12 Haziran 2019, Çarşamba 09:54:21

Erzurum'a CAT3 geliyor

Erzurum Havalimanına uçakların 175 metreye kadar olan sisli havalarda bile rahatlıkla iniş yapabilmeleri için Kategori 3A (CAT-3A) sistemi kuruluyor. Bu sistemle birlikte kışın uçak seferleri artırılan kış turizminin canlandırılması hedefleniyor.
  • Cengiz Topel (LTBQ) DH 318', OGU (LTCB) 675'. Yani OGU'nun limiti 2 kat daha kötü :))
  • Cat I Cengiz Topel 808 feet.
  • Biter artik sağa sola divertler
  • Erzurum da CAT2 var.. Senelerdir çalışamıyor. CAT3 yi inşallah faal tutabilirler. Yoksa adı olur kendisi olmaz.
  • Bırakın bu işleri en öncelikli olarak havacılığın gerçek kahramanı olan bizlerin sorunlarıyla ilgilenilmeli
  • Hangi turizmi canlandiracak? 4 tane otelden baska ne var bu sehirde? Siz hic kis mevsiminde Erzuruma gittiniz mi? Camur deryasinda betona dönüstürülmüs bir sehir. Giresrsin otele 5 gün kayarsin cikarsin. Gerisi bir hic. Turizmmis?
  • Reis çalışıyor,Allah ondan ve diğer tüm emeği geçenlerden razı olsun.
  • once zihniyet degismeli ... o da mumkun degıl ...Kayseri //Erciyes e bakin ... her tesis var ama turist yok.aynisi Erzurum icin gecerli .. bir cacık olmaz ...
  • Güzel Ülkemin, güzel şehrine yakışır bir yatırım.Biraz geç kalındı, havayolu şirketleri iptallerin zararını çok çekti.Buna benzer yatırımlar ihtiyaç duyulan her bölgeye yapılmalı ki milli servetimiz boş yere heba olmasın. Başarılar..
  • Kis sporlari deyince 20 yil once akla gelen bikdik sehir.. Anca yanlis kentlesmenin yarattigi isi etkisi Global Isinmayla birlesince kara hastet kalan, tarikatcilarin yaptigi uyduruk tesislerin heyelanlarka yikikdigi caresiz sehir.. Sana artik kim gelir..

Erzurum Havalimanına uçakların 175 metreye kadar olan sisli havalarda bile rahatlıkla iniş yapabilmeleri için Kategori 3A (CAT-3A) sistemi kuruluyor. Bu sistemle birlikte kışın uçak seferleri artırılan kış turizminin canlandırılması hedefleniyor.

Erzurum Havalimanına yapılacak olan Kategori 3A (CAT-3A) standartlarında Aletli İniş Sistemi (ILS) sahip düşük görüş şartlarında uçakların daha emniyetli yaklaşarak inmesini sağlıyor. Yeni sisteme kavuşacak olan pist, özellikle sisin etkili olduğu günlerde yoğun olarak kullanılmaya başlayacak.

Vali Okay Memiş Erzurum Havalimanını ziyaret ederek yeni yapılan CAT3A sistemini ve yeni yapılan zemin döşemesi hakkında uzmanlardan bilgi aldı.

Turizme verdiği önemle bilinen Vali Memiş, bu sistemle birlikte kış turizmini canlandırıp Erzurum’u doğuda ki şehirlerden pozitif olarak bir adım öne geçirmek istediklerini ifade ederek, “Yapılan çalışmayı incelemek için burada toplandık. CAT3A sistemi uygulanacak. İstanbul, Ankara ve İzmir’den sonra bu sistemden buraya da uygulanacak. Zeminimiz beton sistemle kaplıydı. Artık bu piste uluslararası uçakların ineceği bir zemin inşa ediliyor. Bu pist yaklaşık 24 milyon liraya inşa ediliyor. CAT3A sistemi ile 175 metre yüksekliğe kadar uçaklar rahatlıkla iniş yapabiliyor. Erzurum’da ölçümlerimize göre 200 metreye kadar sis oluyor. Bu sistemle çok rahat bir ulaşım ağımız olacak. Erzurum bölgede ki pozitif üstünlüğün ele alacak. Turizm açısından bu proje çok önemli. Kasım ayına kadar bu sistemi yapıp başlatmak istiyoruz. Bu yatırımın üzerinde emeği olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve Ulaştırma Bakanlığımıza ve İlgili Genel Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum” dedi. 





Erzurum'a CAT3 geliyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

LTBQ'ya ~ 5 yıl önce
Cengiz Topel (LTBQ) DH 318', OGU (LTCB) 675'. Yani OGU'nun limiti 2 kat daha kötü :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LTBQ ~ 5 yıl önce
Cat I Cengiz Topel 808 feet.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Diversion ~ 5 yıl önce
Biter artik sağa sola divertler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tecrübe ~ 5 yıl önce
Erzurum da CAT2 var.. Senelerdir çalışamıyor. CAT3 yi inşallah faal tutabilirler. Yoksa adı olur kendisi olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Halo ~ 5 yıl önce
Ne tecrübesi sallamışsın. 3-4 yıldır Cat2 aktif olarak çalışmakta
Arff ~ 5 yıl önce
Bırakın bu işleri en öncelikli olarak havacılığın gerçek kahramanı olan bizlerin sorunlarıyla ilgilenilmeli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
irlandali ~ 5 yıl önce
ARFF adı ile yorum yazıp insanların birbiri ile laf dalaşına girmesine sebeb olma.. Adam ol
Oyy kıyamam ~ 5 yıl önce
Noldu her ay atm ye gidip para çekmek mi zor geldi yoksa nöbette uyuma güçlüğü mu çekiyorsunuz. Yada yağ bağlayan göbeği mi eritemiyorsun. Nedir kahramanlarimizin skntisi söyle ulke olarak sizin sorunlarınızı konuşalım.
Atsep ~ 5 yıl önce
Gerçek bir arff personeli olduğunu düşünmüyorum. Art niyetlisin Allah niyetine göre versin
ERZ ~ 5 yıl önce
Hangi turizmi canlandiracak? 4 tane otelden baska ne var bu sehirde? Siz hic kis mevsiminde Erzuruma gittiniz mi? Camur deryasinda betona dönüstürülmüs bir sehir. Giresrsin otele 5 gün kayarsin cikarsin. Gerisi bir hic. Turizmmis?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cem ~ 5 yıl önce
Reis çalışıyor,Allah ondan ve diğer tüm emeği geçenlerden razı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
umitsiz vaka ~ 5 yıl önce
once zihniyet degismeli ... o da mumkun degıl ...Kayseri //Erciyes e bakin ... her tesis var ama turist yok.aynisi Erzurum icin gecerli .. bir cacık olmaz ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ülkeme Yakışır ~ 5 yıl önce
Güzel Ülkemin, güzel şehrine yakışır bir yatırım.Biraz geç kalındı, havayolu şirketleri iptallerin zararını çok çekti.Buna benzer yatırımlar ihtiyaç duyulan her bölgeye yapılmalı ki milli servetimiz boş yere heba olmasın. Başarılar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Erzurum ~ 5 yıl önce
Kis sporlari deyince 20 yil once akla gelen bikdik sehir.. Anca yanlis kentlesmenin yarattigi isi etkisi Global Isinmayla birlesince kara hastet kalan, tarikatcilarin yaptigi uyduruk tesislerin heyelanlarka yikikdigi caresiz sehir.. Sana artik kim gelir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haha ~ 5 yıl önce
Yandık bittik hasretinden ne olur gel yav. Sensiz biz ne edeceğiz buralarda. Mümkünse komşu sehirlerimizden de geçme birader.
Alper ÇORUH ~ 5 yıl önce
Yukarıda ERZ niki ile yazan aynı zatsın herhalde, Erzurum da okumuş, ya da geçmiş birisi, gıcıklıkla yazılan yazılar. Kar da sıkıntı yok,Dağlarda kar var halen. Tarikat Türkiye yi sarmıştı, Zaten yabancı turist gelmeli , sen gelme.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000