14 Eylül 2017, Perşembe 08:37:32

En çok uçulan tatil noktası İzmir oldu

Yazın sıcak ve hareketli günlerine veda ederken ucuz uçak bileti satan bir internet sitesinin verilerine göre, 2017 yazının seyahat tercihlerini açıkladı. Analize göre, bu yaz en çok İzmir’e uçuldu.
  • Her sene beş günlüğüne gelirler. Çeşme'de 4 gece kalıp geri dönerler kalan 360 gün de İzmir'i överler.
  • Artık gelirimiz iyi. Herkesin parası var çok şükür

Yazın sıcak ve hareketli günlerine veda ederken ucuz uçak bileti satan bir internet sitesinin verilerine göre, 2017 yazının seyahat tercihlerini açıkladı. Analize göre, bu yaz en çok İzmir’e uçuldu. Satılan en ucuz uçuş 37,99 TL ile Adana-İzmir arasında, en pahalı uçak yolculuğu ise 14 bin 853 TL ile Kanada-Japonya arasında gerçekleşti

Uçak bileti satışı yapan bir internet sitesi, yaz aylarında kullanıcılarının seyahat tercihlerini analiz etti. Buna göre, bu yaz daha çok uzun hafta sonu tatilleri tercih edildi ve en çok perşembe, pazartesi ve pazar günleri uçuldu. Yazın gözde rotası yurt içinde İzmir, yurt dışı seyahatlerinde ise en fazla Bakü, Odessa, Amsterdam, Kişinev, Erbil, Stuttgart ve Düsseldorf oldu.

Satılan en ucuz uçuş 37,99 TL ile Adana-İzmir arasında, en pahalı uçak yolculuğu ise 14.853 TL ile Kanada-Japonya arasında gerçekleşti.

EN ÇOK TEK YÖN VE TEK KİŞİ TERCİH EDİLDİ

Analize göre, 2017 yaz aylarında genellikle tek yön biletler tercih edilirken, bilet satışları çoğunlukla tek kişiye yapıldı. Bilet alımları ise yüksek oranda seyahatten 1 gün önce gerçekleştirildi. Tek yöne bilet alanların oranı yüzde 78, yalnız seyahat edenlerin oranı yüzde 71,5 ve seyahate 1 gün kala bilet alanların oranını ise yüzde 14 olarak açıklandı.

EN ÇOK KURBAN BAYRAMI'NDA UÇULDU

Bu yazın favori tatil zamanı, idari izinle 10 güne çıkarılan Kurban Bayramı dönemi oldu. En fazla uçuş 25-31 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirildi. Yazın keyfini kısa tatillerle değerlendirmek isteyenler ise uzun hafta sonu tatillerini tercih etti. Yapılan analizde ayrıca perşembe - pazartesi günleri arasında uçuş yoğunluğunun arttığı belirtildi.

En çok uçulan tatil noktası İzmir oldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

İzmirin kısa hikayesi ~ 7 yıl önce
Her sene beş günlüğüne gelirler. Çeşme'de 4 gece kalıp geri dönerler kalan 360 gün de İzmir'i överler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı ~ 7 yıl önce
Artık gelirimiz iyi. Herkesin parası var çok şükür

Yanıtla

Kalan karakter 1000
parasızlık ~ 7 yıl önce
evet cok paramız var..nerde yaşıyorsun?
Beyefendi ~ 7 yıl önce
Arap ülkerinde yaşıyor
Super gelir ~ 7 yıl önce
Lambaları açarken bile düşünüyorum, okul masrafı, yardımı, eşya taksidi, kira, çocukların elbiseleri, et falan geçtim.. Param olsa efkardan içeceğim ama cepte 170 tl var, iki kart ödemeyeli 1.5 yıl oldu, artık nerede bulurlarsa.. Feto meto diyorlar, bana 5 10 sene önce gelselerdi, iyi bir is bulsalardi, girerdim, çağırmadılar.. Hep yokluk hep yokluk, soracak planlar için telefon eski, wifi alttaki cicekciden

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000