13 Mayıs 2020, Çarşamba 15:14:38

En çok hangi ülke vatandaşları Schengen başvurusu yaptı

2019 yılında Schengen vizesi istenen ülkelerden, konsolosluklara ve diğer vize kanalları ile yapılan başvuralar yaklaşık 17 milyon oldu. Peki, en çok hangi ülke vatandaşları söz konusu vize için başvuru yaptı?
  • Japonya ve Kore hariç hiçbir zengin ülkeye vizesiz gidemiyoruz bazıları resmi pasaporta bile vize istiyor. Bir ülke pasaportu kadar güçlüdür gerisi boş,masal,palavra...
  • %10 red yemişiz. Ama olsun dünya liderimiz var bizim(!). Saraylarımız var bizim. Hamdolsun.(!)
  • 80 Avro x 906 bin başvuru, eder 72 küsür milyon avro. Sadece vize başvurusu için bu milletin cebinden çıkan döviz miktarı. Bu ne soygun yahu!!
  • Kendi ülkemizde sahipsiziz,konsolosluk ve ortakları vize aracı kurumlarıyla bizi güzel güzel soyuyorlar, tüm gizli kalması gereken ticari, özel bilgilerimizi onlara veriyoruz üstüne de dünya vize parası ve aracı kurum hizmet bedeli ödüyoruz, vize alamazsak da paramızı geri alamıyoruz ve bu ülkeyi yönetenler herşeyde olduğu gibi buna da seyirci kalıyorlar yetmiyor ab üyesi ülkelerin vatandaşlarını ya kimlikle(günü geçmiş kimlikle bile gelebiliyorlar ) ya da kapıda vizeyle ülkemize sokup vergisiz ev,arsa almalarına izin verip,iş ve ihaleleri devamlı o ülkelere vererek onlardan boyuna finansman ve icat alıp onları daha da zengin ediyoruz.

2019 yılında Schengen vizesi istenen ülkelerden, konsolosluklara ve diğer vize kanalları ile yapılan başvuralar yaklaşık 17 milyon oldu.

2019 yılında 16 milyon 955 bin 541 başvuru yapılırken, 2018'de 16 milyon 16 bin 599 başvuru, 2017'de 16 milyon 955 bin 541 ve 2016'da 15 milyon 192 bin 556 başvuru yapılmıştı.

Geçtiğimiz yılki yapılan başvurularda ilk sırayı 4 milyon 133 bin 100 başvuruyla Rusya aldı. Başvuruların reddedilme oranı ise yüzde 1,5 olarak gerçekleşti.

Rusya’dan sonra ise ;

Çin - 2.971.032 başvuru alındı ​​ve yüzde 3.8 ret oranı

Hindistan - 1.141.705 başvuru alındı ​​ve yüzde 10.8 ret oranı

Türkiye - 906.862 başvuru alındı ​​ve ret oranı yüzde 9.7

Fas - 705.293 başvuru alındı ​​ve ret oranı yüzde 20.5

Cezayir - 668.386 başvuru alındı ​​ve yüzde 43 ret oranı

Belarus - 645.722 başvuru alındı ​​ve ret oranı yüzde 0.3

©️AirportHaber

En çok hangi ülke vatandaşları Schengen başvurusu yaptı

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

gerçek ~ 4 yıl önce
Japonya ve Kore hariç hiçbir zengin ülkeye vizesiz gidemiyoruz bazıları resmi pasaporta bile vize istiyor. Bir ülke pasaportu kadar güçlüdür gerisi boş,masal,palavra...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ninja Mataramasuko ~ 4 yıl önce
Japonyada ne pahalı arkadaş harakiri yapıcaktım isyan ettim
Ahmet Uygun ~ 4 yıl önce
%10 red yemişiz. Ama olsun dünya liderimiz var bizim(!). Saraylarımız var bizim. Hamdolsun.(!)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CADET ~ 4 yıl önce
dünya lideri normal vatandaş gibi vizeye başvursa keşke kabul mu red mi merak ederdim sonucu
%10 ~ 4 yıl önce
Emin ol onlar da senin gibi boşboğaz oldukları için Red edilmişlerdir. Seni gidi başçavuş..
hesap ortada ~ 4 yıl önce
80 Avro x 906 bin başvuru, eder 72 küsür milyon avro. Sadece vize başvurusu için bu milletin cebinden çıkan döviz miktarı. Bu ne soygun yahu!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vize ~ 4 yıl önce
Kendi ülkemizde sahipsiziz,konsolosluk ve ortakları vize aracı kurumlarıyla bizi güzel güzel soyuyorlar, tüm gizli kalması gereken ticari, özel bilgilerimizi onlara veriyoruz üstüne de dünya vize parası ve aracı kurum hizmet bedeli ödüyoruz, vize alamazsak da paramızı geri alamıyoruz ve bu ülkeyi yönetenler herşeyde olduğu gibi buna da seyirci kalıyorlar yetmiyor ab üyesi ülkelerin vatandaşlarını ya kimlikle(günü geçmiş kimlikle bile gelebiliyorlar ) ya da kapıda vizeyle ülkemize sokup vergisiz ev,arsa almalarına izin verip,iş ve ihaleleri devamlı o ülkelere vererek onlardan boyuna finansman ve icat alıp onları daha da zengin ediyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilot ~ 4 yıl önce
Haklısın kardeşim ama çözüm önerin nedir?
memosh ~ 4 yıl önce
cunku fakiriz ve onlarin her bir cent ine muhtaciz
Pilot'a ~ 4 yıl önce
Kısasa kısas yaparsın,vize ücretini kaldırtırsın veya verilmediğinde para iadesi olacak dersin ve vize aracı kurumları da kapatırsın. Adamlar bizim bilgilerimizle ellerinde data oluşturuyor. Bunları yapamıyorsan da boşuna şöyle büyüdük böyle zenginleştik dünya bize gıpta ediyor diye boşa üflemeyeceksin. Günü geçmiş kimlikle elin adamını ülkeye sokmak,vergi vermeden ev,arsa aldırmak ne demek ya? Biz bu şartlarda oralara gidip ev vs alabiliyor muyuz? Cenin,fare yiyenlerin ülkesi Çin,bizden dökümlü sabıka kaydı istiyor,ne yapacaksa artık. Para önemli tamam da şeref,haysiyet diye kavramlar da var ama demek ki adamların herşeyine, parasına,icatlarına, turistlerine o kadar muhtacız.
Memosh'a ~ 4 yıl önce
Bu ülkeyi 18 yıldır yönetenler öyle demiyor ama. İmf'ye bile borç verir hale gelmişiz,herkes bizi kıskanıyormuş.
Foolish ~ 4 yıl önce
Ne saçmalıyorsun sen ya! Gitme verme sana zorla mı diyor adam gelse vize al diye! Hangi gükümet kime ne diyecek? Çocuk gibi düşünüp bebe gibi yorum yazıyorsunuz! O elin yabancısı dediğin emin ol senden fazla getiri sağlıyprdur memlekete. Hani eko başkanınız diyordu ya memlekete nasıl yabancı turist getireceğini. Önce onla konuş bence.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000