29 Temmuz 2018, Pazar 13:11:24

Emirates'ten tepki çeken hareket

Emirates'in otizmli çocuklarıyla uçuş yapmak isteyen aileyi uçaktan kovduğu iddia edildi.
  • Arkadasimiz akulu tekerlekli sandalyenin a firmasinda ucaga alinmadigindan b firmasinda alindigindan bahsediyor. Oncelikli olarak sunu kabul etmeliyiz ki farklı firmalar size farklı koşullar ve imkanlar sağlayabilir. Bir firmanın sağladığı farklılık ve avantaj o firmaya özel olabilirken bu diğer firmaya uygun olmayabilir. Bunu her firmadan beklemek doğru ve dürüst bir davranış değil. Ogrenmek isteyenler icin soyluyorum.bazı akü tipleri uçakta kabin içinde tehlike yaratabilecek bazı teknik ve kimyasal özelliklere sahip olduğu için kabine alınmazlar. Bunun yegane amacı siz yolcuların ölmesini engellemektir. Ayrıca kabin içi bagaj yoğunluğuda bu yüklemeye elvermemiş olabilir. Lütfen herhangi bir havayolunda yaşadıginiz bir sorunu falanca firmada olmuyor da bu firmada oluyor sığlığından kurtararak analiz edin ve bilimi kendinize rehber ederek sonuçlara ulaşın. Unutmayınki kabin içi otobus kabininden farklı birtakım fiziksel koşullara sahip. ( basınç, ısı, radyasyon, elektriksel koşullar, oksijen yoğunluğu gibi) Kabin ekibi arkadaşlarımız yani sizlerin evlatları bu konularda dogru analizi yaparak sizin guvenliginiz icin dogru davranisi sergilemek icin egitimlere tabii tutuluyorlar. Amaç sizlerin ölmeden 800 km hıza ve 10 km yükseğe çıkıp güvenli bir şekilde inmeniz.tesekkur ederim.
  • Şaşırmayın ve kızmayın arkadaşlar. Bunlar arap. Ne istiyorsa onu yapar mantığı ile yaşıyorlar. Gittikleri yerleri de kendi ülkelerine benzetmelerinden anlaşılmıyor mu ?
  • FO olmak ayri, insan olmak ayri...
  • bu gibi durumlarda genel havacilik kurallari ve havayolunun kendi uyguladiği kurallar geçerlidir.bunun içinde havayolu ile bileti satin almadan once goruşmek lazim ona gore buyrun uçabilirsiniz derlerse bileti alirsin veya uçamassin derlerse de başka hvayoluna goruşursun bu kadar nettir..
  • Büyük olasılıkla doğrudur. Nihayetinde arap bir havayolu. Öyle gelişmiş ülke havayolları gibi empati saygı vs beklememek lazım
  • Ani bir kriz ile ucagin divert etmesine sebep olabilecek bir yolcu ile birlikte ucmak istermisiniz?
  • Geçen hafta, Ankaradan Frankfurta uçmak isteyen, özürlü tanıdığımın akülü tekerlekli sandalyesini Pegasus uçağa almadı. 3-4 gün Sonra Sun Express ile uçabildi

Emirates'in otizmli çocuklarıyla uçuş yapmak isteyen aileyi uçaktan kovduğu iddia edildi.

Aile, uçuşlarından önce Yeni Zelanda'dan tıbbi yeterlilik belgesi almıştı. Ama Fransa'dan Dubai'ye gelmek için binecekleri uçakta sorun yaşadılar. Gazeteci olan Isabelle Kumar'ın oğlu Eli, tıpkı ikiz kardeşleri gibi uçaktan indirildiği için çılgına döndü.

Anne ise bu duruma dikkat çekmek ve herkesin bu durumdan haberdar olmasını sağlamak istedi.

Havayolunun bu tavrını Twitter'da paylaştı. Eli'nin uçağa binmesinde herhangi bir sakınca görülmemesine rağmen, ilk kez uçaktan indirildiklerini söyledi.

'Eli'nin epilepsisi olduğunu ve otizmli olduğunu söyledik. Ama her ihtimale karşın yanında boş bir koltuk olan bir koltuk istediğimizde birden tıbbi yeterlilik sertifikasını görmek istediler.' dedi.

Twitter'da ise 'Ailemizi uçaktan attığı için Emirates'e teşekkürler. Oğlumuzun epilepsisi var: size söyledik, Melbourne'dan 14 saatte geldik, doktorunu aradık ve tıbbi yeterlilik belgesini hazırladık. Otizmli ve ciddi öğrenme güçlükleri olan bir çocuk için bu çok travmatik bir durum.' diye açıklamada bulundu.

Aile kalacak bir otel veya alternatif bir uçak bulup bulamayacakları sıkıntısıyla havalimanında dokuz saat beklemek zorunda kaldılar.

Emirates'ten ise konuyla ilgili şu açıklama yapıldı: 

'Bu tarz durumlarda değerlendirme yapmak operasyonel personelimiz için gerçekten zordur. Onlar yolcularımızın güvenliğini ve tıbbi ekibimizin tavsiyelerini göz önünde bulundurarak hareket etmekle yükümlüler. Müşteri hizmetleri ekibimiz aile ile iletişime geçti ve onlara yeni bir uçuş ayarlanana dek kalmaları için bir otel ayarlamayı teklif ettik.'

Emirates'ten tepki çeken hareket

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Sorumlu km ~ 6 yıl önce
Arkadasimiz akulu tekerlekli sandalyenin a firmasinda ucaga alinmadigindan b firmasinda alindigindan bahsediyor. Oncelikli olarak sunu kabul etmeliyiz ki farklı firmalar size farklı koşullar ve imkanlar sağlayabilir. Bir firmanın sağladığı farklılık ve avantaj o firmaya özel olabilirken bu diğer firmaya uygun olmayabilir. Bunu her firmadan beklemek doğru ve dürüst bir davranış değil. Ogrenmek isteyenler icin soyluyorum.bazı akü tipleri uçakta kabin içinde tehlike yaratabilecek bazı teknik ve kimyasal özelliklere sahip olduğu için kabine alınmazlar. Bunun yegane amacı siz yolcuların ölmesini engellemektir. Ayrıca kabin içi bagaj yoğunluğuda bu yüklemeye elvermemiş olabilir. Lütfen herhangi bir havayolunda yaşadıginiz bir sorunu falanca firmada olmuyor da bu firmada oluyor sığlığından kurtararak analiz edin ve bilimi kendinize rehber ederek sonuçlara ulaşın. Unutmayınki kabin içi otobus kabininden farklı birtakım fiziksel koşullara sahip. ( basınç, ısı, radyasyon, elektriksel koşullar, oksijen yoğunluğu gibi) Kabin ekibi arkadaşlarımız yani sizlerin evlatları bu konularda dogru analizi yaparak sizin guvenliginiz icin dogru davranisi sergilemek icin egitimlere tabii tutuluyorlar. Amaç sizlerin ölmeden 800 km hıza ve 10 km yükseğe çıkıp güvenli bir şekilde inmeniz.tesekkur ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şaşırmayın ~ 6 yıl önce
Şaşırmayın ve kızmayın arkadaşlar. Bunlar arap. Ne istiyorsa onu yapar mantığı ile yaşıyorlar. Gittikleri yerleri de kendi ülkelerine benzetmelerinden anlaşılmıyor mu ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emirates f/o'ya ~ 6 yıl önce
FO olmak ayri, insan olmak ayri...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camarothy ~ 6 yıl önce
bu gibi durumlarda genel havacilik kurallari ve havayolunun kendi uyguladiği kurallar geçerlidir.bunun içinde havayolu ile bileti satin almadan once goruşmek lazim ona gore buyrun uçabilirsiniz derlerse bileti alirsin veya uçamassin derlerse de başka hvayoluna goruşursun bu kadar nettir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yapar ~ 6 yıl önce
Büyük olasılıkla doğrudur. Nihayetinde arap bir havayolu. Öyle gelişmiş ülke havayolları gibi empati saygı vs beklememek lazım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ikiyüzlülük nedir ~ 6 yıl önce
Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? her fırsatta arap aleyhtarlığı yapan CHP liler arap ülkelerine doluşmuşlar. inanmayanlar seçim sonuçlarında arap ülkelerinden gelen oylara bakabilir. CHP nin açık ara birinci olduğunu görerek şaşıracaksınız.
Astronot ~ 6 yıl önce
Hee biz Turk lerde var onlarin hepsii heee...
Emirates f/o ~ 6 yıl önce
Ani bir kriz ile ucagin divert etmesine sebep olabilecek bir yolcu ile birlikte ucmak istermisiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emirates ufo’ya ~ 6 yıl önce
Kriz geçireceğinin 100% garantisi var mı? Ya da sizin herhangi bir rahatsızlık yaşayıp diverte sebep olmayacağınızın garantisi? Empati lütfen...
Egelsbach ~ 6 yıl önce
Geçen hafta, Ankaradan Frankfurta uçmak isteyen, özürlü tanıdığımın akülü tekerlekli sandalyesini Pegasus uçağa almadı. 3-4 gün Sonra Sun Express ile uçabildi

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000