01 Eylül 2013, Pazar 14:15:24

ERCAN HAVALİMANI RUM TARAFININ EKONOMİSİNİ SALLIYOR

Ercan Havaalanı’nın Rum havacılık sektörünü büyük ölçüde olumsuz etkilediği, Ercan’da gittikçe artan yolcu trafiğinin Rum turizmine ve ekonomisine ciddi olumsuz etkiler yaptığını, Rum havayolları şirketine de ölümcül darbe vurduğu ifade edildi.
  • T&T`nin basarilarinin devamini dilerim. Bir isi yapamazsaniz yapacak birileri cikar. Hukumetin`de kendini ozellestirebilmesi gerekir bence, boylece ada daha iyi yonetilebilir.
  • rum tarafinin atladigi nokta her iki tarafin farkli yolcu profilleri var, aslen ercan yolcu sayisinin artmasi kktc ye giden insan sayisi artmasindan dolayi. zaten bu yolcularin rum tarafina gitme gibi amaclari yok. kthy konusunda sendikayi suclayan yorumlara katiliyorum,operasyonel kismida cok zayifti.en son almis oldugum kthy bileti benim kibiristan hanima aldigim bileti ataturk havalimaninda pnr ve soyadi olmasina ragmen zorla hanima bu rezervasyon parasi odenmemis diye tekrar aldirdilar.ayni ucusa ayni isimle bizim hanim 2 biletle ucmustu,iade etmemislerdi,ne lefkosa telefonlari,nede magosa kthy ,nede baska bir kthy yetkilisi yaptiklari hatayi kabul etmemislerdi.. battiklarina hicte uzulmedim. herneyse kibrista her iki havalimaninin,her iki tarafin yolcu profilleri farkli,birbirlerine kostek olmuyor.
  • KTHY nin neden battığını buraya yazmayacaksınız. Gidip sendikanıza soracaksınız. Beş kuruş zam için koca şirketi feda ettiler. Hem şirket kapandı hem de personel ortada kaldı. Ama sendikacılar hala eskisi gibiler.
  • işte kaliteli ops kadrosu . farkını belli ediyor tebrik eder başarıların devamını dilerim. ayt selamlar
  • Güzelim KTHY'nı batırdınız. Madem yolcu sayısı arttı madem trafik arttı KTHY'nın batmasına neden izin verdiniz?
  • KKTC 'kimse tutamaz ne rum ne başkası bu devlet ve onun değerlerinin hak ettiği yeri bulması dileği ile.

Politis “Timbu (Ercan) ‘Havaalanı’ Nedeniyle Çok Büyük Etkiler” başlığıyla yansıttığı haberinde gün geçtikçe Rum tarafından daha çok yolcunun Ercan Havaalanı’ndan kalkış yapan havayolu şirketlerini tercih etmekte olduğunu,  yurtdışından önemli sayıda turistin de havaalanı vergilerinin düşük olması nedeniyle Ercan’ı tercih ettiğini yazdı.

Gazete hem Güney’den yurtdışına uçacakların hem de yurtdışından Ada’ya gelecek turistlerin Ercan’ı tercih etmeleri nedeniyle Rum Havayolları Şirketi’nin ciddi gelir kaybına uğradığını belirtti.

Gazete Rum havaalanları işletmecisi “Hermes Airports” verilerine dayanarak 2012’de Ercan üzerinden yolculuk yapan kişi sayısının 2,6 milyon, Larnaka Havaalanı’ndan yolculuk yapan kişi sayısının ise 5,1 milyon olduğunu yazdı.

Bu yılın ilk 4 ayında Ercan üzerinden 821 bin, 2012’nin aynı döneminde de 790 bin 472 kişinin seyahat ettiğine işaret eden gazete Larnaka Havaalanı’ndan bu yılın ilk dört ayında seyahat edenlerin 866 bin 377 ve 2012’nin aynı döneminde 1 milyon 63 bin 173 olduğuna işaret ederek, Larnaka üzerinden uçan yolcu sayısında yüzde 18,5 düşüş kaydedildiğine vurgu yaptı.

ERCAN HAVALİMANI RUM TARAFININ EKONOMİSİNİ SALLIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

mudur ~ 10 yıl önce
T&T`nin basarilarinin devamini dilerim. Bir isi yapamazsaniz yapacak birileri cikar. Hukumetin`de kendini ozellestirebilmesi gerekir bence, boylece ada daha iyi yonetilebilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ziya trakan kozan ~ 11 yıl önce
rum tarafinin atladigi nokta her iki tarafin farkli yolcu profilleri var, aslen ercan yolcu sayisinin artmasi kktc ye giden insan sayisi artmasindan dolayi. zaten bu yolcularin rum tarafina gitme gibi amaclari yok. kthy konusunda sendikayi suclayan yorumlara katiliyorum,operasyonel kismida cok zayifti.en son almis oldugum kthy bileti benim kibiristan hanima aldigim bileti ataturk havalimaninda pnr ve soyadi olmasina ragmen zorla hanima bu rezervasyon parasi odenmemis diye tekrar aldirdilar.ayni ucusa ayni isimle bizim hanim 2 biletle ucmustu,iade etmemislerdi,ne lefkosa telefonlari,nede magosa kthy ,nede baska bir kthy yetkilisi yaptiklari hatayi kabul etmemislerdi.. battiklarina hicte uzulmedim. herneyse kibrista her iki havalimaninin,her iki tarafin yolcu profilleri farkli,birbirlerine kostek olmuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KTHY ~ 11 yıl önce
KTHY nin neden battığını buraya yazmayacaksınız. Gidip sendikanıza soracaksınız. Beş kuruş zam için koca şirketi feda ettiler. Hem şirket kapandı hem de personel ortada kaldı. Ama sendikacılar hala eskisi gibiler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
deneyim ~ 11 yıl önce
işte kaliteli ops kadrosu . farkını belli ediyor tebrik eder başarıların devamını dilerim. ayt selamlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Güzelim KTHY'nı batırdınız. Madem yolcu sayısı arttı madem trafik arttı KTHY'nın batmasına neden izin verdiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KKTC 'kimse tutamaz ~ 11 yıl önce
KKTC 'kimse tutamaz ne rum ne başkası bu devlet ve onun değerlerinin hak ettiği yeri bulması dileği ile.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000