14 Nisan 2021, Çarşamba 22:31:21

Erbil Havalimanı'na füze saldırısı

IKBY Güvenlik Ajansı, en az bir füzenin Erbil Uluslararası Havalimanı'nı hedef aldığını duyurdu
  • Amerikalılar oradan çıkmamak için kendi askerlerine doğru yalandan tehdit gösteriyorlar. Sonra vay efendim bize saldırdılar diye iyicene oraya yerleşip tam gaz sömürmeye devam ediyorlar. Senelerden beri oradan çıkıcaz deyip kendilerine ait onlarca üs kurdular o bölgede. Başkanlarına sorsan 2O seneden beri uygun şartlar oluşursa oradan çekilecekler. Bu Amerikan oyunlarını çocuklar bile yemiyor artık...Maalesef o bölge Amerikan işgalcilerinden habersiz kuş bile uçamaz artık . . .
  • Amerika demokrasi getiriyo, endişeye gerek yok

Irak'ın kuzeyindeki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin başkenti Erbil'de bulunan Erbil Uluslararası Havalimanı’na roketli saldırı düzenlendiği bildirilmişti.

IKBY İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Erbil Uluslararası Havalimanı’nı hedef alan saldırının roket ile değil insansız hava aracıyla düzenlediğini aktardı.

Havalimanını hedef alan saldırının araştırılmasından sonra saldırının insansız hava aracı tarafından atılan TNT'nin patlaması sonucu meydana geldiği aktaran Bakanlık, saldırının havalimanında bulunan ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait binayı hedef aldığını belirtti.

Saldırıyı gerçekleştiren insansız hava aracının nereden havalandığına dair araştırmaların devam ettiğini kaydeden Bakanlık, saldırı sonucu binaların birinde hasar meydana geldiğini ancak herhangi bir can kaybına yol açmadığını belirtti.

Erbil Valisi Ümit Hoşnav ise yaptığı açıklamada, havalimanını hedef alan saldırıda herhangi bir hasarın meydana gelmediğini aktarmıştı.

Öte yandan havalimanına geçtiğimiz Şubat ayında düzenlenen saldırıda 1 kişi hayatını kaybetmişti ve biri ABD askeri olmak üzere 6 kişi yaralanmıştı.

Erbil Havalimanı'na füze saldırısı

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

USA ~ 3 yıl önce
Amerikalılar oradan çıkmamak için kendi askerlerine doğru yalandan tehdit gösteriyorlar. Sonra vay efendim bize saldırdılar diye iyicene oraya yerleşip tam gaz sömürmeye devam ediyorlar. Senelerden beri oradan çıkıcaz deyip kendilerine ait onlarca üs kurdular o bölgede. Başkanlarına sorsan 2O seneden beri uygun şartlar oluşursa oradan çekilecekler. Bu Amerikan oyunlarını çocuklar bile yemiyor artık...Maalesef o bölge Amerikan işgalcilerinden habersiz kuş bile uçamaz artık . . .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Abd ~ 3 yıl önce
Amerika demokrasi getiriyo, endişeye gerek yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Heh heh ~ 3 yıl önce
Irak, Suriye ve irana getirdi bizi soyleyemedim
Ladin ~ 3 yıl önce
Tmm
Abd ~ 3 yıl önce
Biz akili ve stratejik davranmasak bizede bitane gönderirler. Abd çok tehlikeli oyunlar oynuyo,geçin dalgayi,çiddiyim.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000