27 Temmuz 2018, Cuma 12:04:36

ER-AH Hava Kuvvetleri ile anlaştı

Er-Ah Havacılık Akademisi, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Öğrenci Seçme Uçuşlarına başladı.
  • Özele verdilerse, işi veren komutanlar para yer. 2x2=4
  • Güzide Hava Kuvvetlerimizde öğretmen pilot- eğitim uçağı- Tahsisli Meydan ve öngörüsü yüksek eğitmen mi kalmadı ki böyle bir çözüme gidildi..Öğrenci seçme uçuşlarını sivil bir kuruluşun yapması çok garip..Bir sürü soru işaretini beraberinde getirir..İnisiyatif kullanabilmek ve öngörü yetisi her öğretmen pilot da mevcut değildir..Bu tüm eğitim camiasının problemidir..Pilot olmak demek iyi bir öğretmen pilot da olmak değildir..Boşuboşuna elenen onlarca öğrenci tanıdım..Türlü problemler sebebiyle..Kapris ve türlü oyunlarla haketmeden 3 kırmızı alıp elenen hayatları değişen çocuklar var bu yüzden..Öğrencininn o günkü uçuş performansını etkileyebilecek tüm hadiseleri özümseyebilecek ( ailevi-hastalık-kız arkadaş -vs gibi ) , öğrencisi ile birebir dialog kurabilecek , sadece günlük proğrama dayalı bir seçme sistemi yerine özendirici , çözüm odaklı , kapris ve egodan uzak bir eğitmen kadrosu ile yüksek başarı elde edilebilir..Proğram biraz sarkabilir ama gerçekten yetenekli , biraz emek ve uğraş ile mesleğe kazandırılabilecek öğrenci sayısı artar..Elenenler de soru işareti taşımaz akıllarında..Sivil bir ticari kurumun ( ücreti ile uçuş eğitimi veren / bu işi para kazanmak için yapan bir şirketin ) Harbe Hazır pilot yetiştirecek bir silahlı kuvvetlere başlangıç seviyesinde seçme uçuşunu yapması ne ile açıklanabilir..Ne kadar yığılma ve başvuru olursa olsun bu yapılmamalıydı..Gelenekler altüst oldu..Eğitim en başta para değil gönül işidir..Askeri öğretmen pilotların dünya standartlarında yetiştirilmesi nasıl bir matematik gerektiriyorsa ( ki ayrıca öğrenci psikolojisi ile ilgili ders alıyorlar ) , sivil bir uçuş okulunun eğitim kadrosunun Hava Harp Okulu ve Çiğli 2.Ana Jet Üssüne başlangıç - tekamül ve jet tekamül eğitimine gidecek öğrenciyi seçecek yetisinin değerlendirilmesi ayrı bir matematik gerektirir..Savaş pilotu olabilirsin fakat eğitmen pilot olmak için yetersiz olabilirsin..Kıyma makinesi gibi adam harcayabilirsin..Aynı şekilde ATPL sahibi olabilirsin fakat eğitmenlik yeteneğin ve sabrın yoktur..Bu sebeple azami dikkat gösterilmelidir..
  • Kara Kuvvetlerinde bunu yapabilecek 50 adet uçak var .
  • Hayirli olsun.
  • tebrikler yolunuz acik olsun
  • Bu uçuşların sivil organizasyon tarafından yapılması güzel bir haber. Böylece harbe hazır F16 pilotlarını bu basit eğitimle heba etmeyecekler nihayet. Askeri pilotlar da gerçek görevlerini yapacak. Zaten 7 sorti uçuşta kimsenin askerlik öğreneceği yok. Bence özendirici uçuşları bile versinler sivillere ya da sözleşmeli sivil pilot alsınlar. Asıl askeri uçuş eğitimi Çiğli'de. Çok doğru bir karar. Okul açısından bişey diyemem bir bilgim yok
  • Once kendileri ucmayi ogrensinde, sonra aday secsinler,koca THK ne hallere dusmus yazikkk.
  • Mesut baba kralll
  • Için ancak başlangıç eğitimini verebilirler. O da yarım olur ki bunların yarıdan çoğu t37 muadili safhada elenir. Çünkü akrobasi hareketleri başlangıç safhasında bile vardı. Tek seçenek çiğli yı tekrar ayağa kaldırmak ve kapasitesini daha da artırmaktır. Benden söylemesi...

Er-Ah Havacılık Akademisi, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Öğrenci Seçme Uçuşlarına başladı.

Son günlerde yapmış olduğu projelerle adından sıkça söz ettiren Er-Ah Havacılık Akademisi, kurumsal anlaşmalarına bir yenisini daha ekledi.

Başta Hava Kuvvetleri Komutanlığı olmak üzere iki sivil okul tarafından yapılan Öğrenci Seçme Uçuşları Er-Ah Havacılık Akademisi’nde de başladı.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yetiştirilmek üzere belirlenen asker pilot adaylarının uçuş yeterlilikleri tespit edilerek, ilk yalnız uçuşa kadar olan eğitimleri Er-Ah Havacılık Akademisi tarafından verilecek.

Öğrenci Seçme Uçuşları, Er-Ah Havacılık Akademisi bünyesinde Hava Kuvvetleri Merzifon 5. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda yapılacak.

Isparta, İstanbul ve Antalya şubelerinde kaliteli ve nitelikli eğitim vererek geleceğin pilotlarını yetiştiren Er-Ah Havacılık Akademisi, havacılık sektörüne bugüne kadar 600’den fazla pilot yetiştirdi. Mezunlarının işe girme oranı %91 olan ve Türkiye’nin en iyi uçuş okulları arasında gösterilen Er-Ah Havacılık Akademisi kurulduğu günden bu yana sektörde her geçen gün büyüyerek havacılığın gelişimine katkı sağlıyor.

2008 yılında Antalya şubesinde uçuş okulu faaliyetlerine başlayan, 2015 yılında İstanbul şubesini ve 2017 yılında Isparta Süleyman Demirel Havalimanı Akademi binasını kuran Er-Ah Havacılık yapmış olduğu yatırımları en üst düzeye çıkardı.
Şuanda filosunda Cessna 172 Glasscockpit, Tecnam 2008, Tecnam 2006, Piper Seneca V tipi 19 adet eğitim uçağı ve Alsim, Elite, Redbird, Flight Deck Solutions simülatörleri bulunan Erah, dünyanın kabul ve takip ettiği teknolojilerin tamamını eğitimlerinde kullanıyor.

©AirportHaber.com ÖZEL

ER-AH Hava Kuvvetleri ile anlaştı

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Yolsuzluk olur ~ 6 yıl önce
Özele verdilerse, işi veren komutanlar para yer. 2x2=4

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hava Harp Okulu ~ 6 yıl önce
Güzide Hava Kuvvetlerimizde öğretmen pilot- eğitim uçağı- Tahsisli Meydan ve öngörüsü yüksek eğitmen mi kalmadı ki böyle bir çözüme gidildi..Öğrenci seçme uçuşlarını sivil bir kuruluşun yapması çok garip..Bir sürü soru işaretini beraberinde getirir..İnisiyatif kullanabilmek ve öngörü yetisi her öğretmen pilot da mevcut değildir..Bu tüm eğitim camiasının problemidir..Pilot olmak demek iyi bir öğretmen pilot da olmak değildir..Boşuboşuna elenen onlarca öğrenci tanıdım..Türlü problemler sebebiyle..Kapris ve türlü oyunlarla haketmeden 3 kırmızı alıp elenen hayatları değişen çocuklar var bu yüzden..Öğrencininn o günkü uçuş performansını etkileyebilecek tüm hadiseleri özümseyebilecek ( ailevi-hastalık-kız arkadaş -vs gibi ) , öğrencisi ile birebir dialog kurabilecek , sadece günlük proğrama dayalı bir seçme sistemi yerine özendirici , çözüm odaklı , kapris ve egodan uzak bir eğitmen kadrosu ile yüksek başarı elde edilebilir..Proğram biraz sarkabilir ama gerçekten yetenekli , biraz emek ve uğraş ile mesleğe kazandırılabilecek öğrenci sayısı artar..Elenenler de soru işareti taşımaz akıllarında..Sivil bir ticari kurumun ( ücreti ile uçuş eğitimi veren / bu işi para kazanmak için yapan bir şirketin ) Harbe Hazır pilot yetiştirecek bir silahlı kuvvetlere başlangıç seviyesinde seçme uçuşunu yapması ne ile açıklanabilir..Ne kadar yığılma ve başvuru olursa olsun bu yapılmamalıydı..Gelenekler altüst oldu..Eğitim en başta para değil gönül işidir..Askeri öğretmen pilotların dünya standartlarında yetiştirilmesi nasıl bir matematik gerektiriyorsa ( ki ayrıca öğrenci psikolojisi ile ilgili ders alıyorlar ) , sivil bir uçuş okulunun eğitim kadrosunun Hava Harp Okulu ve Çiğli 2.Ana Jet Üssüne başlangıç - tekamül ve jet tekamül eğitimine gidecek öğrenciyi seçecek yetisinin değerlendirilmesi ayrı bir matematik gerektirir..Savaş pilotu olabilirsin fakat eğitmen pilot olmak için yetersiz olabilirsin..Kıyma makinesi gibi adam harcayabilirsin..Aynı şekilde ATPL sahibi olabilirsin fakat eğitmenlik yeteneğin ve sabrın yoktur..Bu sebeple azami dikkat gösterilmelidir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saçmalık ~ 6 yıl önce
Kara Kuvvetlerinde bunu yapabilecek 50 adet uçak var .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Peki ~ 6 yıl önce
Neden yapilmiyor o zaman?
Selçuk bektas ~ 6 yıl önce
Hayirli olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dayi ~ 6 yıl önce
tebrikler yolunuz acik olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sonunda ~ 6 yıl önce
Bu uçuşların sivil organizasyon tarafından yapılması güzel bir haber. Böylece harbe hazır F16 pilotlarını bu basit eğitimle heba etmeyecekler nihayet. Askeri pilotlar da gerçek görevlerini yapacak. Zaten 7 sorti uçuşta kimsenin askerlik öğreneceği yok. Bence özendirici uçuşları bile versinler sivillere ya da sözleşmeli sivil pilot alsınlar. Asıl askeri uçuş eğitimi Çiğli'de. Çok doğru bir karar. Okul açısından bişey diyemem bir bilgim yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TC ~ 6 yıl önce
Once kendileri ucmayi ogrensinde, sonra aday secsinler,koca THK ne hallere dusmus yazikkk.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haberde ~ 6 yıl önce
Erah var sampiyon.sakin.
Kirve ~ 6 yıl önce
Mesut baba kralll

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çiğli ~ 6 yıl önce
Için ancak başlangıç eğitimini verebilirler. O da yarım olur ki bunların yarıdan çoğu t37 muadili safhada elenir. Çünkü akrobasi hareketleri başlangıç safhasında bile vardı. Tek seçenek çiğli yı tekrar ayağa kaldırmak ve kapasitesini daha da artırmaktır. Benden söylemesi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haaaa ~ 6 yıl önce
Haaaaa cok guzel
Cigli ~ 6 yıl önce
Ayaga kalkana kadar kalan isler ne olacak abisi?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000