21 Şubat 2013, Perşembe 09:54:15

"ERCAN HAVALİMANI TÜRKLERE PEŞKEŞ ÇEKİLDİ!"

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Ahmet Kaptan, Ercan Havalimanı ile ilgili açıklama yaptı. Kaptan'ın yaptığı açıklama özellikle Türkiye'den büyük tepki göreceğe benziyor.
  • Isletmecilik iyiyse eger isder ahmedin olsun isder hasanin o zaman kimse sesini cikaramaz ama isletmede kusur varsa o zaman sorunlar ortaya cikmaya baslar simdiki oldugu gibi.... Zamlar basladi en basidinden simdiden bu zamlardan yine biz vatandaslar etkilenecegik..ayipdir
  • kardeşim o kadar konu ile ilgili yorum yatım neden yayınlamıyorsun
  • Evet Kıbrıs'ta kiralar yüksektir. Hele ki Kıbrıs'ın kirası çok daha yüksektir. Zorlayan yok sizi. İsterseniz.. Anlayana.... Osmanlı'nın işgal ettiği ülkelerdeki insanların tümünün sizin soyunuzdan olduğunu düşünen zaat çok komiksin :) Kıbrıslı diye bir millet vardır. Bir siz kabul edemediniz bunu. Cypriot..
  • sorarım bu sendikacı elemana cevapla bakalım: madem ki Türklerden nefret ediyorsunuz net olarak belli rumlar sizi kesmeye başladığında neden kendinizi kurtaramadınız da türkiye gelip kurtardı sizi dünya tanımıyor resmi olarak herşeyinizi türkiye gönderiyor biraz ayıp olmuyor mu size kalsa zaten rumla birleşirsiniz türkiyenin karşısına çıkarsınız gelelim kıbrıs havayollarına neden siz batırdınız şirkette kaç tane şişirme eleman çalışıyordu ne kadar dayanır buna siz kıbrıslılar siyasiler muhalefet halk onu işe al bunu işe al fazladan maaş var yok ya tam bir besi çiftliği olmuştu ya.. havaalanınıda siz kendiniz işletseydiniz onu da yapamadınız ingiltere de yaşayan en 100 tane kıbrıslı zengin varlıklı işadamlarınız var söyleyin onlara zahmet olmaz ise kıbrısa kendi vatanlarına yatırım yapsınlar ayıp olmaz neden yapmıyorlar yatırımı çünkü dünyada tanınmıyorsunuz size Türkiyeden başka hiç kimse size ne ekmek ne de su verir ama siz rumlara gidin
  • BEN BİR KIBRISLI TÜRK OLARAK BU SENDİKA AĞASINI PROTESTO EDİYORUM.BU SENKİDALARDAN DOLAYIDIR Kİ KTHY BATTI,ADAMLAR TÜRKİYEDEN BİZE TECRÜBELERİNİ AKTARMAYA GELDİ ADAMLARI KOVDULAR BU SENDİKACILAR....TÜRKİYE HAVACILIGININ GELİŞTİĞİ BUGÜN APACIK ORTADA!!! BUNLARA İNANMAYIN BUNLAR KIBRISLI TÜRKLERİN HAKLARINI SAVUNMUYOR BİR KERE KULLANDIĞI KELİME YANLIŞ KIBRISLI DİYE BİR MİLLET YOKTUR!!KIBRISLI TURK VARDIR,KIBRISLI RUM VARDIR,YANİ İSTANBULLU BİRİ BENİM MİLLETİM İSTANBULLUMUYUM DER?HERNEYSA BU ADAMLAR İŞDEN ANLAMAYAN BAS BAS BAĞIRAN,GREVDEN BAŞKA BİŞEY YAPMAYAN RUMUN AĞZINA BAKAN ZAVALLI İNSANLARDIR!!!TÜRKÜN TÜRKDEN BAŞKA DOSTU YOKTUR!!!!
  • Kendini rum kırması gibi hissttiği için bizden Türkler diye bahsediyor nankör
  • Kibrislilara laf edeceginize kendinize bakin!!!
  • 1998 yılında Atatürk havalimanı özelleştiğinde bir çok yere profesyonel elemanlar koydular. AYT da aynısı, İSG de. Fraport da tecrübeli elemanlar getirdi. Onlar işi orada öğrenmedi. Tecrübeli havacılar ve işletmecilerdi. KKTC de bu iş böyle olmadı yanılmıyorsam. Oradan buradan toplama personel getirilip işin başına oturtmuşlar. Dolayısı ile onlar öğrenene kadar KKTC turizmi batar. Dikkatli olmakta fayda var.
  • Sayin Kaptanin aciklamasini okursaniz, onun bahsettigi konu TC Sermayesi ancak airporthaberin manseti, TURKLERE peskes cekildi seklinde.. turklerin sadece TC de yasadigini zanneden bu zihniyeti kiniyorum.....
  • Bu arkadaş türk değil sanırım..

AirportHaber olarak KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan'ın açıklamalarını yorumsuz olarak yayınlıyoruz...

İşte o açıklama:

İktidar koltuğunda oturduğunu iddia eden UBP, kendi halkına hizmet etmek bir yana Ercan Havaalanı gibi ülkenin değerli varlıklarını tek tek TC sermayesine peşkeş çekmektedir.

Ocak ayı itibarı ile zeyilnamesi (sözleşmenin anlaşılabilir son şekli) hazırlanan ve ardından imzalanan sözleşme uyarınca Ercan Havaalanı’nın işletmesi devredilmiştir. KTAMS olarak ısrarlı taleplerimize ve hatta Avukatımızın yazılı talebine rağmen sözleşmenin son şekline ulaşmak mümkün olmamıştır. Ne acıdır ki sözleşmenin son şekli ve çalışmanın ne şekilde sürdürüleceği, Sivil Havacılık Dairesi’nde yaptığımız tüm araştırmalara rağmen açıklığa kavuşamamıştır. Çalışan personelle yapılan görüşmelerde bu konu ile ilgili bilgi alınamadığı gibi tüm talimatların bakanlıkça sözlü yapıldığı bilgisini edindik.

Ercan Havaalanı’nın işletme hakkını devreden Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na soruyoruz;

Birçok çevreden öğrendiğimize göre Ercan Havaalanı’nın işletmesinin devir antlaşmasında şirketin Ercan Havaalanı çevre ve iç güvenliği ile ilgili 150 istihdam yapacağı kararı var mıdır? Varsa bu istihdamlar yapılmış mıdır?

Özel güvenlik yasası geçmeden neden bu antlaşmaya imza atılmıştır?

Özel güvenlik yasasını geçirmediğiniz için bugün Ercan Havaalanının iç ve dış güvenliğini sağlama görevini polis yürütmektedir. İşletmenin devrinin gerçekleşmesinin ardına şirketin vermesi gereken hizmetleri halkın vergileri ile maaşları ödenen kamu personelinin yürütmesi ne kadar doğrudur?

VIP, İşletme ve İzaz ikram gibi hizmetlerin yürütülmesi görevini ve bu görevleri yürütürken yapılan harcamaların ihaleyi alan şirkete ait olmasına rağmen neden bu giderler hala daha devlet tarafından karşılanmaktadır.

KKTC Hava Limanları ücretler yasasını meclisten geçirmenizle birlikte

Her uçakta yaklaşma ücreti 25 Euro

Uçaklardan gece iniş-kalkışları için işletmeci şirkete 40 Euro

Uçakların aldığı her 1000 Litre yakıt için işletmeci şirkete 4 Euro

Yolcu başı işletmeci şirkete 15 Euro

İnen ve park eden uçakların gerek tonaj başı ödenen ücretinde gerekse park sürelerindeki ücretlendirmede yaptığınız artış nedeniyle bilet fiyatlarının artması ile turizmi darbelediğinizin farkında mısınız?

İşletme, teknik ve klima bölümünün elemanlarının ücretlerini, ek mesailerini devlet öderken verilen hizmetlerin bedelini işletmeci şirketin alması ne kadar yasaldır?

İşletme, teknik, klima bölümündeki kamu çalışanlarının işletmeci şirkete 3 ay süreyle çalışması kararı hangi yasaya dayanılarak alınmıştır?

Denetim yasası geçmediğinden sivil havacılık dairesi hangi yetkiye dayanarak Ercan Havaalanının işletmesini devralan şirketi denetleyecektir?

Ercan Havaalanının İşletmesinin devrinin üzerinden yaklaşık 50 gün geçmesine karşın şirket tarafından hizmetlerin yürütülmesi için yeterli personel alınmamıştır. Şirket tarafından bu personel ne zaman alınacak ve alınacak olan bu personel ne zaman uluslar arası kurullara göre eğitilecektir?

Ercan Hava Limanının işletmesini devralan şirketin taahhüt ettiği yeni pistin gerek teknik gerekse coğrafi olarak yaratacağı sorunlar ne olacak?

Şirket tarafından yapılacağı taahhüt edilen terminal yerinin ÇED raporu hazırlanmış mıdır?

Ercan Havaalanındaki ormanlık alanın akıbeti ne olacaktır?

Neden Türkiye’de yaklaşık 50 adet hava alanı varken, bir tek Dalaman Havaalanı örnek alınmıştır?

Terminalin çizimini yapacak olan kişi K.T. Mimar ve Mühendis Odaları Birliğine kayıtlı mıdır?

Yeni terminal binası projesi hangi yönteme göre hazırlanacaktır? Proje özel bir kişiye mi, ülkemizdeki beş üniversiteden birine mi? yoksa yarışma sonucu yarışmayı kazanana mı yaptırılacaktır?

İçişleri Bakanlığının onayı ile araçlara verilen “T” iznini neden Ercan Havaalanı’nın işletmesini devralan şirket tanımamaktadır? Ayrıca Şirket tarafından dar gelirli olan taksicilerimizden ek ücret talep edilmesine neden sessiz kalmaktasınız?

Ülkesine değer veren örgütümüz KTAMS bu soruları Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığına sorarken denetleme görevini ifa eden Sayıştay Başkanlığı’nı da yapılan sözleşmeye uyulup uyulmadığını denetlemeye davet ederiz.

Ahmet Kaptan
KTAMS Başkanı

"ERCAN HAVALİMANI TÜRKLERE PEŞKEŞ ÇEKİLDİ!"

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

Kibrisli ~ 11 yıl önce
Isletmecilik iyiyse eger isder ahmedin olsun isder hasanin o zaman kimse sesini cikaramaz ama isletmede kusur varsa o zaman sorunlar ortaya cikmaya baslar simdiki oldugu gibi.... Zamlar basladi en basidinden simdiden bu zamlardan yine biz vatandaslar etkilenecegik..ayipdir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
editöre ~ 11 yıl önce
kardeşim o kadar konu ile ilgili yorum yatım neden yayınlamıyorsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kıbrıslı-Cypriot ~ 11 yıl önce
Evet Kıbrıs'ta kiralar yüksektir. Hele ki Kıbrıs'ın kirası çok daha yüksektir. Zorlayan yok sizi. İsterseniz.. Anlayana.... Osmanlı'nın işgal ettiği ülkelerdeki insanların tümünün sizin soyunuzdan olduğunu düşünen zaat çok komiksin :) Kıbrıslı diye bir millet vardır. Bir siz kabul edemediniz bunu. Cypriot..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaro ~ 11 yıl önce
sorarım bu sendikacı elemana cevapla bakalım: madem ki Türklerden nefret ediyorsunuz net olarak belli rumlar sizi kesmeye başladığında neden kendinizi kurtaramadınız da türkiye gelip kurtardı sizi dünya tanımıyor resmi olarak herşeyinizi türkiye gönderiyor biraz ayıp olmuyor mu size kalsa zaten rumla birleşirsiniz türkiyenin karşısına çıkarsınız gelelim kıbrıs havayollarına neden siz batırdınız şirkette kaç tane şişirme eleman çalışıyordu ne kadar dayanır buna siz kıbrıslılar siyasiler muhalefet halk onu işe al bunu işe al fazladan maaş var yok ya tam bir besi çiftliği olmuştu ya.. havaalanınıda siz kendiniz işletseydiniz onu da yapamadınız ingiltere de yaşayan en 100 tane kıbrıslı zengin varlıklı işadamlarınız var söyleyin onlara zahmet olmaz ise kıbrısa kendi vatanlarına yatırım yapsınlar ayıp olmaz neden yapmıyorlar yatırımı çünkü dünyada tanınmıyorsunuz size Türkiyeden başka hiç kimse size ne ekmek ne de su verir ama siz rumlara gidin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TURKISH CYPRIOT ~ 11 yıl önce
BEN BİR KIBRISLI TÜRK OLARAK BU SENDİKA AĞASINI PROTESTO EDİYORUM.BU SENKİDALARDAN DOLAYIDIR Kİ KTHY BATTI,ADAMLAR TÜRKİYEDEN BİZE TECRÜBELERİNİ AKTARMAYA GELDİ ADAMLARI KOVDULAR BU SENDİKACILAR....TÜRKİYE HAVACILIGININ GELİŞTİĞİ BUGÜN APACIK ORTADA!!! BUNLARA İNANMAYIN BUNLAR KIBRISLI TÜRKLERİN HAKLARINI SAVUNMUYOR BİR KERE KULLANDIĞI KELİME YANLIŞ KIBRISLI DİYE BİR MİLLET YOKTUR!!KIBRISLI TURK VARDIR,KIBRISLI RUM VARDIR,YANİ İSTANBULLU BİRİ BENİM MİLLETİM İSTANBULLUMUYUM DER?HERNEYSA BU ADAMLAR İŞDEN ANLAMAYAN BAS BAS BAĞIRAN,GREVDEN BAŞKA BİŞEY YAPMAYAN RUMUN AĞZINA BAKAN ZAVALLI İNSANLARDIR!!!TÜRKÜN TÜRKDEN BAŞKA DOSTU YOKTUR!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rum kırması ~ 11 yıl önce
Kendini rum kırması gibi hissttiği için bizden Türkler diye bahsediyor nankör

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turk ~ 11 yıl önce
Kibrislilara laf edeceginize kendinize bakin!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilmeyenlere ~ 11 yıl önce
1998 yılında Atatürk havalimanı özelleştiğinde bir çok yere profesyonel elemanlar koydular. AYT da aynısı, İSG de. Fraport da tecrübeli elemanlar getirdi. Onlar işi orada öğrenmedi. Tecrübeli havacılar ve işletmecilerdi. KKTC de bu iş böyle olmadı yanılmıyorsam. Oradan buradan toplama personel getirilip işin başına oturtmuşlar. Dolayısı ile onlar öğrenene kadar KKTC turizmi batar. Dikkatli olmakta fayda var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yener ~ 11 yıl önce
Sayin Kaptanin aciklamasini okursaniz, onun bahsettigi konu TC Sermayesi ancak airporthaberin manseti, TURKLERE peskes cekildi seklinde.. turklerin sadece TC de yasadigini zanneden bu zihniyeti kiniyorum.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yorumcu ~ 11 yıl önce
Bu arkadaş türk değil sanırım..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000