03 Mart 2015, Salı 07:55:49

EN RAHAT KOLTUK 1A

Seyahat etmeyi seviyorsunuz, uçak yolculuğu yapmaktan büyük keyif alıyorsunuz, peki uçakta en ideal koltuğu nasıl seçeceğinizi biliyor musunuz? Yapılan araştırmalara göre en rahat koltuk 1A
  • hiçbirşeyde gözüm yok yanımda sevdiğim yar olunca....
  • THY kabinlerini yeniledigi 737 lerde en bastan acil cikisia kadar yastikli koltuklar, acil cikistan en arkaya siraya kadar da bas dayama yeri olmayan koltuklar koyuyor. (Yerli uretim koltuklarda) TC-JFK ve TC-JFP bizzat sahit oldum) Bu ucaklarda on koltuklar daha avantajli. Ayrica arka sirada yemek kokusu ve bazi ucaklarda tuvalet kokusu nedeniyle ucus iskenceye donusebiliyor.
  • Geniş gövdelerde, orta sıraların, koridor başları her zaman tercihimdir. Çünkü önünüzde bir koltuk değil duvar (ya da her neyse adı), bölme var. Ayakları uzatabilme açısından ideal ancak ekran, sehpa işleri biraz zor ayrıca orada dev bir ekran olduğu için uyumak istediğinizde ışık rahatsız edebiliyor. Uzun yolculuklarda hayat kurtarır yine de. Burası müsait değilse en arkada cam kenarları 3 değil 2 koltuklu oluyor. Nispeten bir rahatlık sağlıyor. Ayrıca A321'lerin de en arkaları çok rahat gelir bana, uçak full değilse buralarda yanınız boş gitme ihtimali oluyor.
  • boyum kısa olduğu için bana hemen hemen hepsi rahat geliyor :-)))
  • Ne kadar saçma bir araştırma. 1a koltuğu boeinglerde kanat üstünde mi oluyo sanki veya 777lerde servise 14b koltuğundan mı başlanıyor. Ayrıca operatorden operatore değişir bunlar.
  • Yanlış. En rahat koltuk en ön sağ taraftır :) 1F
  • bence 737 daha cok kullanilan bir model. a320 ile 777'yi kiyaslamak sacma olmus. rumuz: hosgoru elcisi

Kabin görevlisi ve Confessions of a Trolley Dolly adlı internet sitesinin yazarı Dan Air ile akıllı seyahat arama motoru kayak.com.tr işbirliği yaparak uçak koltuklarına ilişkin bir çalışma gerçekleştirdi. Çalışmada en çok kullanılan uçak tiplerinden Airbus A320 ve Boeing 777'lerde hangi koltukların en iyileri olduğu araştırıldı. Buna göre genelde kısa mesafeli uçuşlarda kullanılan Airbus A320'lerde en iyi koltuk 1A. Çünkü 1A, diğer koltuklara göre daha geniş ve pencere kenarı. Ayrıca host ve hostesler ilk ikramı burada oturan yolculara yapıyor. Ancak bu koltuğu tercih edenlerin dikkat etmesi gereken bir şey var: 1A kapının hemen ardında ve soğuk! Buna rağmen uçağın ön bölümündeki seçilen yerler göreceli olarak arka kısımlara göre daha gürültüsüz.

GENİŞ ARALIK, RAHAT YOLCULUK

Airbus A320'lerde uçacaksanız, 15'ten 20'ye dek uzanan numaralı sıralardaki koltuklarda oturmamaya çalışın. Bu koltuklar kanat üstüne denk geldiği için çok gürültülü oluyor. Boeing 777 tipi uçaklarda ise 16. ve 32. sıraları tercih etmekte yarar var. Hem ilk ikramlar bu koltuklarda oturanlara yapılıyor hem en ön koltukla aradaki mesafe geniş olduğu için rahat yolculuk yapılıyor. Boeing 777'lerde en az tercih edilenler, en sonda yer alan 44. ve 45. sıralar. Buradaki koltuklarda oturanların en çok şikayet ettiği konular; koltuğun dar olması ve tam yatmaması, ayrıca tuvalet ve yiyecek içecek servisinin hazırlandığı bölüme yakın olması da gürültü ve yoğunluk açısından sıkıntı yaratabiliyor. (Sabah)

EN RAHAT KOLTUK 1A

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

.. ~ 9 yıl önce
hiçbirşeyde gözüm yok yanımda sevdiğim yar olunca....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
THY kabinlerini yeniledigi 737 lerde en bastan acil cikisia kadar yastikli koltuklar, acil cikistan en arkaya siraya kadar da bas dayama yeri olmayan koltuklar koyuyor. (Yerli uretim koltuklarda) TC-JFK ve TC-JFP bizzat sahit oldum) Bu ucaklarda on koltuklar daha avantajli. Ayrica arka sirada yemek kokusu ve bazi ucaklarda tuvalet kokusu nedeniyle ucus iskenceye donusebiliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yunus ~ 9 yıl önce
Geniş gövdelerde, orta sıraların, koridor başları her zaman tercihimdir. Çünkü önünüzde bir koltuk değil duvar (ya da her neyse adı), bölme var. Ayakları uzatabilme açısından ideal ancak ekran, sehpa işleri biraz zor ayrıca orada dev bir ekran olduğu için uyumak istediğinizde ışık rahatsız edebiliyor. Uzun yolculuklarda hayat kurtarır yine de. Burası müsait değilse en arkada cam kenarları 3 değil 2 koltuklu oluyor. Nispeten bir rahatlık sağlıyor. Ayrıca A321'lerin de en arkaları çok rahat gelir bana, uçak full değilse buralarda yanınız boş gitme ihtimali oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bulkhead ~ 9 yıl önce
ya da her neyse adı=Bulkhead
gdfgs ~ 9 yıl önce
boyum kısa olduğu için bana hemen hemen hepsi rahat geliyor :-)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ne kadar saçma bir araştırma. 1a koltuğu boeinglerde kanat üstünde mi oluyo sanki veya 777lerde servise 14b koltuğundan mı başlanıyor. Ayrıca operatorden operatore değişir bunlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 9 yıl önce
Yanlış. En rahat koltuk en ön sağ taraftır :) 1F

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SK.TRAVEL ~ 9 yıl önce
SENIN FIKRINDE YANLIS EN RAHAT KOLTUK OTURDUGUN KOLTUKTUR
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
bence 737 daha cok kullanilan bir model. a320 ile 777'yi kiyaslamak sacma olmus. rumuz: hosgoru elcisi

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000