25 Ocak 2014, Cumartesi 08:21:45

EN UYGUN FİYATA BİLET NE ZAMAN ALINIR?

En uygun fiyata uçak bileti hangi dönemlerde alınabiliyor? İşte en ucuz uçak biletini bulmak için en doğru rezervasyon zamanı için hazırlanan o rapor...
  • Kmaras ankara seferini doldursun da
  • Ryanair K.maraş - dublin direk sefer istiyoruz . Bi sabah bi akşam
  • Türkiye'de erken rezervasyonun yaygın olması için önce iş verenlerin izin tarihini sabit tutması gerekir.Son dakika izin değiştirip iptal ediyorlar ne yapsın işçiler.
  • Tabii ki cebimde para olduğu zaman alınır. Cepte para olmadıktan sonra isterse 1 TL olsun ne fark eder...

Uçak bileti, otel ve araba kiralama fiyatlarını aynı platformda karşılaştıran uluslararası seyahat arama motoru Skyscanner’ın, son üç yıla ait seyahat verilerini inceleyerek hazırladığı Rezervasyon İçin En Uygun Zaman isimli kapsamlı rapor, en ucuz uçak biletini bulmak için en doğru rezervasyon zamanlarını analiz etti.

Rapora göre en uygun fiyatlı uçak biletini bulmak için, tüm destinasyonlar göz önünde bulundurulduğunda, ortalama 27 hafta önceden aramaya başlamak gerekiyor ancak Türklerin %57’si geç rezervasyon yaparak en uygun fiyatları kaçırıyor. Raporda ayrıca Türklerin en çok seyahat ettiği ülkelere ait özel veriler ve bilet fiyatlarının tüm yıl boyunca nasıl değişiklik gösterdiği de inceleniyor ve uygun fiyata seyahat etmek isteyenler için çeşitli öneriler yer alıyor.

En uygun uçak bileti için aylar öncesinden rezervasyon mu yapılmalı, yoksa son dakika fırsatları mı kovalanmalı? İşte bu soruların cevapları seyahatseverler için en uygun uçak bileti fiyatlarını yakalayabilmek adına büyük önem taşıyor.  İnternet sitesi ile olduğu kadar mobil uygulamalarıyla da dünyada seyahat etmek isteyenlerin hayatını kolaylaştıran ve en hesaplı alternatifleri sunan Skyscanner’ın Rezervasyon İçin En Uygun Zaman raporu da bu soruların cevaplarını veriyor. Son üç seneye ait internet ve mobil uygulama üzerinden yapılan tüm uluslararası seyahat aramalarının incelenerek hazırlanan Rezervasyon İçin En Uygun Zaman raporu, en ucuz uçak bileti fiyatları için ne zaman rezervasyon yapılması gerektiğini ülkelere göre ortaya koyuyor. Raporda ayrıca uygun fiyata seyahat etmek isteyenler için çeşitli öneriler yer alıyor.

Uçak bileti fiyatlarındaki genel eğilime göre, Türkiye’den seyahat etmek için yıl içerisinde en uygun zaman olarak Mayıs ayı ön plana çıkıyor. Yıl içerisinde kısa ve uzun mesafeli tüm uçuşlara genel olarak bakıldığında ise, en uygun fiyatlı uçak biletleri, seyahat tarihinden 27 hafta önce bulunabiliyor. Seyahatseverler uçak biletlerini seyahatlerinden 27 hafta önce alarak, ortalama uçak bileti fiyatlarına göre %14,9 oranında kâr edebiliyorlar.

Rezervasyon İçin En Uygun Zaman raporuna göre son dakikada ucuz uçak bileti bulma efsanesi kimi zaman doğru olsa bile, bu durum özellikle 5 saat ve üzerindeki uzun mesafeli uçuşlar için geçerli oluyor. Örneğin Türkiye’den yapılan Tayland uçuşları için seyahat tarihinden 15 hafta öncesinde bilet fiyatları yüksekken, en uygun fiyatlar genellikle 5 hafta öncesinde bulunabiliyor. Ancak uzun mesafeli uçuşlarda uçuş saati yaklaştığı ölçüde fiyatların son derece hareketli olabileceği ve düştüğü hızla yükselebileceği de unutulmamalı. Yani bilet almayı son dakikaya bırakmanın bir nevi kumar oynamak olacağı göz önünde bulundurulmalı.

HER ÜLKE İÇİN FARKLI ZAMANLAR

Kullanıcılarına zaman ve paradan tasarruf sağlayan Skyscanner’ın Rezervasyon İçin En Uygun Zaman raporunda, en uygun seyahat zamanlamaları ülke bazında da araştırılıyor. Araştırmaya göre Almanya ve ABD’ye gitmek için en uygun ay olan Şubat’ta uçan seyahatseverler, Almanya için yaklaşık 243 TL, ABD içinse yaklaşık 776 TL tasarruf edebiliyor. İspanya’ya ise Ocak ayında uçanlar, Ağustos’a kıyasla yaklaşık 279 TL kar ediyor. Tayland ve İngiltere’ye ise Türkiye’den Mayıs ayında seyahat edenler, en yoğun sezon olan Ağustos’a kıyasla 293 TL ile 322 TL arasında tasarruf edebiliyorlar.

Raporda uygun fiyata seyahat etmek isteyenler için çeşitli öneriler de bulunuyor. Skyscanner gibi hizmet bedeli almadan fiyat karşılaştıran siteleri kullanmak, geniş bir yelpazeden fiyat kıyaslama olanağı vererek, seyahatseverlerin en ucuz bileti bulmasına yardımcı oluyor. Ayrıca seyahat zamanından birkaç ay önce bilet fiyatlarını kontrol etmeye başlayarak fiyatlar düştüğünde satın almak büyük önem taşıyor. Uygun fiyat zamanlamaları her ülkeye göre değişse de, Skyscanner sayesinde dilediğiniz uçak biletinin fiyatı düştüğü anda bundan hemen haberdar olmak mümkün. Kullanıcılar seyahat etmek istedikleri destinasyonu ve tarihi kaydederek, Skyscanner üzerinden fiyat alarmı kurabiliyor ve bilet fiyatı düştüğünde e-posta veya mobil uygulama yoluyla anında fiyat değişikliğinden haberdar olabiliyorlar. Ayrıca yoğun sezonlardan kaçınarak ve gün içerisinde çok geç veya çok erken saatlerde seyahat ederek de bilet fiyatlarında tasarruf edilebiliyor.

Skyscanner Türkiye Pazarlama Müdürü Murat Özkök; “Uçak bileti fiyatlarını etkileyen pek çok faktör var ve yüzlerce havayolunun milyonlarca uçuşu değerlendirildiğinde tüm uçuşlar için geçerli olacak bilgiler vermek mümkün olmayacaktır. Ancak Skyscanner’ın kullanıcı davranışlarına da dayanan zengin verileri, fiyatların yıl içerisinde nasıl değişiklik gösterdiğini gözler önüne seriyor. Yolcular bilet satın almak için son dakikaya kadar bekledikleri takdirde işi tamamen şansa bıraktıklarını göz önünde bulundurmalılar, bu yüzden fırsatları yakalamak için araştırmaya önceden başlanmalı. Skyscanner’ın fiyat alarmı, istenilen biletin fiyatı değiştiğinde uyarı göndererek kullanıcıların fırsatları anında yakalamasını sağlıyor. Türkiye’den seyahat edecek kullanıcılarımıza genel olarak seyahat tarihinden yaklaşık 27 hafta önce biletlerini almalarını tavsiye ediyoruz. Avrupa’dan ise en uygun fiyatların, seyahat tarihinden 4 ile 8 hafta öncesinde yakalanabildiğini gözlemliyoruz. Yani Türklerin, Avrupalı seyahatseverlerden çok daha önce planlama yapmaları gerekiyor” dedi. 

EN UYGUN FİYATA BİLET NE ZAMAN ALINIR?

Yorumlar

murat ~ 10 yıl önce
Kmaras ankara seferini doldursun da

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ryanair K.maraş - dublin direk sefer istiyoruz . Bi sabah bi akşam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
km ~ 10 yıl önce
Türkiye'de erken rezervasyonun yaygın olması için önce iş verenlerin izin tarihini sabit tutması gerekir.Son dakika izin değiştirip iptal ediyorlar ne yapsın işçiler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne zaman ~ 10 yıl önce
Tabii ki cebimde para olduğu zaman alınır. Cepte para olmadıktan sonra isterse 1 TL olsun ne fark eder...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000