11 Temmuz 2016, Pazartesi 12:24:14

En pahalı savaş uçağı görücüye çıktı

Bugüne kadar geliştirilmesi ve üretimi ile tarihin en pahalı savaş uçağı olarak gösterilen Lockheed Martin'nin F-35 Joint Strike Fighter serisinden üç uçak İngiltere’de görücüye çıktı.
  • Ulkeler arasi savaslar tarihe gomulunce silah satmak icin suni dusmanlar yani teror yaratildi 3. Dunya ulkelerinden yoksa nasil para yontulcak...
  • Rusya'nın üretip reklam etmediği next generation uçaktan haberinizin olmaması çok acı Bu uçak yanında oyuncak kalır
  • Gelecegin savas ucagi DRONE lardir, gerisi hikaye
  • 400 milyr dolar mi?
  • Cok büyük bir yanlış içindeyiz. Amerika'da ilgili topluluklar bile "bu ekonomi batiran cok masrafli bir proje olacak" derken biz neyimize guvenip aliyoruz. Yine nasil bir oyuna geliyoruz? John Perkins'in kitabini okuyun anlarsiniz.
  • bu ucaklar bizdeki f4lerin muadilidir. 2 veya 3 tanesi ancak bizim 1 f16 ile basa cikabilir. uzerinde 860km menzilli ambaram fuzesinden 25 tane tasir, son derece yakit dostudur,.1 Depo ile istanbuldan-seattle(amerikadadir. bilmeyenler icin)gidip geldigi gibi yarim deposu hala doludur. Turkiye olarak motor ve azvinoklerini biz uretiyoruz.
  • 2400 tane alacaklarmis. bizimkiler ise 100 tane. ya arkadas sizden vergi esirgeyenmi var . git al 1000 tane caydirici guc ol yav. gerci 1000 tane pilotun yokki nereye aliyon .
  • Bunlar piyasaya çıkmadan bence eskidi. Geleceğin uçakları insansız uçacak yani bunlar son.
  • bu ucaklardan ilk 2 tanesi hollandaya 1.5 yıl önce teslim edildi. Fakat onlar brandayi cek tiler o kadar başka almayacak lari icin. Çok pahalı gereksiz.
  • Türkiye de yapabilir. Uzaylılar yapmıyor insanlar yapıyor belki yüz yılın tecrübesiyle tabiki o tecrübe ile yarışamayız yerli olacak türk mühendisler türk işçiler yapacak dersek yarışamayız, ancak işi ehline verirsek dünyadan tecrübeli beyinleri getirirsek o zaman sünnete göre hareket etmiş oluruz ve dünyayla yarışabiliriz.

Bugüne kadar geliştirilmesi ve üretimi ile tarihin en pahalı savaş uçağı olarak gösterilen Lockheed Martin'nin F-35 Joint Strike Fighter serisinden üç uçak İngiltere’de görücüye çıktı.

Haftasonu gerçekleştirilen Farnborough Uçak Fuarı’nda tanıtılan uçaklar, ABD savuma sanayisinin mihenk taşı olarak gösteriliyor.

Pentagon bu uçaklardan daha önceki açıklamalarında 1,5 trilyon dolar ödeyerek 2 bin 400 adet alacağını açıklamıştı. Bu maliyetin içinde uçakların bakım masrafları da yer alıyor.

Uçakların ana tasarımcısı ünlü savunma sanayi şirketi Lockheed Martin olsa da bu uçaklarda BAE Systems ve Rolls Royce’un da katkısı büyük.

Projeye katılan ülkelerden biri de Türkiye. Katılımcı diğer ülkeler ise İngiltere, İtalya, Avustralya, Kanada, Norveç, Danimarka ve Hollanda yer alıyor.

Uçakların tanesinin geliştirilme ve üretim maliyetinin 400 milyar doların üzerinde olduğu ifade edildi.

Bu maliyetle uçak bugüne kadar geliştirilen en pahalı savunma sistemi olarak kayıtlara geçti. İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon, uçaklarla ilgili olarak “The F-35B’ler şu anda en gelişmiş jetler” dedi.

En pahalı savaş uçağı görücüye çıktı

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

Amerikan ruyasi ~ 8 yıl önce
Ulkeler arasi savaslar tarihe gomulunce silah satmak icin suni dusmanlar yani teror yaratildi 3. Dunya ulkelerinden yoksa nasil para yontulcak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs personeli ~ 8 yıl önce
Rusya'nın üretip reklam etmediği next generation uçaktan haberinizin olmaması çok acı Bu uçak yanında oyuncak kalır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Drone ~ 8 yıl önce
Gelecegin savas ucagi DRONE lardir, gerisi hikaye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Apple ~ 8 yıl önce
400 milyr dolar mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AHU ~ 8 yıl önce
Cok büyük bir yanlış içindeyiz. Amerika'da ilgili topluluklar bile "bu ekonomi batiran cok masrafli bir proje olacak" derken biz neyimize guvenip aliyoruz. Yine nasil bir oyuna geliyoruz? John Perkins'in kitabini okuyun anlarsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
remzi ~ 8 yıl önce
bu ucaklar bizdeki f4lerin muadilidir. 2 veya 3 tanesi ancak bizim 1 f16 ile basa cikabilir. uzerinde 860km menzilli ambaram fuzesinden 25 tane tasir, son derece yakit dostudur,.1 Depo ile istanbuldan-seattle(amerikadadir. bilmeyenler icin)gidip geldigi gibi yarim deposu hala doludur. Turkiye olarak motor ve azvinoklerini biz uretiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gonyali ~ 8 yıl önce
ne icirdiler la sana
Remzi ~ 8 yıl önce
Gidip geliyor ve yarısı duruyor yakitin. Tezekle çalışıyor.
meraklı ~ 8 yıl önce
26 kuruş yakıyor diyorlar...bizim halaoğlu geçen rami'den çok iyi bir honda denk getirmiş, acayip bir şey alet.
Vay remzi ~ 8 yıl önce
Sakin ol ve elindeki çift kağıtlıyı yavaşça kül tablasına bırak.
77 ~ 8 yıl önce
Anne sütü şart.
gonyali ~ 8 yıl önce
2400 tane alacaklarmis. bizimkiler ise 100 tane. ya arkadas sizden vergi esirgeyenmi var . git al 1000 tane caydirici guc ol yav. gerci 1000 tane pilotun yokki nereye aliyon .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
konyalı mı ~ 8 yıl önce
ABD nin nüfusunu ve toprak büyüklüğünü bilmiyorsun. 1000 tane uçağı alıp napacaksin konya ovasında mı sergileyeceksin?
Gonyali ya ~ 8 yıl önce
hic matematik yok sende sanirim. 1000 ucak 400 milyar $ Yani kisi basi 5300$ vergi.4 kisilik bir aile 21.200$ odemeli.Sonuc K.Kore. Nukleer silah yapmak icin yilda binlerce insan acliktan oluyor.Yani acliktan olmeden once caydiri(!) guc(K.Kore ne kadar caydirici guc ise o kadar iste) olmanin zevkini yasaya bilirsin.
Remzi ~ 8 yıl önce
10 bin alsak realite de abd ingiltere ikilisini yenemeyix. Önce belgesel güç olmaliyix.
İnsan ~ 8 yıl önce
Bunlar piyasaya çıkmadan bence eskidi. Geleceğin uçakları insansız uçacak yani bunlar son.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Araştırmacı ~ 8 yıl önce
bu ucaklardan ilk 2 tanesi hollandaya 1.5 yıl önce teslim edildi. Fakat onlar brandayi cek tiler o kadar başka almayacak lari icin. Çok pahalı gereksiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türk ~ 8 yıl önce
Türkiye de yapabilir. Uzaylılar yapmıyor insanlar yapıyor belki yüz yılın tecrübesiyle tabiki o tecrübe ile yarışamayız yerli olacak türk mühendisler türk işçiler yapacak dersek yarışamayız, ancak işi ehline verirsek dünyadan tecrübeli beyinleri getirirsek o zaman sünnete göre hareket etmiş oluruz ve dünyayla yarışabiliriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aynen ~ 8 yıl önce
kesin yaparız hatta daha iyisini yaaprız bence:) atlı karınca yaptaaaa
Acı gerçek ~ 8 yıl önce
Tecrübeli beyin buraya gelir mi ? Memlekette can güvenliği yok. Sünnete göre hareket eden ülkelerin durumu ortada. Boşuna " din toplumların afyonudur " dememişler.
Atak ~ 8 yıl önce
Ya senin gibiler Türk'ler hiç bir şey yapamaz algısı yerleştiriyorlar insanların beynine. El insaf. İsteseler mis gibi de yaparlar Bknz; Atak helikopter
yok ~ 8 yıl önce
uretmek problem degil artik herkes herseyi yapabilir lakin yapilmistan ucuza mal etmek zor

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000