03 Mayıs 2011, Salı 08:37:56

ERCAN HAVALİMANI'NDA YENİ UYGULAMA

2011 yılının Türkiye’de ‘Turizmde Kuzey Kıbrıs’ yılı ilan edilmesinin ardından, KKTC'ye gidecek turistlere daha iyi bir hizmet sunabilmek adına çalışmalar sürüyor.
  • kıbrıslı türkler çok çagdaş kültürlü insanlar onlara deger veriyorum.onları rendice ederek hor görerek bizden uzaklaştırıyok.yapmayın her türk degerlidir.allah türkü korusun.
  • nedense avrupada zaten hep ıkıncı sınıf muaamele goruyoruzda turk cumhurıyetlerındede aynı muamaleyı goruyoruz defalarca avrupa ulklerıne ve turk cumhurıyetlerınede sık sık seyahat edıyorum bunlara kıbrısta dahil olmak uzere bu Turkıye cumhurıyetıne vatandaşlarına ne hıkmetse hep ıkıncı sınıf vatandas muaamelesı gosterıyorlar eger bu soyledıklerıme katılmayan varsa kıbrısa bır yolu düşen varsa bılır,girişlerde kaç gün sınırlaması verdıklerını ve bırde aynı ıngılız vatandasına verdıklerı gun sayısını karsılastırın yazıklar olsun bu sekılde yasa cıkaran hukumetlere,nedense turkıyede kıbrıs ıcın bır yasa cıksa yada kıbrısa az para gıtse kıbrıs hukumetı adaya gelen türkiyeli vatandaşlara karşı tepkı olsun dıye ellerınden gelen zorlugu cıkarıyor
Ülkenin turizm vitrinlerinden biri olan Ercan Havalimanı, yolcular için daha ‘kolay’ bir kullanım alanına dönüştürülüyor.

Ülkeye girişlerde uzun kuyrukların önüne geçilmesi amacıyla, muhaceret kontrol noktaları vatandaşlık türüne göre sınıflandırıldı.

Gelen yolcular, elektronik tabela uygulamasıyla, artık kuyruklarda daha az vakit harcıyor.

Ercan Havalimanı muhaceret kontrol noktalarında başlatılan yeni uygulamayla yolcular artık vatandaşlıklara göre ayrılan bölümlerde işlem yaptırıyor.

Sıkışıklığın önlenmesi amacıyla yürürlüğe konan uygulama çerçevesinde, vatandaşlıklar muhaceret memurlarının görevli olduğu pasaport kontrol noktalarının üzerine yerleştirilen elektronik tabela ile belirtiliyor.

Katıldığı bir etkinlik sırasında bir soru üzerine bu uygulamaya değinen KKTC İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, turizm yılı ve çevre yılı ilanlarıyla birlikte ülkeye gelen yolcu sayısında artış olduğuna dikkat çekti ve bu nedenle muhaceret kabinlerinde sıkışıklık yaşandığının altını çizdi.

Çavuşoğlu’nun verdiği bilgiye göre bu sıkışıklığın giderilmesi amacı ile elektronik tabela uygulamasına geçildi ve bu uygulamayla yarım saat süre kazanıldı.

Bakan Çavuşoğlu, sıkışıklığın giderilmesi için ülkeye girişlerin optik okuyucuyla yapılması yönünde alınan bir diğer karara da atıfta bulundu.

(KKTC Bayrak Radyo TV)
ERCAN HAVALİMANI'NDA YENİ UYGULAMA

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
kıbrıslı türkler çok çagdaş kültürlü insanlar onlara deger veriyorum.onları rendice ederek hor görerek bizden uzaklaştırıyok.yapmayın her türk degerlidir.allah türkü korusun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
nedense avrupada zaten hep ıkıncı sınıf muaamele goruyoruzda turk cumhurıyetlerındede aynı muamaleyı goruyoruz defalarca avrupa ulklerıne ve turk cumhurıyetlerınede sık sık seyahat edıyorum bunlara kıbrısta dahil olmak uzere bu Turkıye cumhurıyetıne vatandaşlarına ne hıkmetse hep ıkıncı sınıf vatandas muaamelesı gosterıyorlar eger bu soyledıklerıme katılmayan varsa kıbrısa bır yolu düşen varsa bılır,girişlerde kaç gün sınırlaması verdıklerını ve bırde aynı ıngılız vatandasına verdıklerı gun sayısını karsılastırın yazıklar olsun bu sekılde yasa cıkaran hukumetlere,nedense turkıyede kıbrıs ıcın bır yasa cıksa yada kıbrısa az para gıtse kıbrıs hukumetı adaya gelen türkiyeli vatandaşlara karşı tepkı olsun dıye ellerınden gelen zorlugu cıkarıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000