23 Mayıs 2009, Cumartesi 08:04:53

Ercan'a da termal kamera yerleştirildi

Meksika’da başlayıp hızla Kuzey Amerika ve Avrupa’ya hızla yayılan domuz gribine karşı Ercan Havalimanı’nda alınan önlemlere ek olarak termal kamera da yerleştirildi.
  • bu arac olcecek bizi? domuz ciftlikciklerini kapatin be... burasa amerikancik avrupacik gelmez be...
  • BİLİNDİĞİ GİBİ KTHY DE ÇALIŞAN PİLOTLAR VE DISHPAC DE ÇALIŞAN İNSANLAR UŞSEN İ KURDU.YÖNETİMİN VE DİĞER SENDİKANIN ÇOK ÇOK İSTEMEMESİNE RAGMEN.VE UÇSEN YAKLAŞIK ÜÇ GÜN ÖNCE BİR BASIN BİLDİRİSİ DAĞITTI ELİNİZE GEÇTİMİ GEÇMEDİMİ BİLMİYORUM. KIBRIS GAZETESİ YAYINLADI BUNU.AYRINTILARINI BURDAN GÖREBİLİRSİNİZ http://www.kibrisgazetesi.com/index.php/cat/2/news/71954/PageName/Ic_Haberler . BU BİRDİ VE İKİNCİSİ İSE BU UÇSEN İN SÖYLEDİKLERİNİN DOGRULUGUNU BUGUN GÖREBİLİRSİNİZ YENİ ALINAN UÇAGIN PERSONELİ EKSİK DEDİKLERİ OLAYI BUGUN DAHA İYİ ANLADIM ÇÜNKÜ İLK DEFA BİR KTHY UÇUŞUNUN İPTALİNİ GÖRDÜM BİRAZ ÖNCE YK 561 LEFKOŞE-DALAMAN VE ONUN DEVAMI OLAN YK 562 DALAMAN-MANCHESTER http://www.atmairport.aero/
  • Herşeyleri tamam bir termal kameraları eksik... Önce meydanı adam edin. Önce otoparkı adam edin. Önce yer hizmetlerini adam edin.

Meksika’da başlayıp hızla Kuzey Amerika ve Avrupa’ya yayılan domuz gribine karşı Ercan Havalimanı’nda alınan tedbirlere ek olarak alana termal kamera da yerleştirildi.

Ercan’a girecek tüm yolcular ve uçuş ekipleri pasaport kontrolü öncesinde, yolcu geliş salonuna konulan kameranın önünden giriş yapacak. Kamera, ateşi yüksek yolcuları ekranda yeşil renkte görüntülüyor. Yolculardan vücut ısısı 38,5 dereceyi geçenler. sakıncalı bir durumun söz konusu olması halinde derhal gözetim altına alınacak.

Ercan Havalimanı’nda dün öğleyin hizmete giren termal kameranın piyasa fiyatının 30 ile 40 bin Euro olduğu bildirildi.

“Ülke insanının sağlığını düşünüyoruz”

Domuz gribi virüsünün KKTC’ye girmesini önlemek amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından öncelikle Ercan Devlet Havalimanı’nda başlatılan termal Kamera uygulaması ile ilgili olarak KIBRIS’a açıklama yapan Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanı Ahmet Kaşif, ülke insanının sağlığını düşünerek bu tedbiri aldıklarını söyledi.

Kaşif, domuz gribinin Amerika ve Avrupa’ya sıçradığını, Türkiye’de yaygın olmadığını, Türkiye’de sadece turistlerde görüldüğünü ve kontrol altına alınanların dün taburcu edildiğini belirtti.

Ercan’a yurt dışından, genellikle de İngiltere ve diğer Avrupa şehirlerinden yolcular geldiği için termal kamera taktıklarını kaydeden bakan, şu an İngiltere’de de domuz gribi vakasının görülmediğini ancak ülke insanının rahat olmasını istediklerini ifade etti.

Ahmet Kaşif, kameranın hizmete girdiğini, havalimanında görevli sürekli bir kişinin termal kamerada görevlendirildiğini kaydetti.

Kamera sıcaklıktan tespit ediyor

Ercan Havalimanı’na termal kamerayı Türkiye’den gelerek monte eden Yazıcı Sentez Termal Görüntüleme firması yetkilisi Hasan Tahsin, kameranın dünyada kullanılan en iyi termal kamera olan “Flir” olduğunu söyledi.

Amacın domuz gribi olabilecek olası hastaları tespit etmek olduğunu, termal kameranın da bu işlevi gördüğünü söyleyen Tahsin, kameranın sıcaklık ölçtüğünü, insan vücudunda yüzde ve boyun bölgesindeki 37 ve 38 derece üzerindeki ateşi tespit ederek bu bölgelerde yeşil noktalarla ateşi belli ettiğini, personelin de bu kişiye gerekli diğer testleri yaparak domuz gribi olup olmadığını belirlediğini kaydetti. 

(Kıbrıs Gazetesi)

Ercan'a da termal kamera yerleştirildi

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
bu arac olcecek bizi? domuz ciftlikciklerini kapatin be... burasa amerikancik avrupacik gelmez be...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
BİLİNDİĞİ GİBİ KTHY DE ÇALIŞAN PİLOTLAR VE DISHPAC DE ÇALIŞAN İNSANLAR UŞSEN İ KURDU.YÖNETİMİN VE DİĞER SENDİKANIN ÇOK ÇOK İSTEMEMESİNE RAGMEN.VE UÇSEN YAKLAŞIK ÜÇ GÜN ÖNCE BİR BASIN BİLDİRİSİ DAĞITTI ELİNİZE GEÇTİMİ GEÇMEDİMİ BİLMİYORUM. KIBRIS GAZETESİ YAYINLADI BUNU.AYRINTILARINI BURDAN GÖREBİLİRSİNİZ http://www.kibrisgazetesi.com/index.php/cat/2/news/71954/PageName/Ic_Haberler . BU BİRDİ VE İKİNCİSİ İSE BU UÇSEN İN SÖYLEDİKLERİNİN DOGRULUGUNU BUGUN GÖREBİLİRSİNİZ YENİ ALINAN UÇAGIN PERSONELİ EKSİK DEDİKLERİ OLAYI BUGUN DAHA İYİ ANLADIM ÇÜNKÜ İLK DEFA BİR KTHY UÇUŞUNUN İPTALİNİ GÖRDÜM BİRAZ ÖNCE YK 561 LEFKOŞE-DALAMAN VE ONUN DEVAMI OLAN YK 562 DALAMAN-MANCHESTER http://www.atmairport.aero/

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Herşeyleri tamam bir termal kameraları eksik... Önce meydanı adam edin. Önce otoparkı adam edin. Önce yer hizmetlerini adam edin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000