25 Temmuz 2017, Salı 09:53:53

"Ercan Havalimanı'nı ayağa kaldırdık"

Ercan Havalimanı ihalesini 4 yıl önce alan Taş Yapı’nın patronu Turanlı, “KKTC için 38 yıl kambur olan Ercan’ı ayağa kaldırdık” dedi.
  • Tam esnaf mantığı. Ercana dutyfree yapmakla ayağa kaldırdığını düşünüyor. Orada 2 uçak rötar yapsa havaalanı batacak durumda. Yolculara oturacak yer mi bıraktınız ? Biraz tecrübeli olsaydınız yürüyen merdiven koyup göz boyayacağınıza önce yolcu rahatlığını düşünürdünüz. Ama zihniyet para kazanmak üstüne kurulduğundan bir iki basit makyajla kamuoyu yaratmaya çalıştınız. Ama kimse yemedi. Keşke ama keşke işletmesini profesyonel bir terminal işletmecisine verseydiniz. Siz nihayetinde inşaat işi yapıyorsunuz. Ama Ercan havalimanı şantiye yönetmeye benzemez. Size bir tavsiye. Lütfen profesyonel bir firma ile anlaşıp işletmeyi devredin. Bari yeni yapılması muhtemel terminal KKTC ye yakışır bir şekilde ve uluslararası standartlarda işletilir.
  • Bütün yorumlar eleştiri üzerine, eleştiri yapıcı olduğunda tabiki güzeldir. Fakat görüyorumki bu sitede yapılan her haber'e incelemeden araştırmadan yorum yapılmakta.Umarım bu yorumları yazan arkadaşlar, yaptıkları işte mükemmeldir."Haksız eleştiri, çoğunlukla biçim değiştirmiş övgüdür".(Dale Carnegie)
  • Nedense bu ercan havalimanı için hiç iyi bir yorum yok. KKTC Sivil havacılığı görmüyor mu bu şirketi ? Sen daha önce havalimanı işlettin mi diye sormuyor mu ? Bu nasıl iştir valla anlamakta sıkıntı yaşıyorum. Zaten orası havalimanı gibi değil. Her yer burgerci, lahmacuncu, freeshop. Doldurmuşlar her yeri. Yolcuya oturacak yer kalmamış. Keşke eski halinle bıraksalardı. Çok daha iyi olacaktı.
  • Kıbrıs kanallarında sağa sola benden rüşvet istediler diye yayınlara çıkan arkadaş, Ercan vs bitecek ama o yayınlar hep hatırlanacak
  • Bu haberleri yaparken gidip Ercanı bir görün allah aşkına. Eski terminal mi yoksa makyajlı AVM mi ? o zaman kararınızı verirsiniz. Bir tane yürüyen merdiven koymak ve kırk tane dutyfree shop açmakla terminal güzelleşmez. Beğenenler ancak havacılığa ve terminalciliğe uzak kişilerdir. Kısaca terminali mahfettiniz. Yenisini kimbilir ne yapacaksınız ? BAri yeni terminalde profesyoneller bulun da açılışta size yardım etsinler. Bilmem duydunuz mu ? ORAT diye bir şey var.
  • Bu Ercan havalimanı işletmesi tarihe kara bir leke olarak yazılmıştır. Yapılacak en iyi hareket, bu işletmeyi Türkiyeden bu işin profesyoneli olan, Limak, TAV, SAW, Fraport gibi şirketlerden birine vermektir. Aksi takdirde bu meydan bitse bile bu kişilerle işletilemez. Ömür boyu kötü havalimanı olarak kalmaya mahkum edilecektir.
  • Bağdat caddesinin ortasına etraftaki binaların 4 katı yükseklikte 4 tane kuleyi dikerken sıkıntı yok ama, istanbul'a yıllarca düşey tecavüz edip , sonrasında da yatay tecavüze niyet eden de bunlar değil zaten..
  • Eyy ercan havalimanı sen ne kötü bir meydansın. Yolculara oturacak yer yok. içki ve sigaralar tüm meydanı kaplamış. KKTC ye gidecek olanlar dikkat etsin. İçkiler bakkallarda yarı fiyatına. Free Shoplar daha pahalı. Ayrıca AtlasJet ile uçacak olanlar da en az 4 saat önce gelsin. Her seferinde ortalık karışıyor ve check in birbirine giriyor.
  • Hiç abidik gubidik olmayan biri işi var mı bu adamın?
  • KKTC'nin kurtuluşunun tek çaresi Türkiye'ye 82. il olarak bağlanarak denetim ve teftiş altına alınması,disipline edilmesidir.....Yoksa alıştıkları statüko daha çook feryatlar çıkmasına sebep olacak.

Ercan Havalimanı ihalesini 4 yıl önce alan Taş Yapı’nın patronu Turanlı, “KKTC için 38 yıl kambur olan Ercan’ı ayağa kaldırdık” dedi

Ercan Devlet Havalimanı'nın imtiyaz haklarını devralan Taşyapı&Terminal (T&T), ciro paylaşımının ilk taksidi olan 14.2 milyon TL'nin ardından önceki gün de 30 milyon 915 bin TL daha ödeme yaptı. T&T 40 gün ve devamındaki üç ayı kapsayan dönem için devlete toplam 45 milyon 85 bin TL ödemiş oldu.

VERGİ REKORTMENİ OLDU

Sabah Gazetesi'nden Erhan Öztürk'e konuşan Taş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, Ercan'ın ihalesini 4 yıl önce 250 milyon euro karşılığında 25 yıllığına almıştı. Ercan Havalimanı'nın 38 yıl boyunca KKTC'nin üzerinde kambur olduğunu belirten Turanlı, "2013'te yapılan ihaleden sonra alanda önemli düzenlemeler yaptık. Son iki yılda KKTC'de vergi rekortmeni oldum. İki yılda devlete 17 milyon euro vergi ödedim" dedi. Hem siyasetçilerin hem de oradaki bürokratik oligarşinin Türkiye'yi 40 yıl boyunca kemirdiğine tanık olduklarının altını çizen Emrullah Turanlı, "Ercan ihalesini almamı bir türlü kabullenemediler. Yıllarca kendilerine bir hortum düzeni kurmuşlar. Bu düzeni bitirdiğim için bana kan kusturuyorlar" dedi.

DEVLET GÜNLÜK DENETLİYOR

Devletin, işletme sözleşmesi gereği, mali olarak kurumu denetleyebildiğine işaret eden Turanlı, "Bu nedenle, üç aylık dilimler halinde yapılacak dört ödemenin ardından, devlet kesin hesapları inceleyerek 'mahsuplaşma' sistemiyle kesin hesaplaşma yapılacak. Ercan Havalimanı'nda T&T'nin faaliyetleri aralıksız devam ediyor. Sözleşme gereği, kamu, Haziran 2018'e kadar T&T'nin gelirlerini denetleyebilecek. Kira sözleşmeleri ve turizm gelirleri ise, devlet tarafından şeffaf bir şekilde günlük denetlenebiliyor" diye konuştu.

"Ercan Havalimanı'nı ayağa kaldırdık"

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Kaldırmak ~ 7 yıl önce
Tam esnaf mantığı. Ercana dutyfree yapmakla ayağa kaldırdığını düşünüyor. Orada 2 uçak rötar yapsa havaalanı batacak durumda. Yolculara oturacak yer mi bıraktınız ? Biraz tecrübeli olsaydınız yürüyen merdiven koyup göz boyayacağınıza önce yolcu rahatlığını düşünürdünüz. Ama zihniyet para kazanmak üstüne kurulduğundan bir iki basit makyajla kamuoyu yaratmaya çalıştınız. Ama kimse yemedi. Keşke ama keşke işletmesini profesyonel bir terminal işletmecisine verseydiniz. Siz nihayetinde inşaat işi yapıyorsunuz. Ama Ercan havalimanı şantiye yönetmeye benzemez. Size bir tavsiye. Lütfen profesyonel bir firma ile anlaşıp işletmeyi devredin. Bari yeni yapılması muhtemel terminal KKTC ye yakışır bir şekilde ve uluslararası standartlarda işletilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eleştiri ~ 7 yıl önce
Bütün yorumlar eleştiri üzerine, eleştiri yapıcı olduğunda tabiki güzeldir. Fakat görüyorumki bu sitede yapılan her haber'e incelemeden araştırmadan yorum yapılmakta.Umarım bu yorumları yazan arkadaşlar, yaptıkları işte mükemmeldir."Haksız eleştiri, çoğunlukla biçim değiştirmiş övgüdür".(Dale Carnegie)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 7 yıl önce
Nedense bu ercan havalimanı için hiç iyi bir yorum yok. KKTC Sivil havacılığı görmüyor mu bu şirketi ? Sen daha önce havalimanı işlettin mi diye sormuyor mu ? Bu nasıl iştir valla anlamakta sıkıntı yaşıyorum. Zaten orası havalimanı gibi değil. Her yer burgerci, lahmacuncu, freeshop. Doldurmuşlar her yeri. Yolcuya oturacak yer kalmamış. Keşke eski halinle bıraksalardı. Çok daha iyi olacaktı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kktc ~ 7 yıl önce
Kıbrıs kanallarında sağa sola benden rüşvet istediler diye yayınlara çıkan arkadaş, Ercan vs bitecek ama o yayınlar hep hatırlanacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ercan ~ 7 yıl önce
Bu haberleri yaparken gidip Ercanı bir görün allah aşkına. Eski terminal mi yoksa makyajlı AVM mi ? o zaman kararınızı verirsiniz. Bir tane yürüyen merdiven koymak ve kırk tane dutyfree shop açmakla terminal güzelleşmez. Beğenenler ancak havacılığa ve terminalciliğe uzak kişilerdir. Kısaca terminali mahfettiniz. Yenisini kimbilir ne yapacaksınız ? BAri yeni terminalde profesyoneller bulun da açılışta size yardım etsinler. Bilmem duydunuz mu ? ORAT diye bir şey var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ercan ~ 7 yıl önce
Bu Ercan havalimanı işletmesi tarihe kara bir leke olarak yazılmıştır. Yapılacak en iyi hareket, bu işletmeyi Türkiyeden bu işin profesyoneli olan, Limak, TAV, SAW, Fraport gibi şirketlerden birine vermektir. Aksi takdirde bu meydan bitse bile bu kişilerle işletilemez. Ömür boyu kötü havalimanı olarak kalmaya mahkum edilecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ® ~ 7 yıl önce
Bağdat caddesinin ortasına etraftaki binaların 4 katı yükseklikte 4 tane kuleyi dikerken sıkıntı yok ama, istanbul'a yıllarca düşey tecavüz edip , sonrasında da yatay tecavüze niyet eden de bunlar değil zaten..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LECN ~ 7 yıl önce
Eyy ercan havalimanı sen ne kötü bir meydansın. Yolculara oturacak yer yok. içki ve sigaralar tüm meydanı kaplamış. KKTC ye gidecek olanlar dikkat etsin. İçkiler bakkallarda yarı fiyatına. Free Shoplar daha pahalı. Ayrıca AtlasJet ile uçacak olanlar da en az 4 saat önce gelsin. Her seferinde ortalık karışıyor ve check in birbirine giriyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yersen ~ 7 yıl önce
Hiç abidik gubidik olmayan biri işi var mı bu adamın?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hasbi Tembeler ~ 7 yıl önce
KKTC'nin kurtuluşunun tek çaresi Türkiye'ye 82. il olarak bağlanarak denetim ve teftiş altına alınması,disipline edilmesidir.....Yoksa alıştıkları statüko daha çook feryatlar çıkmasına sebep olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türkiye ~ 7 yıl önce
Ne Rum ne Türkiye. Türkiye önce kendini kurtarsın.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000