02 Haziran 2020, Salı 13:53:02

"En kötü senaryo 2.5 milyon"

Antalya Valisi Münir Karaloğlu kentte başarılı bir pandemi süreci yürüttüklerini belirterek, "Antalya’nın yüzde 85’i maske kullanıyor. Gençleri kontrol edemiyoruz. Esnaf kesimine tam maske taktıramadık. Bu iki kesime taktırırsak fena değiliz" dedi. Karaloğlu, kente gelecek turist sayısıyla ilgili ise "Turizmde en kötü senaryo 2,5 milyon ama ben, eylül ayına kadar bile bu şehir 2,5 milyon insanı getirir diyorum" ifadelerini kullandı.
  • bu tahmin gerçeklerden oldukça uzak. en az 2.5 milyar turist gelir bu yaz. sonuçta her yeri açtık.
  • Anadolujet Uçuşları neden personel fazlası olmasına rağmen taşerona veriliyor? Bizim kendi personellerimize 3 gün evde otur de, sonra da git taşerona iş ver. Böyle saçmalık olmaz. Acilen bütün Anadolujet uçuşları Sunexpress'den alınıp THY personeline verilmeli. Ayrıca adamlara kaptanından tekniğine, hostesinden memuruna kadar her ay euro ile ödeme yapıyorsun, Her ay zarar, her ay eksi bakiye. Ki maaşlarda neredeyse TK personelinin en az 2 katı. Bi teknisyene 3000 euro, F/O'ya 4500 euro, Kaptana 9000 euro, Hostese 3500 euro verirsen dibi görürsün tabiki. (Her yıl 2'şer 3'er verilen bonus adı altındaki ikramiyeleri saymıyorum bile) İşlerin bütün dünyada en az 3 yıl eskisine dönmesi zor iken, elimizdeki uçuşları acilen geri almalıyız. Kimsenin THY' den çıkmasına gerek kalmaz.
  • Şakacı seniiiii:)))
  • Antalyaya hala gitmeyi düşünen varsa aklına şaşarım. Fiyatlar almış başını gitmiş. Havalimanı zaten rezillik. Milleti keriz yerine koyan şark kafalı esnaf. Daha ne olsun
  • Saçma sapan şeylerle çocukların aklını karıştırmasana
  • Bence en kotu seneryo 0 turist, akli olan bu yaz tatile gitmez evinde oturur.
  • Gelgelelim iyi okumak gerekiyor gelişmeleri. Hızlı geçişler tedbir gerektiri.Yaklaşık 3 aylık bir sezon var elimizde. Dikkatsiz olursak vakaların olduğu şehir olarak lanse olurız ve uzun vadede sıkıntı olur. Tedbir tedbir...
  • ağam eğlenir bizimle. turizm bakanının sadece 1 oteli açık sen ne konuşuyorsun valicim?
  • turistlerin bundan haberi varmi acaba?.henuz ucuslar acilmadi..avrupada kimsenin acil durum disinda baska bir yere gitmeye niyeti yok .
  • Ben ve lideri olduğum gurubum pandemi sürecinde fedakarca mesayi yapıyoruz!

Antalya Valisi Münir Karaloğlu kentte başarılı bir pandemi süreci yürüttüklerini belirterek, "Antalya’nın yüzde 85’i maske kullanıyor. Gençleri kontrol edemiyoruz. Esnaf kesimine tam maske taktıramadık. Bu iki kesime taktırırsak fena değiliz" dedi. Karaloğlu, kente gelecek turist sayısıyla ilgili ise "Turizmde en kötü senaryo 2,5 milyon ama ben, eylül ayına kadar bile bu şehir 2,5 milyon insanı getirir diyorum" ifadelerini kullandı.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu yaz sezonu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Turizmin Antalya’nın ana sektörü olduğunu ve pandemiden en çok etkilenen alan olduğunun altını çizen Vali Münir Karaloğlu, “Ama pandemiden sonra en hızlı toparlanacak sektör turizm olacaktır. Hepimiz evde sıkıldık. Tatile hepimizin ihtiyacı var, dünya insanında var. İnsanlar 3-4 aylık sürede emekli maaşını aldı, harcayamadı sabit gelirliler maaşını aldı harcayamadı. Normalleşme tamamlandıktan sonra sektör hızla geri dönecektir. Buna herkes inansın. Antalya dün itibariyle iç turizm başladı. Bu hafta sonu itibariyle Almanya'dan uçaklar var. Sadece bizim istememizle hareketlenme mümkün değil. İki ülkenin karşılıklı karar alması gerekir. Kapıları kapatırken uyguladığımız süreci, açarken de uygulayacağız. Süreci toparlayan ülkelerin başında Almanya gözüküyor. Sona yaklaşmış olan ülke Almanya. Rusya’da pandemi geç başladı ve pik zamanı geç olacak. O nedenle Rusya geç açılacak" şeklinde konuştu.

“En kötü senaryo 2,5 milyon turist”

Türkiye’de turizm sektörünün çok dinamik olduğunu ifade eden Karaloğlu, “Sertifikasyon kuralları tanımlandı. Bu pandemi dolayısıyla işletmelerin alacağı tedbirlerle ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığının pandemiden sonra kapsamlı genelgesi var. İşletmelerimize bir sertifika veriliyor. Alınması gereken sosyal mesafe hem hijyen hem de güvenli gıda konusunda güvenilir tesis olduğuna dönük sertifika verilecek. Biz bu sertifikayla tesisimizin güvenli olduğunu garanti ediyoruz. Buraya tatile gelirseniz salgınla ilgili her türlü tedbir alınmıştır. Bu güveni vermezsek yerli ve yabancı turist gelmez. Bir müddet tereddütler oluşacak. Turizmde böyle yavaş hareketle başlayacak güven ortamı oluştuğunda senenin ikinci yarısında bile ciddi bir hareket bekliyoruz. En kötü senaryo 2,5 milyon, ben de eylül ayına kadar bu şehir 2,5 milyon insanı getirir diyorum. Pandemi sonrasında şehir ve sektörü hayata tutmamız gerekir. Ayakta tutabilirsek biz çok hızla koşarız. Yapmamız gereken şey işletmeleri ve sektörü hayatta tutabilmektir. 2020 ayakta kalma yılıdır. 2021 yılında hızla koşarız” dedi.

Vali Karaloğlu, toplu taşıma ile ilgili hangi yolu izleyeceklerini ise birkaç gün içinde açıklayacaklarını bildirdi. Devletin pamuğu sübvanse ettiğini dile getiren Karaloğlu, bu çerçevede son iki yılda özellikle Serik’te pamuk ekimine geri dönüldüğünü kaydetti.

"En kötü senaryo 2.5 milyon"

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

sanmıyorum ~ 4 yıl önce
bu tahmin gerçeklerden oldukça uzak. en az 2.5 milyar turist gelir bu yaz. sonuçta her yeri açtık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anadolujet ve Sunex ~ 4 yıl önce
Anadolujet Uçuşları neden personel fazlası olmasına rağmen taşerona veriliyor? Bizim kendi personellerimize 3 gün evde otur de, sonra da git taşerona iş ver. Böyle saçmalık olmaz. Acilen bütün Anadolujet uçuşları Sunexpress'den alınıp THY personeline verilmeli. Ayrıca adamlara kaptanından tekniğine, hostesinden memuruna kadar her ay euro ile ödeme yapıyorsun, Her ay zarar, her ay eksi bakiye. Ki maaşlarda neredeyse TK personelinin en az 2 katı. Bi teknisyene 3000 euro, F/O'ya 4500 euro, Kaptana 9000 euro, Hostese 3500 euro verirsen dibi görürsün tabiki. (Her yıl 2'şer 3'er verilen bonus adı altındaki ikramiyeleri saymıyorum bile) İşlerin bütün dünyada en az 3 yıl eskisine dönmesi zor iken, elimizdeki uçuşları acilen geri almalıyız. Kimsenin THY' den çıkmasına gerek kalmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gelse gelse uzaylilar gelir ~ 4 yıl önce
Şakacı seniiiii:)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turist ~ 4 yıl önce
Antalyaya hala gitmeyi düşünen varsa aklına şaşarım. Fiyatlar almış başını gitmiş. Havalimanı zaten rezillik. Milleti keriz yerine koyan şark kafalı esnaf. Daha ne olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ziyaaaaaaa ~ 4 yıl önce
Saçma sapan şeylerle çocukların aklını karıştırmasana

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Daha dogrusu ~ 4 yıl önce
Bence en kotu seneryo 0 turist, akli olan bu yaz tatile gitmez evinde oturur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Köln taksı ~ 4 yıl önce
Almanyada 2. Gundur vırus tavan yaptı yukseldı havalımanı bombos kımse ucmaz akıllı olmak gerekır
Heycanlı olmak güzel ~ 4 yıl önce
Gelgelelim iyi okumak gerekiyor gelişmeleri. Hızlı geçişler tedbir gerektiri.Yaklaşık 3 aylık bir sezon var elimizde. Dikkatsiz olursak vakaların olduğu şehir olarak lanse olurız ve uzun vadede sıkıntı olur. Tedbir tedbir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sayın valim ~ 4 yıl önce
ağam eğlenir bizimle. turizm bakanının sadece 1 oteli açık sen ne konuşuyorsun valicim?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ZaZaHayRi ~ 4 yıl önce
bakan onu iki kalemde lehine çevirir bakan bu boru değil hangi ülkede hangi turizm bakanının otel zinciri var , sri lanka veyahut afrika ülkeleri falan denk gelebilir
peki ~ 4 yıl önce
turistlerin bundan haberi varmi acaba?.henuz ucuslar acilmadi..avrupada kimsenin acil durum disinda baska bir yere gitmeye niyeti yok .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aynen öyle ~ 4 yıl önce
Gerçi Avrupalının kasasında senden benden fazla parası oldugu için, acelesi de yok. Tedbiri elden bırakmıyor genellikle. Paran varsa, ekonomi iyiyse kapitalizm sağlığın önüne geçemez.
Dhmi gurup yöneticisi ~ 4 yıl önce
Ben ve lideri olduğum gurubum pandemi sürecinde fedakarca mesayi yapıyoruz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000