14 Aralık 2017, Perşembe 16:35:54

Erdoğan'dan pasaport açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yeşil pasaport olarak bilinen hususi damgalı pasaport sahibi gençlerimiz, çalışmaya başlasalar da pasaportlarını kullanmayı sürdürebilecekler" dedi.
  • Rusya ya vizelet nezaman kalkacak Putin hic yuz vermiyor
  • Ayricalikli devlet burokrasi sistemi 40~50 li yillarda bu ve benzeri imtiyazlari kendisine hak gotmustur ve daha sonra gelen donem mensuplarida tepe tepe bu ayricaliklari kullanmaya devam ettiler. Olmasi gereken;yurt disi ile is iliskisi olan tum firma sahiplerine,yurt disina isi veya gorevi geregi cikmasi gereken tum ozel sektorun hakkidir YESIL pasaport. Bilmem kacin kaci kadro ya kamu da ulasmis,yesil pasaportunun sagladigi kolay yurt disi seyehat imkani ile,yurt disi turlara bakan zatlar icin degil.Ben ozel sektor olarak tum sorumluluk omuzlarimda bu zatlarin maas alabilmesi icin vergi odeyen karinca olarak bu hak benim olmali,havaalani VIP gecisleride. Benim hakkim olmali,devlete katma deger uretmeden nimetlerinden faydalanan guruhun degil,Bedelini ben oduyorsam nimetinde hakkim vardir.Bedel odemeyinin de hakki ayricalikli olamaz, Biz uretmez k her ayin 15 inde bankamatiks ize sadece SORRY der ona gore,Bu hususta devlete hakkimi helal etmiyorum,
  • Ingiltere ve ABD yeşil pasaportlara da vize istiyor.Herhalde diğer ülkeler de aynı uygulamaya başlarlar.
  • kendi kendini ayrıştırmayı,ayrıcalıklı,torpilli yaşamayı marifet sayan bizden başka bir millet var mıdır acaba ? normal pasaportu olanlar soyulsun,eziyet çeksin,bilgileri milletin eline geçsin umurlarında değil varsa yoksa kendi eşrafları,çoluk,çocukları! bir de ülkemize sadece kimlikle gelip,çıkmadan 9 ay kalan,vergisiz ev,arsa alan çoğu ab üyesi ülke vatandaşlarına da yeşil pasaport ver ülkemize daha rahat girip çıksınlar,kalış süreleri 9 ay ile sınırlanmasınlar olur mu !!!
  • Yesil pasaport hususi pasaport oldugu icin cok ulke vize istemez. Bu yas uzatmasiyla aile erkani cocuklari yesil pasaportu kullanmaya devam edecekler.Ya normal vatandas ne yapsin? Yakinda Yesil pasaportada vize koyarlarsa sasirma.
  • Bu konuyu açıklamak sana mı kaldı..!
  • Birde yaş sınırı uzatılsa
  • Başka ülkeler halkını böyle renk renk bölüyor mu? Herkeste tek pasaport var. Memur pasaportu nedir ki? İşçi, esnaf, sanatkar, çiftçi neden tükaka oluyor da vize kuyruğuna giriyor?
  • böyle haksızlık,kendi insanını ayrıştıran,ayrıcalık tanıyan zihniyet başka hangi ülkede vardır acaba? normal pasaportu olanlar vize alabilmek için bütün gizli kalması gereken bilgilerini veriyorlar yetmiyor üstüne de konsolosluklara ve ortakları vize aracı kurumlarına dünya para ödüyorlar kimse de çıkıp bu haksızlıklar için hiçbir şey yapmıyor marifetmiş gibi de bu açıklama yapılıyor !
  • Yeşil pasaportu böyle genişletmeye devam ederseniz, AB tümden vize serbestisini kaldıracak, sonra devlet görevlileri de vize kuyruğuna girecek. AB devlet görevlisi buralara kaçmaz mantığıyla o serbestiyi sağlıyor, görevde olmayan reşit insanlara verilmesi, zaten bahane arayan AB'nin bu kararını gözden geçirmelerine sebep olur.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yeşil pasaport olarak bilinen hususi damgalı pasaport sahibi gençlerimiz, kayıtlı olarak çalışmaya başladıklarında bu haklarını kaybediyorlardı. Artık 18-25 yaş aralığındaki gençlerimiz çalışmaya başlasalar da pasaportlarını kullanmayı sürdürebilecekler" dedi.

Erdoğan; 'Mevcut sistemde 18-25 yaş aralığında öğrenci olup da çalışmaya başlayanların yetim aylıkları kesiliyor. Yaptığımız düzenleme ile bu durumdaki öğrencilerimizin aylıklarının devam etmesini sağlıyoruz.

Yeşil pasaport olarak bilinen hususi damgalı pasaport sahibi gençlerimiz, kayıtlı olarak çalışmaya başladıklarında bu haklarını kaybediyorlardı. Artık 18-25 yaş aralığındaki gençlerimiz çalışmaya başlasalar da pasaportlarını kullanmayı sürdürebilecekler.

Erdoğan'dan pasaport açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Rusya ~ 6 yıl önce
Rusya ya vizelet nezaman kalkacak Putin hic yuz vermiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ISIN DOGRUSU ~ 6 yıl önce
Ayricalikli devlet burokrasi sistemi 40~50 li yillarda bu ve benzeri imtiyazlari kendisine hak gotmustur ve daha sonra gelen donem mensuplarida tepe tepe bu ayricaliklari kullanmaya devam ettiler. Olmasi gereken;yurt disi ile is iliskisi olan tum firma sahiplerine,yurt disina isi veya gorevi geregi cikmasi gereken tum ozel sektorun hakkidir YESIL pasaport. Bilmem kacin kaci kadro ya kamu da ulasmis,yesil pasaportunun sagladigi kolay yurt disi seyehat imkani ile,yurt disi turlara bakan zatlar icin degil.Ben ozel sektor olarak tum sorumluluk omuzlarimda bu zatlarin maas alabilmesi icin vergi odeyen karinca olarak bu hak benim olmali,havaalani VIP gecisleride. Benim hakkim olmali,devlete katma deger uretmeden nimetlerinden faydalanan guruhun degil,Bedelini ben oduyorsam nimetinde hakkim vardir.Bedel odemeyinin de hakki ayricalikli olamaz, Biz uretmez k her ayin 15 inde bankamatiks ize sadece SORRY der ona gore,Bu hususta devlete hakkimi helal etmiyorum,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Helal ~ 6 yıl önce
Devlette sana hakkını helal etmiyor.
bildiğim kadarıyla, ~ 6 yıl önce
Ingiltere ve ABD yeşil pasaportlara da vize istiyor.Herhalde diğer ülkeler de aynı uygulamaya başlarlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne desek ki ~ 6 yıl önce
kendi kendini ayrıştırmayı,ayrıcalıklı,torpilli yaşamayı marifet sayan bizden başka bir millet var mıdır acaba ? normal pasaportu olanlar soyulsun,eziyet çeksin,bilgileri milletin eline geçsin umurlarında değil varsa yoksa kendi eşrafları,çoluk,çocukları! bir de ülkemize sadece kimlikle gelip,çıkmadan 9 ay kalan,vergisiz ev,arsa alan çoğu ab üyesi ülke vatandaşlarına da yeşil pasaport ver ülkemize daha rahat girip çıksınlar,kalış süreleri 9 ay ile sınırlanmasınlar olur mu !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yesil ~ 6 yıl önce
Yesil pasaport hususi pasaport oldugu icin cok ulke vize istemez. Bu yas uzatmasiyla aile erkani cocuklari yesil pasaportu kullanmaya devam edecekler.Ya normal vatandas ne yapsin? Yakinda Yesil pasaportada vize koyarlarsa sasirma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Demek ki bürokratların çocukları öyle istemiş... ~ 6 yıl önce
Vizeyle uğraşmak istemiyor bürokrat ağa çocukları , onlar da haklı...
MAYDANOZ ~ 6 yıl önce
Bu konuyu açıklamak sana mı kaldı..!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ysf ~ 6 yıl önce
Birde yaş sınırı uzatılsa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayırımcılık ~ 6 yıl önce
Başka ülkeler halkını böyle renk renk bölüyor mu? Herkeste tek pasaport var. Memur pasaportu nedir ki? İşçi, esnaf, sanatkar, çiftçi neden tükaka oluyor da vize kuyruğuna giriyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilgisiz ~ 6 yıl önce
Bak bakalım diğer ülkelerde yeşil pasaport olayı varmı yokmu?
bilgisiz'e ~ 6 yıl önce
var da nasıl var,hangi ülkelerde,kimlere hangi şartlarda veriliyor ? bizdeki gibi profesörden tut emekli ilkokul öğretmenine kadar 1.dereceden memur olması şartıyla yurtdışında her devlet memuruna yeşil veya onlara özgü ne renkse pasaport veriliyor mu? bizde amaç saptırılmış tamamıyle...
rezalet ! ~ 6 yıl önce
böyle haksızlık,kendi insanını ayrıştıran,ayrıcalık tanıyan zihniyet başka hangi ülkede vardır acaba? normal pasaportu olanlar vize alabilmek için bütün gizli kalması gereken bilgilerini veriyorlar yetmiyor üstüne de konsolosluklara ve ortakları vize aracı kurumlarına dünya para ödüyorlar kimse de çıkıp bu haksızlıklar için hiçbir şey yapmıyor marifetmiş gibi de bu açıklama yapılıyor !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yanlış ~ 6 yıl önce
Yeşil pasaportu böyle genişletmeye devam ederseniz, AB tümden vize serbestisini kaldıracak, sonra devlet görevlileri de vize kuyruğuna girecek. AB devlet görevlisi buralara kaçmaz mantığıyla o serbestiyi sağlıyor, görevde olmayan reşit insanlara verilmesi, zaten bahane arayan AB'nin bu kararını gözden geçirmelerine sebep olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000