25 Kasım 2022, Cuma 16:00:03

Emirates'ten yolculara yeni bir hizmet

Emirates, Dubai İkamet ve Yabancılar İşleri Genel Müdürlüğü (GDRFA) ile yapılan iş birliği çerçevesinde uluslararası yolculara biyometrik verilerin kullanılmasına izin vererek havalimanı deneyimlerini hızlandırma fırsatı sunuyor.

Emirates, Dubai İkamet ve Yabancılar İşleri Genel Müdürlüğü (GDRFA) ile yapılan iş birliği çerçevesinde uluslararası yolculara biyometrik verilerin kullanılmasına izin vererek havalimanı deneyimlerini hızlandırma fırsatı sunuyor.

Anlaşma Dubai’deki GDRFA Genel Direktörü Korgeneral Mohamed Ahmed Al Marri ve Emirates Operasyon Direktörü Adel Al Redha tarafından çok sayıda kıdemli yetkilinin katılımıyla imzalandı.

GDRFA ve Emirates arasında dünya çapında türünün ilk örneği olan bir anlaşmayla kurulan stratejik ortaklık, Dubai’yi ziyaret edenlerin yenilikçi ve dijitale odaklı seyahat deneyimini daha da iyileştirmek için iş birliğine dayalı bir çalışmadır. Anlaşma, Dubai Uluslararası Havalimanı Terminal 3’te yolcu trafiği prosedürlerini geliştirerek aktarma uçuşlarına devam eden yolcuların yanı sıra son varış noktası olarak Dubai’ye gelen yolcular için daha hızlı ve daha etkin bir havalimanı deneyimi sağlıyor.

Korgeneral Mohammed Al-Marri anlaşmanın yolcular için sınıfının en iyisi hizmetleri nasıl geliştireceği ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Dünyanın en etkileyici şehirlerinden biri olan Dubai, 2022 yılında 8 milyon turiste ev sahipliği yaptı. Kilit iş ortaklarımızı sınıfının en iyisi hizmetlerle desteklemeye devam ediyor ve Dubai’yi dünyanın lider iş merkezi ve turizm noktası olarak konumlandırma hedefiyle mükemmellik ve yenilik odaklı çalışıyoruz.

Adel Al Redha yaptığı açıklamada bu anlaşmanın önem ve değerini vurguladı ve şunları söyledi: “Emirates olarak yolcu deneyimini iyileştirmek için sürekli yatırım yapıyoruz ve GDFRA’ya Emirates’in hizmetlerine değer katmak ve uluslararası yolcularımızın İyisiyle Uçmalarını sağlamak için genişlettiği iş birliği, iletişim ve koordinasyon köprüleri için teşekkür ediyoruz.”

Biyometrik tanıma teknolojilerini ve GDRFA’nın önceden doldurulmuş biyometrik veri bilgilerini havalimanında birden fazla noktadaki yolcuları tespit etmek için kullanan yapay zekâ sistemleri, yolcuların benzersiz yüz özelliklerini tanıyarak bunları anında kimlik doğrulaması için pasaportlarıyla eşleştirecek. Böylece yolcular Dubai Uluslararası Havalimanı Terminal 3’te yer alan Check-In, Dinlenme Salonu, Uçağa Biniş ve Pasaport Kontrolü alanlarında hızla ilerleyebilecekler. Önceden yalnızca BAE’de ikamet eden ve GCC vatandaşlarının kullanabildiği bir ayrıcalıktan artık uluslararası yolcular da faydalanabilecekler. Yolcular Emirates uygulaması, Emirates self check-in kioskları üzerinden birkaç tıkla veya bizzat Emirates check-in bankolarından resmi onay vererek 2023’te bu hizmetten faydalanabilecekler. 

Emirates'ten yolculara yeni bir hizmet

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000