01 Nisan 2009, Çarşamba 11:33:20

Enkazı bulan köylülere şok suçlama!

BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu Medair'ın düşen helikopterini kendi çabalarıyla bulan köylüler, 'suçlu' duruma düştü...
  • ohaaaaaaaa.....çüşşşşşşşşşş....daha ne diyim....
  • "memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler."
  • adamlara spiker soruyor sizin dışınızda kimse varmı diye, ne deselerdi vali,bakan,başbakan herkes burda, bizde tesadüfen geçiyorduk..falan mı deseler di...AYIPTIR..DÜNYAYA GÜLÜNÇ OLACAĞIZ..ASIL DEVLETİ KÜÇÜK DÜŞÜRMEK BU OLUR....
  • Enkazı buldular diye köylüleri suçlayacaklarsa daha diyecek bişey yok demektir.2000 kişi son teknolojiyle bir enkazı bulamadılar hem suçlular birde suçsuz köylülere suçlu durumuna düşüyolar.Aklım almıyor....
  • Ananı da al git diyen zihniyetin ürünüdür
  • Bu hareket eğer doğruysa, devletin sonuç alan insanlarına bu muameleyi yapması, aciz olduğunu deklere etmesi değil de nedir? Birilerinin utanması gerek ama...
  • O soğukta, tipide, canları pahasına, enkazı bulan köylülere, enkazı ve ölenleri anlattı diye ceza gelirse ; Kaza mahaline daha sivil havacılık yetkililerinin girmediği, Ispartaya düşen uçağın etrafında dolaşan, aaa buda kapı olsa gerek, aaa buda koltuk, aaa buda bir yolcunun sırt çantası diye, bilinçsizce dolaşıp kazanın, ip uçlarını bilmeden yok eden o çok bilmiş basın mensuplarına ceza verilsin.
  • "köylü milletin efendisidir" GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK.yine ATA'yı dinlemediniz demek.köylülere ödül,millete özür,sorumlulara tekdir (ceza) veriniz lütfen..!
  • "DEVLET" devlet olamıyorsa hatayı,zaafı,suistimali,kötü niyeti ve sorumlularını kendi içinde arayacak ilk önce sonrada dönüp vatandaşına "DEVLET olamadığımız ve sizi sahipsiz bıraktığımız için,görevimizi layıkıyla yapmadığımız için bizi affedin ve bu gibi bir olayın bir daha yaşanmayacağını arz eder özür dileriz" demesi gerekirken kendi halinde sadece zor durumda olan insanlara faydamız olur diye canlarını ortaya koyan köylüleri suçlayan ve onların uyarılarını dikkate almayan yetkililer herkesten derhal özür dilemelidirler.

GeçtiğimiHz hafta düşen helikopterin başında TV'lere bilgi veren köylülere "devleti aciz durumda göstermekten" soruşturma açılabilir..

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'yla birlikte 6 kişiye mezar olan helikopter enkazını bularak Türkiye'nin gündemine oturan Döngel köylüleri hakkında soruşturma için çalışma başlatıldığı bildirildi. Yeri tespit edilemeyen enkaz, devletin tüm birimleri tarafından dört bin kişilik ekiple havadan ve karadan arandı ancak bir türlü bulunamadı. Enkazı kazadan tam 46 saat sonra kendi kurdukları ekiple aramalara katılan Döngel köylüleri buldu.

İNCELEME ALTINDA

Köylüler, ekranlarda, "Burada ne asker ne devlet var. Yanlış yerde arama yapılıyor. Bizi dinleselerdi daha önceden bulunurdu" gibi ifadeler kullandı. Bu sırada Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcısı, jandarma kanalıyla ulaştığı köylülere yaptıklarının suç olduğunu aktardı. Görüntüleri ihbar kabul eden Başsavcılık, Döngel köyü eski muhtarı Yılmaz Dilki ve 2 köylünün konuşmalarını inceliyor. Köylülerin, özellikle "devleti aciz gösterdikleri ve yetkililer incelemeden olay yeri ve cesetlerle ilgili kamuoyuna bilgi verdikleri" sözlerini içeren ifadeleri mercek altına alındı. Savcılık incelemesinin ardından soruşturma açılıp açılmayacağına karar verecek.

KÖYLÜLER ŞAŞKIN

Canları pahasına çıktıkları yolculukla enkaza ulaşarak "milli kahraman" ilan edilen köylülerse şaşkın. Köylülere Ankara'da ulaştık. Enkazı bulan 17 köylünün hepsi de Yazıcıoğlu'nun cenaze törenine katılmak üzere gitmişti Başkent'e. Eski köy muhtarı Yılmaz Dilki, bizim içimiz rahat diye başladığı konuşmasında, "Gelirse de biz cezaya razıyız. Suçumuz varsa cezasını çekeriz. Ancak henüz hakkımızda verilen bir ceza yok. Soruşturma varsa onu da bilmiyoruz" dedi. İçişleri Bakanı Beşir Atalay da, köylüleri kutlamıştı

* GÜ Hukuk Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Ümit Kocasakal:
"Böyle bir şey olabilir mi? Bir suç kalıbına sokamıyorum. Görevi kötü kullanma olsa zarar unsuru yok. Bu kişilerin böyle bir kastının olduğunu söylemek kolay değil."

* Kültür Ü. Hukuk Fakültesi Prof. Dr. Bahri Öztürk:
"Burada ilgililerin kastına bakmak gerekir. Devleti küçük düşürme kastı var mı yok mu? Soruşturma yapılabilir ama gizlidir. Eğer ortada bir suç varsa, haber yapan da sorumlu olur."

* İÜ Hukuk Fakültesi Prof . Dr. Fatih Selami Mahmutoğlu:
"İklim koşullarının devletçe gerekli müdahalelerin zamanında yapılmasını engellediği, teknik problemlerin de bu gecikme de etkin olduğu çok açık bir biçimde görülmektedir. Üst düzey yetkililerin yapmış olduğu açıklamalarda ki bilgi kirliliği de dikkatlerden kaçmamaktadır. Yardımda bulunan kimselerin olası hizmet kusurlarını dillendirmeleri son derece normaldir. Bu beyanlar suç değil."
(SABAH)
 

Enkazı bulan köylülere şok suçlama!

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 15 yıl önce
ohaaaaaaaa.....çüşşşşşşşşşş....daha ne diyim....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
"memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler."

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
adamlara spiker soruyor sizin dışınızda kimse varmı diye, ne deselerdi vali,bakan,başbakan herkes burda, bizde tesadüfen geçiyorduk..falan mı deseler di...AYIPTIR..DÜNYAYA GÜLÜNÇ OLACAĞIZ..ASIL DEVLETİ KÜÇÜK DÜŞÜRMEK BU OLUR....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Enkazı buldular diye köylüleri suçlayacaklarsa daha diyecek bişey yok demektir.2000 kişi son teknolojiyle bir enkazı bulamadılar hem suçlular birde suçsuz köylülere suçlu durumuna düşüyolar.Aklım almıyor....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ananı da al git diyen zihniyetin ürünüdür

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu hareket eğer doğruysa, devletin sonuç alan insanlarına bu muameleyi yapması, aciz olduğunu deklere etmesi değil de nedir? Birilerinin utanması gerek ama...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
O soğukta, tipide, canları pahasına, enkazı bulan köylülere, enkazı ve ölenleri anlattı diye ceza gelirse ; Kaza mahaline daha sivil havacılık yetkililerinin girmediği, Ispartaya düşen uçağın etrafında dolaşan, aaa buda kapı olsa gerek, aaa buda koltuk, aaa buda bir yolcunun sırt çantası diye, bilinçsizce dolaşıp kazanın, ip uçlarını bilmeden yok eden o çok bilmiş basın mensuplarına ceza verilsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
"köylü milletin efendisidir" GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK.yine ATA'yı dinlemediniz demek.köylülere ödül,millete özür,sorumlulara tekdir (ceza) veriniz lütfen..!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
"DEVLET" devlet olamıyorsa hatayı,zaafı,suistimali,kötü niyeti ve sorumlularını kendi içinde arayacak ilk önce sonrada dönüp vatandaşına "DEVLET olamadığımız ve sizi sahipsiz bıraktığımız için,görevimizi layıkıyla yapmadığımız için bizi affedin ve bu gibi bir olayın bir daha yaşanmayacağını arz eder özür dileriz" demesi gerekirken kendi halinde sadece zor durumda olan insanlara faydamız olur diye canlarını ortaya koyan köylüleri suçlayan ve onların uyarılarını dikkate almayan yetkililer herkesten derhal özür dilemelidirler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000