02 Ekim 2016, Pazar 09:44:37

Ercan Havalimanı'nda bir ilk!

Ercan Havalimanı’nı işleten Taşyapı’nın sahibi Emrullah Turanlı’nın T&T Ercan Havalimanı İşletmeciliği Şirketi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) vergi şampiyonu oldu.
  • ECN zaten kar eden bir havaalanıydı. Dutyfree fiyatlarını beşe katladılar daha fazla kar etti. Çocuğa versen de aynı şekilde yönetir zaten. Olağanüstü ne yapmışlar anlayamadım ?
  • Yandaşa verilen ihale. Yap işlet devret değil, işlet kazan yap şeklinde. Ercan havalimanı tamamen bir AVM görüntüsündedir. Hizmetler sıfırdır. İşleri yer hizmetleri şirketleri götürür. Onlar da bakarlar. Ayrıca freeshoplar çok pahalıdır. Bir şey alacaksanız bakkaldan marketten alın. Neredeyse yarı fiyatına. Buranın adam olması mümkün değildir.
  • Pardon ama bu haber cok komik.Ercan'nin en kotu donemimde bile yaptigi kar 20-30milyon dolar arasiydi.
  • Dükkan sayısı artmış, free shop büyümüş. Ama dikkat fiyatlar genelde TR den pahalı.
  • Sendikalar, politikacılar Ercan'ı hep çiftlik gibi yönetmiştir. Sonra çiftlik özelleştirilmiş ve meşhur Taşyapı'ya verilmiştir. Dört yıldır Taşyapı eski tesisleri işletmiş, yeni terminal ve pist için çivi çakmamıştır. Yaptığı sözleşmeye aykırı bir durum gözükmesin diye arazi teslimi kasıtlı olarak geciktirilmiştir. Bu dönemde havadan para kazanmış ve yatırım için sermaye oluşturmuştur. Bu birikim ile de inşaata ufaktan başlamıştır. RTE modeli iş bitiricilik örneğinin KKTC'ye yansımasıdır olanlar. Firmanın lobi faaliyetleri kapsamında yapılan haberleri AirPort Haber'in tuzağınızdır düşerek yayınlanmaması daha doğru olur.
  • Kırk yıl zarar ettiğini hangi verilere dayanarak yazıyorsunuz? İşletmeci firmanın beyanı mı? En çok vergi veren firma olması önceki 40 yıl zarar ettiğini göstermez. 40 yılın bilançolarındaki da gösterin.

Ercan Havalimanı’nı işleten Taşyapı’nın sahibi Emrullah Turanlı’nın T&T Ercan Havalimanı İşletmeciliği Şirketi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) vergi şampiyonu oldu. Şirket bu yıl 28 milyon TL vergi ödeyerek en çok vergi verenler listesinde 9 milyon TL farkla şampiyonluk ipini göğüsledi. Böylece, 40 yıldır zarar eden Ercan Havalimanı ilk kez kâra geçti.

T&T Ercan Havalimanı İşletmeciliği ortaklarından Taşyapı İnşaat Başkanı Emrullah Turanlı, KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst’ü makamında ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi verdi. Turanlı, “Biz elimizden geldiği kadar iyi hizmet vermeye, vatandaşı memnun etmeye, eskiyi toparlamaya çalışıyoruz. Ama esas görevimiz yeni terminali, yeni pisti, yeni hava alanını yapmaktır” dedi.

Açılış 2018’de

Ercan Havalimanı ihalesini 4 yıl önce 120 milyon euro bedelle, Taşyapı İnşaat ile Terminal Yapı kazandı. Şirket yeni havalimanı ve pist için toplam 250 milyon euro yatırım yapacak. Turanlı, yeni pist ve terminal binasının 2018’in sonunda hizmete açılacağını söyledi. (Milliyet)

Ercan Havalimanı'nda bir ilk!

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Şampiyon ~ 7 yıl önce
ECN zaten kar eden bir havaalanıydı. Dutyfree fiyatlarını beşe katladılar daha fazla kar etti. Çocuğa versen de aynı şekilde yönetir zaten. Olağanüstü ne yapmışlar anlayamadım ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LECN ~ 7 yıl önce
Yandaşa verilen ihale. Yap işlet devret değil, işlet kazan yap şeklinde. Ercan havalimanı tamamen bir AVM görüntüsündedir. Hizmetler sıfırdır. İşleri yer hizmetleri şirketleri götürür. Onlar da bakarlar. Ayrıca freeshoplar çok pahalıdır. Bir şey alacaksanız bakkaldan marketten alın. Neredeyse yarı fiyatına. Buranın adam olması mümkün değildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Olgun Sertac ~ 7 yıl önce
Pardon ama bu haber cok komik.Ercan'nin en kotu donemimde bile yaptigi kar 20-30milyon dolar arasiydi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kcolak ~ 7 yıl önce
Dükkan sayısı artmış, free shop büyümüş. Ama dikkat fiyatlar genelde TR den pahalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ercan ~ 7 yıl önce
Sendikalar, politikacılar Ercan'ı hep çiftlik gibi yönetmiştir. Sonra çiftlik özelleştirilmiş ve meşhur Taşyapı'ya verilmiştir. Dört yıldır Taşyapı eski tesisleri işletmiş, yeni terminal ve pist için çivi çakmamıştır. Yaptığı sözleşmeye aykırı bir durum gözükmesin diye arazi teslimi kasıtlı olarak geciktirilmiştir. Bu dönemde havadan para kazanmış ve yatırım için sermaye oluşturmuştur. Bu birikim ile de inşaata ufaktan başlamıştır. RTE modeli iş bitiricilik örneğinin KKTC'ye yansımasıdır olanlar. Firmanın lobi faaliyetleri kapsamında yapılan haberleri AirPort Haber'in tuzağınızdır düşerek yayınlanmaması daha doğru olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
X ~ 7 yıl önce
Kırk yıl zarar ettiğini hangi verilere dayanarak yazıyorsunuz? İşletmeci firmanın beyanı mı? En çok vergi veren firma olması önceki 40 yıl zarar ettiğini göstermez. 40 yılın bilançolarındaki da gösterin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000