11 Aralık 2015, Cuma 08:25:52

Emniyetin pilotlarını OMÜ yetiştirecek

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün VİP Jet pilotlarını OMÜ eğitecek.
  • Hazirdaki gencleri alipda,1 yil polis egitimi verseler daha ucuz olmazmi? Hem issiz pilot sayisi azalir hemde devlet para harcamaz.Amma sanirim tabiki bunlari biliolar amma seslenen yok,herkes isine geldigi gibi hareket edio.Yine olan o mashum ayda 1000 ytl maasa calisan kara gozlulerin vergi paralari.Bu isin tek tessellisi allahdan yabancilari almamislar )))
  • Em asb ler ne kadar eğitim verir orasıda muamma...
  • Amerika dan gelen pilotlari da gorduk !! Dostum ucagi herkes ucurur!! Pilotluk senin kafanda Hayal ettiginden cok daha fazlasini gerektiren bir meslektir.. Umarim bir gun seninde olma sansin olur.. Fesatlikla ic gecirdigin meslegi yapma sansina nail olursun.. Yolun Acik olsun
  • Heee allah eğitim göreceklere sabır versin...
  • Bu pilotlugu o kadar abatymayin ameikada cpl almak ehliyet almak gibi.buradaki pilotlar kendilerini ve meslekletini abartiyor
  • Dışarıda o kadar işsiz türk pilot varken...

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sivil Havacılık Yüksek Okulu'nda, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 4 personeline 2016 yılında pilot eğitimi verecek. Eğitim alacak olan pilotlar Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait VİP jetlerde pilot olarak görev yapacak.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksek Okulu, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından geçen ay yapılan 4 personel için pilotaj eğitimi hizmet alımı ihalesini kazandı. Bu kapsamda Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait VİP jetlerde görev yapacak 4 personelin pilot eğitimini 2016'da OMÜ Sivil Havacılık Yüksek Okulu'nda alacağı belirtildi. OMÜ Sivil Havacılık Yüksek Okulu Genel Havacılık İşletmesi Koordinatörü Uçak Teknisyeni Selçuk Akyürek, yaklaşık 3 yıldır 19 Mayıs İlçesi'ndeki yerleşkedeki pistte pilotaj eğitimi verdiklerini belirterek 'Öğrenci portföyümüz gittikçe genişliyor. En son Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ihalesine katıldık. Emniyet mensubu 4 pilotu yetiştireceğiz. Bu tabi bir başlangıç olacak. İnşallah Samsun için güzel bir başlangıç olur. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yaklaşık 36 adet hava aracı var. Bunların çoğu helikopter ama bir kısmı da VİP jetlerden oluşuyor. Biz sadece jetlerle uçacak uçuş ekibinin pilotaj eğitim kısmını üstleniyoruz. Bu yıl için 4 emniyet mensubuna ticari pilot lisansı vereceğiz dedi.

Akyürek, 4 emniyet mensubuna yaklaşık 200 saatlik uçuş eğitimi, 650 saatlikte teori eğitimi vereceklerini dile getirerek 'Çarşamba Havaalanı ve kampüsümüzde bulunan pistte uçuş eğitimini vereceğiz. Uçuş okulumuzun bünyesinde yaklaşık 8 adet hava aracı bulunmakta. 4 emniyet personeline pilot eğitimi Cessna 172 S tek motorlu ve da Diamond DA42 çift motorlu uçakla vereceğiz. Eğitimlere 4 Ocak 2016 itibariyle başlayacağız. Bu zamana kadar yüksek okulumuzda çeşitli eğitim sınıflarında yaklaşık 22 pilot mezun ettik şeklinde konuştu. (Haberler)

Emniyetin pilotlarını OMÜ yetiştirecek

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Bush_Pilot ~ 8 yıl önce
Hazirdaki gencleri alipda,1 yil polis egitimi verseler daha ucuz olmazmi? Hem issiz pilot sayisi azalir hemde devlet para harcamaz.Amma sanirim tabiki bunlari biliolar amma seslenen yok,herkes isine geldigi gibi hareket edio.Yine olan o mashum ayda 1000 ytl maasa calisan kara gozlulerin vergi paralari.Bu isin tek tessellisi allahdan yabancilari almamislar )))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zomü mü ~ 8 yıl önce
Em asb ler ne kadar eğitim verir orasıda muamma...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hahayy ~ 8 yıl önce
Amerika dan gelen pilotlari da gorduk !! Dostum ucagi herkes ucurur!! Pilotluk senin kafanda Hayal ettiginden cok daha fazlasini gerektiren bir meslektir.. Umarim bir gun seninde olma sansin olur.. Fesatlikla ic gecirdigin meslegi yapma sansina nail olursun.. Yolun Acik olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Quaresma ~ 8 yıl önce
Uçağı herkes uçururmuş çok güldüm
Comedy ~ 8 yıl önce
Heee allah eğitim göreceklere sabır versin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 8 yıl önce
Bu pilotlugu o kadar abatymayin ameikada cpl almak ehliyet almak gibi.buradaki pilotlar kendilerini ve meslekletini abartiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zz ~ 8 yıl önce
Maçan yiyorsa git al Aslanım ozaman,ne duruyorsun...
Burada ki ~ 8 yıl önce
Burada ki derken anlıyorum ki Türkiye desin.Burada dediğin yerde sadece pilot olmak değil , doktor olmak ,mühendis olmak , güvenlik görevlisi olmak , gazeteci olmak , temizlik görevlisi olmak Amerika ya göre daha zor.Herkes mesleğini abartıyormu.Havayolu pilotluğu cpl almaya benzemez paşam yapmadığın bir iş hakkında yorum yapmakta sadece buralarda olur
çok doğru ~ 8 yıl önce
Amerikada eğitim almış bir pilot olarak söyleyeyim çok doğru, bu da bizimkilerin görgüsüz ve ufuksuzluğundan kaynaklanıyor. Çoğu kaptan burada yaptığı işi çok özel bir iş sanıyor. Türkiye de yetişen yeni pilotlar da bu davranışları konuşmaları abilerinden duyup onların bir örneği olarak yetişiyorlar.
. ~ 8 yıl önce
Ne diyeyim? yanitlatiniz zaten hakkunizda çok şey anlatiyor!..insanin kisiligi olmayinca yaptigi meslegi kisilik saniyor..
Ingilizce ~ 8 yıl önce
Adam ingilizce ogrenememis, sisli havada yaninda ki yabanci FO ya veriyor radio konusmalarini, havayoku pilotlugu PPL e benzemezmiz, kardesim Amerika da yasiyorum universiteye gidemeyenler pilotluk egitimi aliyor 60K brut maasla calisiyorlar,
RTE ~ 8 yıl önce
Hemen bu kinu el atmali
Sen orda yaşamaya devam et ~ 8 yıl önce
Ne dedim havayolu pilotluğu benzemez dedim değil mi.Bak benzemiyor.Neden biliyormusun biz sisli hava demeyiz görüş düşük deriz , tamam hadi sisli olsun.Neden veriyor biliyor musun telsiz konuşmalarını yanındaki FO ya .Çünkü FO lar düşük görüşe iniş yapamazlar kural böyledir.Şimdi şu ingilizce meselesine gelelim , o eskidendi Türk kaptanların çoğu bu konudaki eksikliklerini kapattı , yapmayanlar gönderildi.
Yuhh ~ 8 yıl önce
Dışarıda o kadar işsiz türk pilot varken...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çöp ~ 8 yıl önce
dışarıdan çer çöp adamları alacaklarına bırak içlerinden yetiştirsinler. yeterince iyiysen her yerde iş bulursun. değilsen de ağlarsın.
Her ~ 8 yıl önce
200 saatlik adamla önemli kişileri taşıdınlar diyosun. O adamın en az 4 yılmyecrübeli birinin yanında uçması grek. Bu işler öyle sandığın gibi değil eleman.
pilot mu ~ 8 yıl önce
dışarıdaki işsiz pilot dediklerin ancak tarla ilaçlama uçağı sürebilir. onların altına milyon dolarlık uçağı veremezsin.
hacıı ~ 8 yıl önce
tarla ilaçlama her pilotun harcı değildir, snn gbi düşünenlere traktör bile sürdütmeycksn...
... ~ 8 yıl önce
yeni mezun olmuş pilota kaptan koltuğunu vermezler zaten eleman, yeni doktor olmuş adama ameliyat vermek gbidir
Genelleme ~ 8 yıl önce
Buda dahil bütün genellemeler yanlıştır.
F/O ~ 8 yıl önce
Allah rahmet eylesin.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000