20 Haziran 2013, Perşembe 08:25:32

"ERCAN HAVALİMANI SÖZLEŞMESİ FESHEDİLMELİ"

KKTC Hukukun Üstünlüğü Hareketi Başkanı Avukat Barış Mamalı, kamu vicdanında büyük rahatsızlık yarattığını belirttiği Ercan Havalimanı’nın işletme haklarının devrine ilişkin sözleşmenin feshedilerek tekrar devlete kazandırılmasını istedi.
  • Neyse ki ihalenin iptali için hareket başladı. Sayın Denktaşın halka bir sözü var. İktidara gelirsem ihaleyi iptal edeceğim dedi. CTP de aynı yolda. Kısaca taşyapının ömrü uzun değil. KKTC nin çiftlik olmadığını birilerinin artık öğrenmesi lazım. Keşke TAV, Limak veya IC fraport gibi aklı başında bir şirket alsaydı bu ihaleyi. O zaman herşey daha farklı olacaktı.
  • Sanırım taşyapı hayatının hatasını kanerler isimli duty free şirketi ile ortak olmakla yaptı. Otoparka zam. Sigaraya zam. İçkiye zam. Ercanı soyacaklar resmen. Duty freeden sigara içki alacağınıza her yerde bulunan off license denilen yerlerden alın hem tl hem de %20 daha ucuz. Neyseki bu hükümet ihaleyi iptal edecek. Ve kktc kurtulacak. Özelleşmeye karşı değiliz. İşi bilen firmalara verilmemesine karşıyız. Türkiyedeki arkadaşlar taştapı Türkiyde hangi havalimanını işletiyor?
  • Şimdi sırada otoparkın Değirmenlik Belediyesi'nden alınması var. İlk saati 10TL'den başlayan bir zam da oraya gelecek. Durmak yok yola devam.
  • Bu ihalenin mantığı yükleniciden peşin para alıp bütçede delik kapatmaktır. Yükleniciyse halihazırdaki terminali kosmetik bazı iyileştirmelerle işletecek, herşeye zam yapacak, buradan kazandığı parayla hem devlete verdiği borcu bankalara geri ödeyecek, hem de havalmanını yapacaktır. İhalenin püf noktası inşaatların ne zaman biteceğinin belirtilmemiş olmasıdır. Yani ne kadar geç ana yatırıma başlarsa o kadar yüklenici kar edecektir. Yatırımcının RTE'nin köylüsü olduğunu da bu arada vurgulamakta yarar var.
  • uskudari coktan gecmis. bu vakitten sonra geri donus olurmu? iptal etsen zararim var diye dunyanin tazminat davasini acarlar size. artik her durumda kaybeden yine sizsiniz.
  • KKTC kamuoyu bu ihaleden (?) çok rahatsız. Yeni havalimanı yapılmadan eski Ercanın işletmesi devredildi. Kısaca adamlar 3 sene içinde parayı toplayıp kazandıkları ile yeni terminal yapacaklar. Fiyatlar arttı. Duty Free neredeyse Türkiye ile aynı paraya geldi. Otopark pahalılandı. İhalenin iptali çok yakındır. Bu ihaleyi bilinen bir şirket alsaydı, şimdi durum çok farklı olacaktı.

KKTC Hukukun Üstünlüğü Hareketi Başkanı Avukat Barış Mamalı yazılı açıklamasında, özelleştirmenin gündemi meşgul etmeyi sürdürdüğünü; özelleştirmeyi bir kurtuluş ve ekonomik düze çıkma aracı olarak gören iktidar ve iktidar gibi düşünen siyasi yapılar bulunduğunu savundu.

Mamalı, “Her şey daha güzel olacak, hizmetler daha iyi verilecek ve halk bundan kazançlı çıkacak” denerek yapılan özelleştirmelerin gerçekte özelleşen yerin sahibi dışında kimseye fayda sağlamadığı ve sağlamayacağının da yavaş yavaş kendini deşifre etmeye başladığını kaydetti.

“Kamu vicdanında büyük rahatsızlık yaratan Ercan Havalimanı’nın işletme haklarının devrine ilişkin sözleşmenin, ağır tazminat ödeneceği endişesi ile feshedilmekten kaçınılıyor" diye Mamalı, şartnamede ve devir sözleşmesinde fesih koşullarının açıkça belirtildiğini, fesih halinde devletin yüklü ek tazminat ödeyeceği yönünde hiçbir şart ve düzenleme bulunmadığını bildirdi.

Mamalı, işbaşında bulunan mevcut hükümetin ve ilgili bakanlığın konuyu toplumsal yarar ve endişe tahtında etüt ederek söz konusu sözleşmeyi feshedip tekrar devlete kazandırması gerektiğine inandıklarını belirtti.

"ERCAN HAVALİMANI SÖZLEŞMESİ FESHEDİLMELİ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

İhale ~ 11 yıl önce
Neyse ki ihalenin iptali için hareket başladı. Sayın Denktaşın halka bir sözü var. İktidara gelirsem ihaleyi iptal edeceğim dedi. CTP de aynı yolda. Kısaca taşyapının ömrü uzun değil. KKTC nin çiftlik olmadığını birilerinin artık öğrenmesi lazım. Keşke TAV, Limak veya IC fraport gibi aklı başında bir şirket alsaydı bu ihaleyi. O zaman herşey daha farklı olacaktı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sonun başlangıcı ~ 11 yıl önce
Sanırım taşyapı hayatının hatasını kanerler isimli duty free şirketi ile ortak olmakla yaptı. Otoparka zam. Sigaraya zam. İçkiye zam. Ercanı soyacaklar resmen. Duty freeden sigara içki alacağınıza her yerde bulunan off license denilen yerlerden alın hem tl hem de %20 daha ucuz. Neyseki bu hükümet ihaleyi iptal edecek. Ve kktc kurtulacak. Özelleşmeye karşı değiliz. İşi bilen firmalara verilmemesine karşıyız. Türkiyedeki arkadaşlar taştapı Türkiyde hangi havalimanını işletiyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kanerler ~ 11 yıl önce
Kanerler yıllarca Kıbrıs'ta ve Türkiye'de free shop işletmiş ve hala işleten bir firma olarak bu konuda oldukça deneyimli ve başarılıdırlar. Anlaşmadan öncede ercandaki free shopların coğunluğu onlara ait idi. Burda sorun kanerler değildir TAŞYAPI'nın kanerlerden istediği FAHİŞ RAKAM'dır. Haliyele bu miktarı elde edebilmek için zam yapacaklar. Ticaret denir buna. -Bir rakip firma temsilcisi
Ercan ~ 11 yıl önce
Şimdi sırada otoparkın Değirmenlik Belediyesi'nden alınması var. İlk saati 10TL'den başlayan bir zam da oraya gelecek. Durmak yok yola devam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İhalenin Mantığı ~ 11 yıl önce
Bu ihalenin mantığı yükleniciden peşin para alıp bütçede delik kapatmaktır. Yükleniciyse halihazırdaki terminali kosmetik bazı iyileştirmelerle işletecek, herşeye zam yapacak, buradan kazandığı parayla hem devlete verdiği borcu bankalara geri ödeyecek, hem de havalmanını yapacaktır. İhalenin püf noktası inşaatların ne zaman biteceğinin belirtilmemiş olmasıdır. Yani ne kadar geç ana yatırıma başlarsa o kadar yüklenici kar edecektir. Yatırımcının RTE'nin köylüsü olduğunu da bu arada vurgulamakta yarar var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ati alan ~ 11 yıl önce
uskudari coktan gecmis. bu vakitten sonra geri donus olurmu? iptal etsen zararim var diye dunyanin tazminat davasini acarlar size. artik her durumda kaybeden yine sizsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Özelleşme ~ 11 yıl önce
KKTC kamuoyu bu ihaleden (?) çok rahatsız. Yeni havalimanı yapılmadan eski Ercanın işletmesi devredildi. Kısaca adamlar 3 sene içinde parayı toplayıp kazandıkları ile yeni terminal yapacaklar. Fiyatlar arttı. Duty Free neredeyse Türkiye ile aynı paraya geldi. Otopark pahalılandı. İhalenin iptali çok yakındır. Bu ihaleyi bilinen bir şirket alsaydı, şimdi durum çok farklı olacaktı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000