20 Mayıs 2009, Çarşamba 08:40:34

ENDONEZYA'DA UÇAK DÜŞTÜ: 93 ÖLÜ VAR! (GÜNCELLENDİ)

Endonezya Hava Kuvvetleri'ne ait bir uçağın düşmesi sonucu 93 kişinin öldüğü, onlarca kişinin de ağır yaralı olduğu bildirildi.
  • Allah kimseye yaşatmasın
  • 2009 havacılık adına kötü bir yıl olacak gibi
  • bu endonezyada ucak dusmeyen gun yok nerdeyse adamlar bakimsiz ucaklarla hala ucmaya devam ediyor sonucsa bu bir an once eskimiz filolarini degistirmeleri gerekiyor...

98 yolcu ve 14 mürettebatı taşıyan C-130 Hercules Alpha 1325 tipi uçak, Doğu Cava eyaletinin Magetan bölgesinde düştü. Askeri Sözcü Sargom Tambun, uçağın düşmesinin ardından alev aldığını, yaralıların yakındaki Sudono ve Iswahyudi'de bulunan hastanelere kaldırıldığını söyledi. Uçağın başkent Cakarta'daki Halim Perdanakusuma Havaalanı'ndan Papu'daki Biak bölgesine giderken Iswahyudi Havaalanı'na 4 kilometre mesafede düştüğü ifade edildi.

Endonezya Sağlık Bakanlığı Kriz Merkezi Başkanı Rüstem Pakaya, yetkililerin, düşen uçaktakilerin kimlik ile ölü ve yaralı sayısını belirleme çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Bu arada Endonezya hava kuvvetleri sözcüsü Bambang Soelistyo, Doğu Java'da meydana gelen askeri C-130 Herkül nakliye uçağının kazasında can kaybı sayısının 78'e yükseldiğini açıkladı.

Sözcü Bambang Soelistyo, yerel Elshinta radyosuna yaptığı açıklamada, toplam 11 mürettebat ile 99 yolcu taşıyan uçağın kaza nedenini araştırmak üzere hava kuvvetlerinin bir ekip oluşturacağını söyledi.

Uçağın, yerel saatle 06.30 (TSİ 01.30) civarında rutin eğitim uçuşu sırasında Doğu Java eyaletindeki Iswahyudi hava kuvvetleri üssüne inmeye çalışırken 4 kilometre uzaklıktaki Geplak köyünde düştüğü ve evlere çarptığı belirtiliyor.

Bu arada son gelen habere göre ölü sayısının 93'e çıktığı öğrenildi. (GÜNCELLENDİ)

ENDONEZYA'DA UÇAK DÜŞTÜ: 93 ÖLÜ VAR! (GÜNCELLENDİ)

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Allah kimseye yaşatmasın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
2009 havacılık adına kötü bir yıl olacak gibi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bu endonezyada ucak dusmeyen gun yok nerdeyse adamlar bakimsiz ucaklarla hala ucmaya devam ediyor sonucsa bu bir an once eskimiz filolarini degistirmeleri gerekiyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000