28 Şubat 2013, Perşembe 08:41:43

EROĞLU: "HAYALİM PİLOT OLMAKTI"

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, çocukluk dönemlerinde Hava Harp Okulu’nda eğitim görüp pilot olma hayalini kurduğunu söyledi.

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Bursa Gazeteciler Cemiyeti tarafından Basın Kültür Sarayı’nda düzenlenen ‘Yüz yüze söyleşiler’ programında konuştu. Çocukluğunda hep Hava Harp Okulu’nda pilot olmayı hayal ettiğini anlatan Eroğlu, İzmir Hava Harp Okulu’ndaki anısını şu şekilde anlattı:

“Bir öğrenci bana cumhurbaşkanı olmayı çocukluğunuzda hiç hayal ettiniz mi, diye sordu. Böyle bir imkan yoktu. Demokratik bir ülke diyemezdiniz. Kendi kendimizi yönettiğimiz bir yapı yoktu. Ama benim başka bir hayalim vardı. Ben lisedeyken hep geleceğimi hava harp okulunun talebesi olarak görürdüm. Pilot olmayı çok isterdim. Lise son sınıfta İzmir’deki Hava Harp Okulu’na müracaat ettim. O zaman İngiliz egemenliği olduğu için bunun zararını gördüm. İngiliz vatandaşı olduğumuz için harbiyeye kabul edilmedik. Orada İngiliz yönetimi vardı. Pasaportlarımızda milliyeti Türk, tebası İngiliz, dini İslam yazardı. Sınava girdim ve İngilizceyi yabancı dil olarak yazdım. Reddedildim. Çünkü ‘Sen İngilizsin’ dediler ve Türkçe okuyacaksın dediler. Ben de edebiyatla uğraşan bir insandım. Çok iyi bilirim. 10 üzerinden de 10 aldım” dedi.

EROĞLU: "HAYALİM PİLOT OLMAKTI"

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000