06 Aralık 2022, Salı 09:02:46

En popüler destinasyonlarından biri İstanbul oldu

Rusya’da yurtdışına yapılan iş seyahatlerinde artış yaşanırken en popüler destinasyonlardan birinin İstanbul olduğu belirtiliyor.
  • İstanbul’a dair en ufak bir şey bile ne görmek ne duymak istiyorum, allah orda yaşayan ve yaşamak zorunda olanlara büyük sabır versin.insan kendi parasıyla kendisine bu eziyet neden yapar anlamıyorum.
  • Savaştan kaçış var,oligark ve bunlardan ekmek yiyen binlerce Rus var..Kur avantajı, sıcak bölge,mesafe derken hepsi burada..
  • Tabi onlara göre bedava ülke nasılsa Türkiyem 100 usd = 1.850 tl Gani gani Dövizle gelip EV satın alan biz miyiz onlar mı. Tatile gelen onlar mı. Biz mi

Rusya’da yurtdışına yapılan iş seyahatlerinde artış yaşanırken en popüler destinasyonlardan birinin İstanbul olduğu belirtiliyor.

Batı yaptırımları sonrası yabancı şirketlerin ülkeden ayrılmasıyla özellikle Avrupa ülkelerine seyahatlerde sorun yaşanan Rusya’da, iş dünyasının yurtdışı seyahatlerine olan ilgisinin mevcut duruma rağmen sonbaharda artış gösterdiği kaydedildi.

Rusya’da faaliyet gösteren seyahat acentesi OneTwoTrip verilerine göre Eylül-kasım döneminde Rusya’dan yabancı ülkelere iş seyahatleri için yapılan rezervasyonların payı yüzde 7 olurken, yıl içinde yurtdışı iş seyahatlerinin payı yüzde 2 arttı.

Öte yandan bu yıl yurtdışına yapılan iş seyahatlerindeki rakamların 2019 seviyesinin en az yüzde 16 gerisinde olduğunu vurgulayan uzmanlar,  bununla birlikte iş seyahati talebinin yapısında şirketler tarafından satın alınan dış hat biletlerinin payının bir önceki yıl yüzde 8 iken bu sonbaharda yüzde 12’ye yükseldiğini de kaydetti.

GazetemRu’da yer alan habere göre, yurtdışı uçak biletlerine yönelik ticari talep bir önceki yıla göre üçte bir oranında artarken, uzmanlar,  sonbaharda yurt dışına yapılan iş seyahatlerinde en popüler destinasyonun İstanbul olduğunu, şirketlerin ayrıca Taşkent, Dubai, Oş ve Astana’ya seyahat etmekle de ilgilendiğini belirledi.

Avrupa ülkelerine yönelik iş seyahatlerine olan ilginin sürdüğüne dikkat çeken OneTwoTrip, bu kategoride liderlerin Fransa, Almanya ve İtalya olduğunu aktardı.

OstrovokRu Travel seyahat servisinin verilerine göre ise AB ülkelerine yönelik genel seyahat talebi yıl içinde yüzde 48’den yüzde 22’ye düşerken, Asya ülkelerinin seyahat için daha popüler hale geldiği gözlemlendi.

Uzmanlar, pandemiden önce daha fazla seçeneğe sahip olan iş dünyasının seyahatlerinde coğrafyanın daraldığına vurgu yaparken, Rus girişimcilerinin iş seyahati tercihlerinin dost ülkelere kaydığının altını çiziyor.

En popüler destinasyonlarından biri İstanbul oldu

Yorumlar

İstanbul mu görmek dahi istemiyorum ~ 1 yıl önce
İstanbul’a dair en ufak bir şey bile ne görmek ne duymak istiyorum, allah orda yaşayan ve yaşamak zorunda olanlara büyük sabır versin.insan kendi parasıyla kendisine bu eziyet neden yapar anlamıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaçış.. ~ 1 yıl önce
Savaştan kaçış var,oligark ve bunlardan ekmek yiyen binlerce Rus var..Kur avantajı, sıcak bölge,mesafe derken hepsi burada..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÇLŞ ~ 1 yıl önce
Tabi onlara göre bedava ülke nasılsa Türkiyem 100 usd = 1.850 tl Gani gani Dövizle gelip EV satın alan biz miyiz onlar mı. Tatile gelen onlar mı. Biz mi

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000