20 Haziran 2011, Pazartesi 07:50:03

ERZURUMLU UÇAK PEŞİNDE!

Uzun yaz tatili, havayolu şirketlerini de hareketlendirdi. Biletlerin 200 lira sınırına dayanmasına rağmen, uçaklardaki doluluk oranının yüzde 100’lere yaklaştığı Erzurum’da, vatandaşlar uçak bileti satın alabilmek için adeta birbirleriyle yarışıyor...
Uzun yaz tatili, havayolu şirketlerini de hareketlendirdi. Biletlerin 200 lira sınırına dayanmasına rağmen, uçaklardaki doluluk oranının yüzde 100’lere yaklaştığı Erzurum’da, vatandaşlar uçak bileti satın alabilmek için adeta birbirleriyle yarışıyor. 
 
Erzurum’da havayolu taşımacılık sektöründe faaliyet gösteren bir seyahat acentesinin işletmecisi olan Yasin Maraş, yaz tatili dolayısıyla bilet satışlarının katlanarak arttığını söyledi. Uzun yaz tatili nedeniyle tatilcilerin Erzurum dışına, dışarıdakilerin de, Erzurum’a gelmek için hazırlıklar yapmaya başladıklarını kaydeden Maraş, uçaklardaki doluluk oranının, şimdiden yüzde 100’lerin üzerine çıktığını belirtti. Artan talepten dolayı uçak biletlerinin fiyatlarında artış yaşandığını, buna rağmen vatandaşın tercihinin yine uçak olduğunu vurgulayan Yasin Maraş, “Bilet fiyatları normalin çok üzerinde olmasına rağmen ilgi yine de çok büyük. Karşılıklı gidiş-dönüş biletlerini alanlar çoğunlukta. Yaz tatili dolayısıyla hava taşımacılığı sektörü şu anda alarma geçmiş durumda.” diye konuştu. 
 
ERZURUM’DA YENİ TREND 
 
Uçak biletlerinin, 105 ile 205 lira arasında değiştiğini anlatan Maraş, uçak yolculuğunun, yılın her döneminde popülaritesini korumaya devam ettiğini söyledi. Özellikle üniversite öğrencilerinin yaz tatiline girmeden günler önce uçak biletlerini satın aldıklarını ve doluluk yaşanmasında çok büyük bir paya sahip olduklarını belirten Maraş, bu hareketliliğin önümüzdeki bir ay boyunca süreceğini ifade etti. Ağustos ayında başlayacak olan Ramazan ayı ile bilet satışlarının durağan bir döneme gireceğini, bayramla birlikte yeniden canlanacağının altını çizen Maraş, Ramazan ve Kurban bayramları için tatil planı yapanların biletlerini şimdiden rezerve ettirmeleri çağrısında bulundu. 
 
TATİL YOLCULUKLARINDA EN ÇOK TERCİH EDİLEN İL; İSTANBUL… 
 
Öte yandan Erzurum’dan başka şehirlere yapılan tatil yolculuklarında başı İstanbul’un çektiği öğrenilirken, ikinci sırada İzmir, üçüncü sırada ise, Bursa geliyor. Söz konusu şehirler, Erzurumluların yoğun olarak yaşadığı iller sıralamasında da önde gelirken, yolculuk tercihlerine göre iller, Ankara, Antalya, Adana ve Mersin şeklinde sıralanıyor. 
 
Seyahat acentesi işletmecisi Yasin Maraş, Erzurum’un havayolu taşımacılığı bakımından artık model teşkil eden bir il olmaya başladığına dikkati çekerek, “Gece yarısı bile uçuş olması, Erzurum’a ayrı bir kimlik kazandırdı. Bu imkan dolayısıyla birçok seyahat firmasının gözü artık Erzurum’a çevrilmeye başladı. Turizmin de canlılık kazanmasıyla birlikte önümüzdeki yıllarda birçok seyahat firması Erzurum’a temsilcilik ve şube açmak için yarışacaklar.” dedi.
Erzurum Gazetesi
ERZURUMLU UÇAK PEŞİNDE!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000