21 Temmuz 2021, Çarşamba 08:19:47

Erzincan Havalimanı'nın ismi resmen değişti

Erzincan Havalimanı'na, eski Başbakan Yıldırım Akbulut'un ismi verildi. İsim değişikliği nedeniyle tören düzenlendi.
  • Erzincan Havalimanına Yıldırım Akbulut ismini veren zihniyet Istanbul Havalimanına neden Yeni Atatürk Havalimanı ismini vermez?
  • Ohran olsaydı
  • Yıldırım Akbulut denen şahıs fıkralara konu olmuş, kendisi ise alay edilmiş ve bir şekilde başbakan yapılmış bir kişidir. Hangi akla hizmetle böylesine ciddiyetsiz ve alay konusu olmuş birinin ismi havalimanına verilir?

Erzincan Havalimanı’nın adı, Erzincan Yıldırım Akbulut Havalimanı olarak değiştirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Nisan’da hayatını kaybeden eski Başbakan ve TBMM Başkanı Yıldırım Akbulut’un isminin Erzincan Havalimanına verileceğini bildirmişti.

Erzincan Havalimanı’nın isminin değiştirilmesiyle ilgili karar Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra isim değişikliği bu akşam tören yapıldı.

Erzincan’da düzenlenen törene Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Erzincan Valisi Mehmet Makas, Akbulut ailesi ve çok sayıda Erzincanlı katıldı.

Vali Mehmet Makas, Erzincan’ın yetiştirdiği bir devlet adamına ‘vefa gösterildiğini’ söyledi.

Akbulut ailesi adına konuşan Yıldırım Akbulut’un kızı Prof. Dr. Çiğdem Kırca da “Sevgili babamız gençlik yıllarından başlayarak hayatının son anına kadar ülkeye hizmet için çalışmıştır. Ülkemizde çok şerefli görevleri yapmak ona kısmet olmuştur. Bu havalimanının Erzincan Yıldırım Akbulut Havalimanı olarak adlandırılmasından dolayı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğana çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Erzincan Havalimanı'nın ismi resmen değişti

Yorumlar

EXTRAVAGANZA ~ 3 yıl önce
Erzincan Havalimanına Yıldırım Akbulut ismini veren zihniyet Istanbul Havalimanına neden Yeni Atatürk Havalimanı ismini vermez?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Davut ~ 3 yıl önce
Ohran olsaydı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B-52 ~ 3 yıl önce
Yıldırım Akbulut denen şahıs fıkralara konu olmuş, kendisi ise alay edilmiş ve bir şekilde başbakan yapılmış bir kişidir. Hangi akla hizmetle böylesine ciddiyetsiz ve alay konusu olmuş birinin ismi havalimanına verilir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Akepenin secim yatırımı ~ 3 yıl önce
Tamamen yorumuna katılıyorum. Hakkında alay edilecek sekilde yorum yapılmış bu adamın adı havalimanına veriliyor. RTE arabalı vapur var. Yanlış şeyler. Hırsızın neyse…

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000