18 Haziran 2018, Pazartesi 08:03:54

En kötü savaş uçakları açıklandı!

ABD merkezli askeri dergi The National Interest (NI), Amerikan yapımı avcı uçaklarının en kötülerini bir listeledi.
  • her uçak birbirinden amaçlı guzel ve yapılıp uçmuştur eger dandik olsa koskoca amerika bu uçakları envantere sokmazdı bu arada en sevdiğim uçak f104g müq uçak yaa ama amaç dışı kullanma sorunu vardı önlemeyken avcıya dönüşmese çoooooook işe yarar guzel uçak maketini bile yaptım 1/48 f104c starfighter hasegawa markası müq her uçak
  • F104 kötü bir uçak değildir azlında amacı dışında kullanılması kazalara sebep olmuştur
  • kötü uçak yoktur. bizde oldugu gibi kötü pilotlar vardır. sonuçta onlarda eşşedüüüü bye byeee
  • Uçan tabut! Bu uçakları biz yapsaydık fabrikayı kapatırlardı. Bakınız Devrim arabaları ve NuD uçakları
  • F2A jet değil
  • "Dul bırakan"
  • UCUS KARAKTERİSTİKLERİ EN KOTU OLAN BU UCAKLARDA HAYATTA KALMAK EN IYI PILOTAJI GEREKTIRIR
  • Değerlendirmeyi doğru bulmuyorum evet F-104 çok düşmüş olabilir ama F-104 olmasaydı bugün TORNADO PANAVIA veya EUROFIGHTER geliştirelemezdi, evet her zaman insanoğlu geleceği için bir bedel ödemiştir.
  • Widow maker :'(
  • F-104 Starfighter uçaklarının esas yapım amacı atom bombası atmaktır. İlk modellerinde bununla ilgili özel sistem ve saatleride bulunuyordu kokpitte. Hedefe süratle git, bombayı at ve süratle geri dön. Bu nedenle daha ziyade rokete benzer bir yapısı vardır. Aerodinamiği farklıdır. Jilet gibi kanat hücum kenarı vardır ve kanatları çok küçüktür. Uçağı çok iyi bilmek gerekir. NATO içinde hemen tüm ülkeler kullanmıştır. Derginin yaptığı yoruma katılmıyorum, kazaların çok büyük bölümü insan hatasından kaynaklanmaktadır, özellikle ülkemizde. Bu uçağın kötü olduğu anlamına gelmez.

Derginin yayınladığı listenin başında, İkinci Dünya Savaşı'nın ilk yıllarında Japonlar tarafından oldukça hırpalanan Brewster F2A Buffalo savaş jeti yer aldı. Söz konusu uçağın ‘teknolojik döngünün olması gerektiği noktasında olmadığı' belirtilen haberde, "1930'ların sonlarına kadar göreceli olarak savaşabilir durumda olan bu avcı uçağı, Pasifik bölgesindeki çatışma arenasında karşılaştığı gelişmiş uçaklarla eşleşemedi" ifadelerine yer verildi.

'DÖRTTE BİRİ KAZA SONUCU YERE ÇAKILDI'

Listede yer alan ikinci ‘konserve kutusu' ise F7U Cutlass avcı uçağı oldu. Üretildiği zaman bu uçağın ‘inanılmaz derecede yenilikçi' olduğu belirtilen makalede, ancak tasarımcıların çok kısa zamanda birçok şey yapmak istediklerini ve sonuçta bu uçakların dörtte birinin kaza sonucu yere çakıldıkları ifade edildi.

F7U Cutlass uçağını tarif eden yazar, "Kullananlar tarafından beğenilmeyen, özel bir kuyruk tasarımına sahip, geniş fakat yeterince güçlü olmayan bir uçak" nitelemesinde bulundu.

'TAKILAN MOTORLAR DÜZGÜN ÇALIŞMADI'

Sıralamanın 3. basamağına yerleşen uçaksa McDonnell F-3 Demon avcı uçağı oldu.

Pilotu fırlatma koltuğundaki kusura dikkat çekilen yazıda, uçağın özellikleriyse şöyle tarif edildi:

"Tek motorlu güverte tipi avcı uçağı, Demon'da olmayan güvenli, güçlü bir motora ihtiyaç duyuyor. Bu uçağa takılan motorlardan hiç biri düzgün çalışmadı."

'BÜYÜK İRTİFAYA KOLAY YÜKSELEMİYOR'

‘Uçan konserve kutuları' sıralamasının dördüncüsü ise Convair F-102 Delta Dagger önleme uçağı oldu. 1950'li yıllarda Sovyet yapımı uzun menzilli savaş uçaklarına karşı ABD'li tasarımcılar tarafından geliştirilen bu uçaktaki kusurlardan biri, büyük irtifaya kolayca yükselememesiydi.

F-102 iki kez modernizasyondan geçirildi ve sonunda daha gelişmiş F-106'lar ortaya çıktı.

Listenin 5 numarasıysa Lockheed F-104 Starfighter bombardıman uçağı oldu. ABD Hava Kuvvetleri'nin birçok biriminde kullanılan bu uçağın en önemli kusuru olaraksa kaza oranlarının çok yüksek olması gösterildi.

En kötü savaş uçakları açıklandı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

sıralama yok ~ 3 yıl önce
her uçak birbirinden amaçlı guzel ve yapılıp uçmuştur eger dandik olsa koskoca amerika bu uçakları envantere sokmazdı bu arada en sevdiğim uçak f104g müq uçak yaa ama amaç dışı kullanma sorunu vardı önlemeyken avcıya dönüşmese çoooooook işe yarar guzel uçak maketini bile yaptım 1/48 f104c starfighter hasegawa markası müq her uçak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ragıp ~ 6 yıl önce
F104 kötü bir uçak değildir azlında amacı dışında kullanılması kazalara sebep olmuştur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sdt ~ 6 yıl önce
kötü uçak yoktur. bizde oldugu gibi kötü pilotlar vardır. sonuçta onlarda eşşedüüüü bye byeee

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 6 yıl önce
Uçan tabut! Bu uçakları biz yapsaydık fabrikayı kapatırlardı. Bakınız Devrim arabaları ve NuD uçakları

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Burak A ~ 6 yıl önce
F2A jet değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F104 ~ 6 yıl önce
"Dul bırakan"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ZOR UCAK=IYI PILOTAJ ~ 6 yıl önce
UCUS KARAKTERİSTİKLERİ EN KOTU OLAN BU UCAKLARDA HAYATTA KALMAK EN IYI PILOTAJI GEREKTIRIR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yanlış ~ 6 yıl önce
Değerlendirmeyi doğru bulmuyorum evet F-104 çok düşmüş olabilir ama F-104 olmasaydı bugün TORNADO PANAVIA veya EUROFIGHTER geliştirelemezdi, evet her zaman insanoğlu geleceği için bir bedel ödemiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilotlar ~ 6 yıl önce
insanoglu degil o bedeli pilotlar oduyor.
F-104 ~ 6 yıl önce
Widow maker :'(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Starfighter ~ 6 yıl önce
104 zamanının rekorlar kıran uçağı. Onunla uçan pilotlar gurur duyarlar. Savaş uçaklarının içinde Efsane olandır o.
ÖK ~ 6 yıl önce
F-104 Starfighter uçaklarının esas yapım amacı atom bombası atmaktır. İlk modellerinde bununla ilgili özel sistem ve saatleride bulunuyordu kokpitte. Hedefe süratle git, bombayı at ve süratle geri dön. Bu nedenle daha ziyade rokete benzer bir yapısı vardır. Aerodinamiği farklıdır. Jilet gibi kanat hücum kenarı vardır ve kanatları çok küçüktür. Uçağı çok iyi bilmek gerekir. NATO içinde hemen tüm ülkeler kullanmıştır. Derginin yaptığı yoruma katılmıyorum, kazaların çok büyük bölümü insan hatasından kaynaklanmaktadır, özellikle ülkemizde. Bu uçağın kötü olduğu anlamına gelmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000