13 Eylül 2013, Cuma 08:15:55

ERCAN İÇİN BÜYÜK TEHLİKE!

Rum medyası Suriye'de yaşananların Akdeniz'de sivil hava trafiğini etkileyeceğini yazdı.
  • Bu işler böyle olmuyor. Ercan'a uçuşlar sadece Türkiye'den yapılıyor. Öyle her gelen de istediği yerde istediği NOTAM'ı da çekemez. Bu oturulup masa başında yapılmış bir haber gibi geldi bana (Asparagas) . Bölge Ankara ve Ercan Radarlarının pozitif kontrolunda yönetiliyor. Dolayısı ile ATC vectoring ile hiçbir sorun olmadan trafikleri yönlendirir. "Artistlik yapılırsa" biz "artistliğin mislini" biliriz. Gemileri bilmem ama, bu uçaktır, Suriye FIR'dan gitmese başka yerden gider. Türk Hava Sahası (Türkiye ve KKTC) ve Ercan hiçbir zaman tehlikede olmadı, olmayacak da.
  • Ercan havalimanı zaten özelleşmeden dolayı artan ücretlerden bir darbe yedi. Bir de bunu yerse turizm biter.

Rusya'nın uluslararası suları hava-deniz tatbikatı için kapattığı; ABD'nin de Suriye'yi vurma kararı alması halinde Lefkoşa FIR Hattının bazı bölgelerini kapatmasının beklendiği ifade edildi.

ABD'nin hava sahasını kapatması halinde özellikle KKTC'deki uçuşların olumsuz etkileneceği; etkilenmeyecek tek havaalanının Baf olduğu bildirildi.

Rum basını Rusya'nın NOTAM yayımlayarak hava-deniz tatbikatı icra etmek maksadıyla uluslararası suları bağladığını yazdı.

Bu durumun halen gemi seyirlerinde sorun oluşturduğunu aktaran Rum Politis gazetesi, Suriye'nin vurulma kararı verilmesi halinde ABD'nin de Lefkoşa FIR Hattı bölgelerini kontrol altına almasının beklendiğini belirtti.

Gazete, Perşembe günü de ABD'nin, Suriye hedeflerini vurma kararı alması halinde, benzer şekilde Suriye hava sahasını kontrol altına alınacağını da kaydetti.

Bunun sonucunda, Kıbrıs'ın, kara sularından daha geniş bir alanı kapsayan FIR hattını da etkileneceğini belirten gazete, KKTC'deki uçuşlarında bundan oldukça etkileneceğini okuyucularına duyurdu. (Star)

ERCAN İÇİN BÜYÜK TEHLİKE!

Yorumlar

Sallama ~ 11 yıl önce
Bu işler böyle olmuyor. Ercan'a uçuşlar sadece Türkiye'den yapılıyor. Öyle her gelen de istediği yerde istediği NOTAM'ı da çekemez. Bu oturulup masa başında yapılmış bir haber gibi geldi bana (Asparagas) . Bölge Ankara ve Ercan Radarlarının pozitif kontrolunda yönetiliyor. Dolayısı ile ATC vectoring ile hiçbir sorun olmadan trafikleri yönlendirir. "Artistlik yapılırsa" biz "artistliğin mislini" biliriz. Gemileri bilmem ama, bu uçaktır, Suriye FIR'dan gitmese başka yerden gider. Türk Hava Sahası (Türkiye ve KKTC) ve Ercan hiçbir zaman tehlikede olmadı, olmayacak da.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ercan ~ 11 yıl önce
Ercan havalimanı zaten özelleşmeden dolayı artan ücretlerden bir darbe yedi. Bir de bunu yerse turizm biter.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000