18 Nisan 2009, Cumartesi 09:00:31

Erzincan paraşüt festivali ile şenlenecek

Erzincan'da düzenlenen Uluslararası Yamaç Paraşütü Festivali, 18-19 Nisan tarihleri arasında Çakırman köyü mevkiinde gerçekleştirilecek.
  • Doğu için güzel bir faaliyet, yetkililere teşekkürler

Erzincan Valisi Abdulkadir Demir tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, festivale Almanya, Slovenya, Fransa, Bulgaristan ve Ukrayna'dan toplam 9 sporcu, Türkiye'den Hacettepe, Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Boğaziçi, İnönü, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) ve Ege Üniversitelerinden 101, yamaç paraşütü kulüp ve derneklerinden 37, Ordu Valiliği'nden 12 ve Talas Belediyesi'nden 5 olmak üzere toplam 164 sporcunun iştirak edeceği bildirildi.

Erzincan'da, Yaylabaşı Havacılık ve Ata Sporları Derneği'nden 15 Pilot, Munzur Fırat Doğa Sporları Derneği'nden 5 pilotun aktif olarak yamaç paraşütü faaliyeti gösterdiğinin belirtildiğini kaydeden Vali Abdulkadir Demir festivalle ilgili şu bilgileri verdi: "İlimiz doğa şartlarının bu faaliyetlerin yapılması için çok güzel imkanlar sunduğu bir gerçektir. Etkili tanıtım ve girişimler sonucu 1999 yılında ilk defa 'Dünya Yamaç Paraşütü Şampiyonası ön ayağı', 2002 yılında da 'Dünya Yamaç Paraşütü Şampiyonası 5. ayağı' ilimizde düzenlenmiştir. Ayrıca İlimizin ve bu tür etkinliklerin tanıtımında büyük pay sahibi kıymetli meslektaşım merhum Recep Yazıcıoğlu adına 2004, 2005 ve 2006 yıllarında Festivaller düzenlenmiştir. Uluslararası Yamaç Paraşütü Festivali Ekşisu yolu Çakırman mevkiinde18 Nisan tarihinde saat 10.00'da açılış töreni ile başlayacak olup single ve tandem uçuşları ile devam edecek. Daha sonra hedef yarışması ve ödül töreni ile o günkü yarışlar tamamlanacak olup, programa saat 19.00'da Yaylabaşı Beldesi Ergan Dağı Ardıçlı Gölü mevkiinde kamp ateşi, akşam yemeği ve eğlence ile devam edilecek. 19 Nisan 2009 tarihinde saat 10.00'da single ve tandem uçuşları ile programa başlanacak ve saat 14.00'deki cirit gösterisi ile devam edilecek. Erzincan Uluslararası
Yamaç Paraşütü Festivali saat 17.00'de sona erecektir."

Erzincan paraşüt festivali ile şenlenecek

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Doğu için güzel bir faaliyet, yetkililere teşekkürler

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000