06 Nisan 2009, Pazartesi 07:42:51

Ercan'da 2 yolcu uyuşturucuyla yakalandı

Ercan Havaalanı’ndan KKTC’ye giriş yapan 2 yolcunun üzerinde uyuşturucu bulundu.

Narkotik dedektör köpeği Zeyna, önceki gece 10 dakika arayla Ercan Havaalanı’ndan KKTC’ye giriş yapan iki yolcunun üzerinde uyuşturucu buldu. Zeyna, saat 23.05’te Mehmet Samet Boyacıgil’in üzerinde 3 gram, saat 23.15’te ise Süleyman Gür’ün üzerinde 2 gram hintkeneviri tespit etti.

Narkotik dedektör köpeği Zeyna, önceki gece 10 dakika arayla Ercan Havaalanı’ndan KKTC’ye giriş yapan iki yolcunun üzerinde uyuşturucu buldu.

Süleyman Gür ve Mehmet Samet Boyacıgil isimli iki zanlı da, dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Çiğdem Güzeler’in huzuruna çıkarılarak aleyhlerine 3’er gün tutukluluk emri alındı.

İddia Makamı Başsavcılık adına mahkemede hazır bulunan Savcı Sarper Altıncık’ın tanığı olan Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Cemal Ramiz, yeminli şahadet vererek olguları aktardı.

Ramiz, 3 Nisan 2009 tarihinde saat 23.05 sularında Ercan Devlet Havalimanı’ndan KKTC’ye giriş yapmakta olan zanlı Mehmet Samet Boyacıgil’in, narkotik dedektör köpeği Zeyna’nın tepki vermesine müteakip üzerinde yapılan aramada yaklaşık 3 gram hintkeneviri türü uyuşturucu maddenin bulunarak emare olarak alındığını belirtti.

Aynı tarihte saat 23.15 raddelerinde devam eden kontrollerde zanlı Süleyman Gür üzerinde yapılan aramada yaklaşık 2 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucunun bulunarak, uyuşturucuya emare olarak el konulduğunu kaydeden polis memuru Ramiz, meseleyle ilgili tahkikatın yeni başladığını ve soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğünü ifade etti.

Zanlıların serbest kalmaları halinde tahkikatı olumsuz şekilde etkileyebileceğini söyleyen Cemal Ramiz, zanlı Mehmet Samet Boyacıgil ve Süleyman Gür’ün 3 gün tutuklu kalmalarını talep etti.

Yargıç Çiğdem Güzeler, tahkikatın selameti ve adaletin tecellisi için zanlıların 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını emretti.

(Kıbrıs Gazetesi)

Ercan'da 2 yolcu uyuşturucuyla yakalandı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000