30 Eylül 2017, Cumartesi 15:24:50

Erbil Havalimanı'nda in cin top oynuyor

IKBY yönetimi tüm dünyanın karşı çıkmasına rağmen gerçekleştirilen referandumun ardından Bağdat yönetiminin yaptırımları karşısında köşeye sıkışmış durumda. Erbil ve Süleymaniye'de dün 18.00 itibariyle tüm uçuşlar durdurulurken Barzani BM'den yardım istedi.
  • Tavanda tuvalet kagiti yapismis
  • " kurdistan" yandaslari cok pisman olcaksiniz. Bati ortadoguyu bolmek icin herseyi yapiyo. Buyuk israili kurmak istiyorlar. Kurtleri piyon olarak kulaniyorlar sizde inaniyorsunuz. Diyelim kuzey irakta " kurdistan" devleti kuruldu. Nerden biliyorsunuz " kurdistan" topragi size kalacagini? Size savas acmayacagini mi saniyosunuz? Petrol var o bolgede. Petrolu size birakacagani mi saniyorsunuz? Naiv olmayin. Amaci petrolu benimsemek. Bolunme israilin isine geliyo. Siz bunu anlamiyorsunuz. Terrordan vaz gecin ve hukumeti destekleyin.
  • Amca yakında kerküke demokrasi getirir gibi geliyor
  • Bir zamanlar bayrak denilen paçavraları direklerde dalganıyordu. O bayrağı oralara biz mi asmıştık. Gazetelerde eleştri olduğunda birileri çok kızmıştı. Biz bu hale getirdik bunları.
  • adamlar neredeyse tuvalete bile kurt bayragi koyacaklar, ne bu ya gormemisler gibi? Guya Irak devletinin sinirlari icinde olan bir havalimani bu. nerede Irak bayragi? kasinin bakalim....cikacaklar tepenize.
  • thy nin 03:30 ve 03:35 itibariyle 2 seferi var erbilden.bu nasıl yasak ?
  • BIR GECE ANSIZIN GELEBILIRIZ.
  • Harbiden işi bilmiyorsunuz:"Where is US Air Force" diye bağırın, ABD hemen C5 leri indirir Erbil'e.
  • Senin toplumun bunu sectiyse bedelini de senin toplumun oder.
  • Elinde petrol var asiret var liderlik var. Ne kasiniyosun. Kalkar israile kopek olursan sonucunada katlanacaksin.

Dünyayı karşısına alıp bağımsızlık referandumuna giden Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), Bağdat yönetimi ve komşularından gelen yaptırımlarla köşeye sıkıştı. Son olarak dün saat 18.00 itibariyle Erbil ve Süleymaniye'ye tüm uluslararası uçuşların durması, Mesut Barzani'ye ağır darbe vurdu.

Barzani'ye ait yayın organı Rudaw, Erbil yönetiminin Bağdat ve Birleşmiş Milletler'e (BM) çağrıda bulunarak uçuş yasağının bir an önce iptal edilmesini istediğini bildiriyor. Kararın tamamen siyasi olduğunu savunan Barzani'nin iptal talebindeki gerekçe, uçuş yasağının toplumu cezalandırması.

BM ve ABD, bölgesel yönetime referandumun ertelenmesini isteyen bir plan sunmuş ancak Barzani bu adımı reddetmişti.

Türkiye, dün akşamüstünden bu yana Erbil ve Süleymaniye'ye olan tüm uçuşları süresiz olarak durdurdu.

Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı foto muhabiri Bram Janssen'in bugün Erbil uluslararası havalimanında çektiği kareler, çaresizliği gösteriyor. Bomboş havalimanında yalnızca temizlik yapan işçiler var.

Türkiye ve İran başta olmak üzere bölge ülkelerinden Suriye referanduma karşı çıkıyor.

ABD: Referandumu tanımıyoruz

ABD, dün akşam yaptığı resmi açıklamayla referandumu tanımadığını ilan etti. Dışişleri Bakanı Tillerson: "ABD, tek taraflı referandumu tanımamaktadır. Oylama ve sonuçlar meşruiyetten yoksundur; biz birleşik, federal, demokratik ve müreffeh bir Irak'ı destekliyoruz" dedi.

Avrupa ülkelerinden İngiltere, Fransa ve Almanya da referanduma karşı olduklarını duyurmuştu. Rusya da oylamadan sonra yaptığı açıklamayla Irak'ın toprak bütünlüğüne destek verdiğini ilan etmişti.

25 Eylül'de gerçekleşen tartışmalı referandumda yüzde 92 oranında 'evet' sonucu çıkmıştı.











Erbil Havalimanı'nda in cin top oynuyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

B ~ 7 yıl önce
Tavanda tuvalet kagiti yapismis

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gr ~ 7 yıl önce
" kurdistan" yandaslari cok pisman olcaksiniz. Bati ortadoguyu bolmek icin herseyi yapiyo. Buyuk israili kurmak istiyorlar. Kurtleri piyon olarak kulaniyorlar sizde inaniyorsunuz. Diyelim kuzey irakta " kurdistan" devleti kuruldu. Nerden biliyorsunuz " kurdistan" topragi size kalacagini? Size savas acmayacagini mi saniyosunuz? Petrol var o bolgede. Petrolu size birakacagani mi saniyorsunuz? Naiv olmayin. Amaci petrolu benimsemek. Bolunme israilin isine geliyo. Siz bunu anlamiyorsunuz. Terrordan vaz gecin ve hukumeti destekleyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Domald ~ 7 yıl önce
Amca yakında kerküke demokrasi getirir gibi geliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bayrak ~ 7 yıl önce
Bir zamanlar bayrak denilen paçavraları direklerde dalganıyordu. O bayrağı oralara biz mi asmıştık. Gazetelerde eleştri olduğunda birileri çok kızmıştı. Biz bu hale getirdik bunları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bayrak ~ 7 yıl önce
adamlar neredeyse tuvalete bile kurt bayragi koyacaklar, ne bu ya gormemisler gibi? Guya Irak devletinin sinirlari icinde olan bir havalimani bu. nerede Irak bayragi? kasinin bakalim....cikacaklar tepenize.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
flightradar24 ~ 7 yıl önce
thy nin 03:30 ve 03:35 itibariyle 2 seferi var erbilden.bu nasıl yasak ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ISIMSIZ ~ 7 yıl önce
BIR GECE ANSIZIN GELEBILIRIZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dip not ~ 7 yıl önce
Giderken beyaz kefenini almayı unutma!
... ~ 7 yıl önce
Harbiden işi bilmiyorsunuz:"Where is US Air Force" diye bağırın, ABD hemen C5 leri indirir Erbil'e.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Keko ~ 7 yıl önce
Senin toplumun bunu sectiyse bedelini de senin toplumun oder.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Al sana ~ 7 yıl önce
Elinde petrol var asiret var liderlik var. Ne kasiniyosun. Kalkar israile kopek olursan sonucunada katlanacaksin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000