25 Ocak 2015, Pazar 14:55:49

ERDOĞAN MOGADİŞU HAVALİMANI'NI AÇTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mogadişu Havalimanı'nın Türk müteahhitler tarafından yapılan yeni terminal binasını hizmete açtı.
  • O hava alanin da calistim cok guzel oldu arkadaslr
  • İngilizler, Fransızlar Amerikalılar yüzyıllardır bu topraklarda ticaret yapıyor..Onların da istediği tam olarak bu zaten, gözümüzü buralardan uzak tutmamız.. Yapılan çok güzel işler var.Türkiye Somali halkına müthiş destek veriyor, yollar, hastaneler okullar yapılıyor.Keşke koşulsuz şartsız hepimiz tebrik edebilseydik...Zor şartlar altında, çok kısa sürede Yeni Terminal binasını bitirip, hizmete açan Yüklenici firma Kozuva Şirketler Grubu'nu tebrik ediyorum...
  • Gençler bilip bilmeden yorumlar yapıp kendi kendinizi küçültmeyin boş yere. Havalimanın büyük kısmı Türkiye Cumhuriyeti tarafından yaptırıldı, hava trafiğinin bütün elektronik ekipmanları DHMİ tarafından sağlandı, ils cihazlarına varıncaya kadar. Kontrolorler Türkiyede eğitim gördü daha sayayım mı ? Sallamadan önce biraz araştırın.
  • Aden körfezinden ticari yük gemisi ile de geçerken biz Türküz deyin korsanlara karsi, umursuyorlar mi görün :)
  • ''Puhaha '' yazan arkadaşa cevaben ''Yuh sana''.
  • Oncelikle akpli degilim ki Allah'ta sasirtmasin ama oraya gercek anlamda yardim yapan sadece turkiyedir somurge amaci gudmeden.Hoca efendinin calismalarini da muazzam buluyorum turk olmaktan gurur duyuyorum oraya gitmis bir insan olarak
  • Belcikada yaşıyan biri olarak AirPort Haberi uçaklara merakım,dan dolayı takıp ediyorum. Bir çok şeyi anlıyordum da... Politikaya gelince fenna laf sokuyorsunuz bir birinize.! Bence TC Cumhurbaşkanın orda açılış yapması cok güzel birşey ;-)
  • bizim ne alakamız var kardeşim. Rte açtıda neden yani ?
  • "ADAM" olan açıyor işte. Helal olsun.
  • merak ettim,hususi pasaport sahibi turk vatandaslari bu ulkede vizeye tabii mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan için Mogadişu Havalimanı'nda resmi karşılama töreni düzenlendi.

Erdoğan ve Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'un tören alanında yerlerini almalarının ardından iki ülkenin milli marşları çalındı.

Daha sonra açılışın yapılacağı yeni terminal binasına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradaki konuşmasına "Mogadişu Havalimanı'nın bu muhteşem terminal binasının açılışında sizlerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" diyerek başladı.

Terminal binasının, birçok sıkıntı çekmiş Somali halkına hayırlar getirmesini temenni eden Erdoğan, binanın yapımını üstlenen Kozuva Şirketler Grubu'na da teşekkürlerini iletti.

-"Somali halkı, bu yardımı asla unutmayacak"

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud da bugünün Somali'nin gelişimi ve tarihi için çok önemli bir gün olduğunu söyledi. Somali halkının mutluluğunu dile getiren Mahmud,  desteklerinden ötürü Somali'nin Türkiye'ye teşekkür borcu olduğunu belirtti.

Geçmişteki Mogadişu ile bugünkü Mogadişu arasında büyük fark olduğunu vurgulayan Mahmud, "Bu farkı siz ve Türk devletinin yaptığı değişiklikler sayesinde buradan görebilirsiniz. Somali halkı da bu yardımı asla unutmayacaktır. Bu terminal, Somali halkına büyük bir değişiklik getirdi" diye konuştu.

Mahmud, başka altyapı yatırımlarının da sürdüğünü, her yerde değişiklikler yapıldığını kaydederek, Erdoğan'a ve heyetine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye takdim edildi.

Açılışta Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da eşlik etti.





ERDOĞAN MOGADİŞU HAVALİMANI'NI AÇTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

Soner ~ 8 yıl önce
O hava alanin da calistim cok guzel oldu arkadaslr

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorum Farkı ! ~ 9 yıl önce
İngilizler, Fransızlar Amerikalılar yüzyıllardır bu topraklarda ticaret yapıyor..Onların da istediği tam olarak bu zaten, gözümüzü buralardan uzak tutmamız.. Yapılan çok güzel işler var.Türkiye Somali halkına müthiş destek veriyor, yollar, hastaneler okullar yapılıyor.Keşke koşulsuz şartsız hepimiz tebrik edebilseydik...Zor şartlar altında, çok kısa sürede Yeni Terminal binasını bitirip, hizmete açan Yüklenici firma Kozuva Şirketler Grubu'nu tebrik ediyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bilgilendirme ~ 9 yıl önce
Gençler bilip bilmeden yorumlar yapıp kendi kendinizi küçültmeyin boş yere. Havalimanın büyük kısmı Türkiye Cumhuriyeti tarafından yaptırıldı, hava trafiğinin bütün elektronik ekipmanları DHMİ tarafından sağlandı, ils cihazlarına varıncaya kadar. Kontrolorler Türkiyede eğitim gördü daha sayayım mı ? Sallamadan önce biraz araştırın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cb ~ 9 yıl önce
Bilgilendirme yazan arkadaş sen burayla ilgili bilginin kaynağını bana bir anlat bakalım sen bu meydanı nerede gördün. Görmüş olsan bilirsin ki bırak ILS sistemini en primitif sistem olan NDB'nin bile olmadığını bilirsin. Meydana pilotlar görerek iniş yapıyor. Meydana yaklaşmak için şehrin üzeri 15000 feet üzerinden katediliyor ateş açılıyor diye. İniş için yine emniyet sebeplerinden rüzgar yönü ne olursa olsun tek taraf kullanılıyor. Ne kadar güvenli bir yer değil mi? Ayrıca ne IATA ne de ICAO burayı havaalanı, meydan gibi kategorilere sokmuyor. Çünkü sivil havacılık için uygun bir altyapı yok. Belki eksiklikler ilerde tamamlanır ama bu gün çok fena. Ağzı olan konuşur ama el insaf sadece TV'den gördüğünüz yerler hakkında bilmeden sallamayın.
dimitri ~ 9 yıl önce
Aden körfezinden ticari yük gemisi ile de geçerken biz Türküz deyin korsanlara karsi, umursuyorlar mi görün :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
''Puhaha '' yazan arkadaşa cevaben ''Yuh sana''.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
helal olsun ~ 9 yıl önce
Oncelikle akpli degilim ki Allah'ta sasirtmasin ama oraya gercek anlamda yardim yapan sadece turkiyedir somurge amaci gudmeden.Hoca efendinin calismalarini da muazzam buluyorum turk olmaktan gurur duyuyorum oraya gitmis bir insan olarak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Belcikada yaşıyan biri olarak AirPort Haberi uçaklara merakım,dan dolayı takıp ediyorum. Bir çok şeyi anlıyordum da... Politikaya gelince fenna laf sokuyorsunuz bir birinize.! Bence TC Cumhurbaşkanın orda açılış yapması cok güzel birşey ;-)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
flyer ~ 9 yıl önce
bizim ne alakamız var kardeşim. Rte açtıda neden yani ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
"ADAM" olan açıyor işte. Helal olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ztk ~ 9 yıl önce
merak ettim,hususi pasaport sahibi turk vatandaslari bu ulkede vizeye tabii mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000