kaçırılma yaaa..düzmece olduğu ortada...oyunun bir parçası olmuşlar maalesef

Yanıtla

Kalan karakter 1000
palavra ~ 10 yıl önce
palavraya gerek yok bu kacırılma olayı tamamen duzmece ve AKP propogandası seyredın anlarsınız :) sırf bak bız kurtardık kahramanız ayakları varya bızde yedık ..durmak yok palavaraya devam http://video.sozcu.com.tr/2013/video/haber/turk-pilotlarin-lubnanda-cekilen-ilginc-goruntuleri.html

Yanıtla

Kalan karakter 1000
!! ~ 10 yıl önce
Asagida ki arkadasin da belirttigi gibi tam olarak stockholm sendromu bunolsa gerek

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000