24 Ocak 2018, Çarşamba 08:51:55

En hızlı uçuş rekoru kırıldı

Norwegian Air filosuna ait uçak, New York ve Londra arasındaki uçuşunu beklenenden 53 dakika erken tamamlayarak 5 saat 13 dakikayla transatlantik uçuş rekorunu kırdı.
  • Ayjet mezunu
  • " teknik özelliklerinde belirtilen azami hızın 200 km/s üzerinde seyrettiği belirtildi". Hic bir ucak teknik ozelliklerinde belirtilen hiz limitinin uzerinde ucmaz. Haberde verilen hiz yere gore belirtilmis, ki bu hiz ucagin icinde bulundugu havaya gore hizinin, o havanin yere gore akis (ruzgar) hiziyla toplamidir. teknik ozelliklerinde belirtilen hiz ise icinde uctugu havaya gore verilmistir. Yani her ucusta gerceklesen standart bir olay soz konusu, tabi bu sefer ruzgar (jet stream) biraz hizli esmis.
  • Benim gençliğimde de Gazanfer Bilge vardı. Tüm şirketler, 8 saatte anca giderken, 0nlar 6 saatte atarlardı Ankara'ya. Bunlar da onların Norveçlisi..

Norwegian Air filosuna ait uçak, New York ve Londra arasındaki uçuşunu beklenenden 53 dakika erken tamamlayarak 5 saat 13 dakikayla transatlantik uçuş rekorunu kırdı.

Düşük maliyetli hava yolu şirketi Norwegian, sesten yavaş ticari uçak kategorisinde dünyanın en hızlı transatlantik yolculuğunu gerçekleştirdi.

Boeing 787-9 Dreamliner uçakla gerçekleştirilen DY7014 sayılı sefer, dün New York'un JFK Havalimanı ile Londra'nın Gatwick Havalimanı arasında gerçekleşti. Sefer süresi 5 saat 13 dakika olarak kayıtlara geçti ve bu tarihin en hızlı transatlantik uçuşu oldu. Önceki rekor 5 saat 16 dakikaydı.

Yapılan açıklamada New York'tan 284 yolcuyla havalanan Boeing 787-9 Dreamliner uçağı planlanandan 53 dakika önce iniş yaptı. Avrupa'nın en büyük 3. düşük maliyetli hava yolu şirketi olan Norveç firması iki şehir arasında günde iki sefer yapıyor.

Rekorun gerçekleşmesinde Atlantik Okyanus'undan gelen ve saatte 176 nat yani 325 km hıza ulaşan kuyruk rüzgarının da etkisinin büyük olduğu belirtildi. Boeing imalatı olan uçağın böylelikle saatte 1249 kilometre hıza çıktığı ve teknik özelliklerinde belirtilen azami hızın 200 km/s üzerinde seyrettiği belirtildi.

İlginç bir şekilde rekor kıran uçağın kuyruk giydirmesinde 1930 yılında İngiltere ve Avustralya arasındaki ilk solo uçuşu yapan ve defalarca kez transatlantik uçuş rekoru denemesi yapan İngiliz pilot Amy Johnson'un resmi bulunuyordu.

Uçağın Harold van Dam böyle bir rekoru kırmaktan dolayı mutluluğunu ifade ederken yolculuk boyunca etkili olan kuyruk rüzgarının yanı sıra neredeyse hiç türbülans olmamasında da işlerini kolaylaştırdığını belirtti.

En hızlı uçuş rekoru kırıldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Pilot ~ 6 yıl önce
Ayjet mezunu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
biraz teknik ~ 6 yıl önce
" teknik özelliklerinde belirtilen azami hızın 200 km/s üzerinde seyrettiği belirtildi". Hic bir ucak teknik ozelliklerinde belirtilen hiz limitinin uzerinde ucmaz. Haberde verilen hiz yere gore belirtilmis, ki bu hiz ucagin icinde bulundugu havaya gore hizinin, o havanin yere gore akis (ruzgar) hiziyla toplamidir. teknik ozelliklerinde belirtilen hiz ise icinde uctugu havaya gore verilmistir. Yani her ucusta gerceklesen standart bir olay soz konusu, tabi bu sefer ruzgar (jet stream) biraz hizli esmis.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sürücü ~ 6 yıl önce
Benim gençliğimde de Gazanfer Bilge vardı. Tüm şirketler, 8 saatte anca giderken, 0nlar 6 saatte atarlardı Ankara'ya. Bunlar da onların Norveçlisi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AA ~ 6 yıl önce
nereden aklına geldi ya, Ankara/İst'daki üni. öğrencilerin favorisiydi. Allah rahmet eylesin.
Aynen ~ 6 yıl önce
Valla biz de az misafiri olmadik , cok saglam soforleri vardi, hey gidi gunler.
Gazanfer bilge ~ 6 yıl önce
Barselonada geçen Çok eski bir Amerikan filmi var orda meşhur la rambla caddesinde gazanfer bilge otobüsünü dakikalarca gördüm
Boom ~ 6 yıl önce
Boom üretilirse 2,2k hız olacak deniyor , concord'dan hızlı

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000