25 Nisan 2018, Çarşamba 15:23:01

Emse Eurasia Airshow'da Fast Bag ile ilgi topladı

Dünya havacılık sektörünün en iyileri Antalya'da başlayan Eurasia Airshow'da bir araya geldi. Emse'nin havalimanlarında bagaj sırasını ve bagajların kaybolma sorununa son verecek Self Bag Drop cihazı 'Fast Bag' katılımcılardan büyük ilgi gördü.
  • Harika bir ürün dizaynı olmuş emeği geçen herkese teşekkürler ülkemizin bu tarz girişimci insanlara ihtiyacı var. Bazı arkadaşlar isimden dolayı eleştiri de bulunmuş bu konuda hangi ürün özellikle dünyaya hitap eden hangi ürünün pazar politikasında ismi yerlidir bunu iyice idrak ederek değerlendirmeli ve haksız eleştiri yapılmaması fikrindeyim. Ürünü inceledim ve gayet başarılı buldum ellerinize sağlık.
  • Yerli mühendislik girişleriniz için tebrik ederim. Havacılık ekipmanlarındaki bu tarz girişimler herkes tarafından desteklenmeli. Ayrıca fuardaki güleryüzlü misafirperverliğiniz için teşekkürler:)
  • Sektörde böyle yerli yazılımlara çok ihtiyaç var. Birileri açığı görmüş sonunda.
  • Bu tür girişimler muhakkak desteklenmeli. Dünya çapında firmalar ülkemizden çıkmalı.
  • Bu tarz benzer havacılık ürünleri yabancı firmalar tarafından fahiş fiyatlara satılıyor. Sonuçta ülke için hem döviz hem isgücü kaybı. Özellikle teknolojide yerli üretimi hepimizin desteklemesi gerekiyor diye düşünüyorum.
  • Yeni değilsin ama yerlisin diye denemek istense o özelliğini de adıyla kaybediyorsun. Ayrıca kuyrukların önlenmesinde faydası kabul de bagaj kaybolmasına etkisi kandırmaca olmuş.

Dünya havacılık sektörünün en iyileri Antalya'da başlayan Eurasia Airshow'da bir araya geldi. Emse'nin havalimanlarında bagaj sırasını ve bagajların kaybolma sorununa son verecek Self Bag Drop cihazı 'Fast Bag' katılımcılardan büyük ilgi gördü. 

Bugüne kadar hep yabancı ülkelerden temin edilen havalimanı yolcu otomasyonu ile ilgili birçok teknolojik ürünü ilk defa yerli ve milli üreten firma olmanın gururunu yaşadıklarını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Muslu Oğuz, "Çok yüksek ve sert rekabet ortamına rağmen teknoloji ve yazılım geliştirmek konusundaki kararlılığımızla bugün dünya markaları ile yarışabilecek ürünler üretiyoruz. Bugün bu fuarda gördüğümüz ilgi bunun sonucu diye düşünüyorum" dedi.

Fast Bag cihazının teknik özellikleri ise şöyle:  
- Cihazın üzerinde bulunan barkod okuyucu sayesinde yolcular biniş kartlarını kullanarak kendilerini sisteme tanıtabiliyorlar.
- Cihaz üzerindeki pasaport ve ID kart okuyucu sayesinde yolcular kimlik bilgilerini kullanarak da cihazı kullanabiliyorlar.
- Her işlem isteğe göre kamera ile güvenli bir şekilde kaydedilebiliyor.
- Yolcular işlemlerini dokunmatik ekran kullanarak rahatça gerçekleştirebiliyorlar.
- Cihazın üzerinde bulunan sensörler sayesinde yolcu bagaj ağırlık bilgileri tam olarak algılanarak sisteme aktarılıyor.
- Cihaz üzerindeki 2 istasyonlu bant sayesinde bagajlar conveyor’e tam kontrolü sağlanmış bir şekilde aktarılıyor.
- Paslanmaz çelikten üretilmiş metal dış gövde sayesinde cihaz vandalizm saldırılarına karşı korunuyor.
- Customize edilebilen yazılım sayesinde, cihaza talebe göre ek geliştirmeler eklenebiliyor.




Emse Eurasia Airshow'da Fast Bag ile ilgi topladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Veli ~ 6 yıl önce
Harika bir ürün dizaynı olmuş emeği geçen herkese teşekkürler ülkemizin bu tarz girişimci insanlara ihtiyacı var. Bazı arkadaşlar isimden dolayı eleştiri de bulunmuş bu konuda hangi ürün özellikle dünyaya hitap eden hangi ürünün pazar politikasında ismi yerlidir bunu iyice idrak ederek değerlendirmeli ve haksız eleştiri yapılmaması fikrindeyim. Ürünü inceledim ve gayet başarılı buldum ellerinize sağlık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tebrikler ~ 6 yıl önce
Yerli mühendislik girişleriniz için tebrik ederim. Havacılık ekipmanlarındaki bu tarz girişimler herkes tarafından desteklenmeli. Ayrıca fuardaki güleryüzlü misafirperverliğiniz için teşekkürler:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ground ~ 6 yıl önce
Sektörde böyle yerli yazılımlara çok ihtiyaç var. Birileri açığı görmüş sonunda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tebrikler ~ 6 yıl önce
Bu tür girişimler muhakkak desteklenmeli. Dünya çapında firmalar ülkemizden çıkmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tebrikler ~ 6 yıl önce
Bu tarz benzer havacılık ürünleri yabancı firmalar tarafından fahiş fiyatlara satılıyor. Sonuçta ülke için hem döviz hem isgücü kaybı. Özellikle teknolojide yerli üretimi hepimizin desteklemesi gerekiyor diye düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yerli ama adı yabancı ~ 6 yıl önce
Yeni değilsin ama yerlisin diye denemek istense o özelliğini de adıyla kaybediyorsun. Ayrıca kuyrukların önlenmesinde faydası kabul de bagaj kaybolmasına etkisi kandırmaca olmuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mehmet Ali Durgun ~ 6 yıl önce
Adı da işe ihracat kaynaklı satabilmek içindir. Bizde sektörümüzde bir ürüne Türk ismi verdik dışarı satamadık. Bu ürünler genelde global için üretiliyor.
Mohamed Mohamed ~ 6 yıl önce
Yazilimda, bagaj takibi mantigi var, o yuzden bagaj kayip olmasi engeller buyuk ihtimal.tebrikler

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000