17 Mayıs 2020, Pazar 12:17:22

Emirates'ten tarihi kararlar

Emirates filosundaki A380’lerin yüzde 40’ını ve pilotların 3'te birini kalıcı olarak çıkartıyor. Filoya yenileme planları da şimdiden yapıldı.
  • Körfez ülkeleri çok güzel, gelsenize :)
  • Evde çocuğum gözlerimin içine bakıyor ekmek bekliyor.Bizleri haksız yere eleyen Neden söylemeyen THY, umarım yenilenen dünyada o ekiplerden kimse kalmaz içinde.Elin Yunanını Ermenisini bizden değerli yaptınız.Allahınızdan bulun.Ölün Geberin hiç umrumda değil bize yaşattıklarınızı bir biz birde Allah bilir...Uçağı çakan hatunu herifi torpili var diye alırsın ve adamlar ilerde kaptan olur güzel pilot olur ama bizim adamımız yok diye almazsın...Allah umarım yeni dünyada sizden kurtulmamızı sağlar Aminn
  • Aynı aileden birden fazla kişi THY de çalışıyorsa biri çıksın....
  • A380 Park edilir colde arazi genis
  • Arapların şirketide ancak böyle yönetilir. Ne yaptığını bilmeyen, bedevi zihniyetli kişilere havayolu verirsen bu olur. Başınada bir ingiliz veya amerikalı koy tamamdır. Ya sizler hiç bir zaman adam olamayacaksınız.
  • İngilizlerin yönettiği bu şirket Airbus A380 üretim bantını kapatacağı için filo değişikliği bahanesi ile yine arapların parasını Avrupalılara akıtacak.Şimdiden bir süre Airbus 350 siparişi geçtiler.Personel çıkarmaya gelince kimsenin henüz çıkartıldığı yok uçmayan ekiplere tam olarak yarı maaş ödenmeye devam ediyor.Bunların THY den farkı Emirates te toplasan 200 tane Birleşik Arap Emirlikleri vatandaşı yok yüzde 98 iyabancı .Avustralyadan İngiltereye her ülkenin vatandaşı var ekip çıkartırlarsa yabancıları çıkartacaklar yani o yüzden lütfen THY ile kıyaslamayın İngiliz sömürücülerin elindeki Emirates i....
  • 'ALLAH
  • Kötü günde yanımda olmayanın, iyi günde hissesi yoktur. No problem take off
  • Emirates neyin kısaltması olduğunu söyleyelim ki insanlara bir fikir versin. English Managed Indian Run Arabs Taking Extraordinary Salaries.
  • Sofian adam da isten cikarilacakmis galiba...

Emirates, A380 filosundaki uçakların yüzde 40’ını filosundan kalıcı olarak çıkartacak. Bununla beraber pilotların da üçte birinin işine son verecek. Buna göre Emirates, 46 uçağını emekliye ayırmış olacak. Kararın kısa süre içerisinde resmî olarak duyurulması bekleniyor.

Körfezin gözde havayolu şirketi Dubai merkezli Emirates, dünyanın en büyük A380 operatörü olma özelliği taşıyordu. Covid-19 pandemisi sebebiyle 25 marttan itibaren filosunda bulunan çift katlı jumbojetlerin 115’ini park pozisyonuna çekmişti.

8 A380 SİPARİŞİ DAHA VAR

Emirates İcra Kurulu Başkanı Tim Clark, geçtiğimiz haftalarda “Artık A380 dönemi bitti” ifadesini kullanmıştı. Clark ayrıca geçtiğimiz günlerde verdiği demeçte koronavirüs pandemisi sebebiyle filolarının yüzde 20-30 arasında küçüleceğinin sinyallerini de vermişti.

Emirates, 2008 yılında dünyanın ilk A380 operatörlerinden biri olmuştu. Ayrıca Airbus’tan teslim edilecek 8 Airbus 380 uçağı da bulunuyor.

Airbus, A380 uçağının üretimini daha önce kademeli olarak sona erdireceğini açıklamış olsa da yaşanan bu durumlar sebebiyle sürecin hızlanması bekleniyor.

Dubai Emiri Şeyh Maktoum ise şirketin ayakta kalması için her şeyin yapılacağını söyledi. Ayrıca seyahatlerin eskisi gibi olabilmesi için en az 18 aya ihtiyaç olduğunu da belirtti.

Agresif bir maliyet politikası izleyecek olan Emirates, kabin ve kokpit ekiplerinden de işten çıkartmalar yapacak. Öte yandan Birleşik Arap Emirlikleri’nin Abu Dhabi merkezli şirketi Etihad ise şaşırtıcı bir şekilde henüz bir plan açıklamadı.

KİMLERİN İŞİNE SON VERİLECEK?

Emirates, işten çıkarılacak personelde bazı planlamalar yaptı. Buna göre kötü performansı sahipleri, aktif disiplin problemi olanlar ile 60 yaş üstü ve belirli sağlık problemleri olanlar işten çıkarılacak.

Kabin memurları şu anda maliyet planları çerçevesinden yüzde 50 daha az maaş almasına karşın bu sürenin üç ay daha uzatılabileceği öğrenildi.

FİLO YENİLEME PLANLARI

Yüzde 100'ü devlete ait olan Emirates, hükümetten de ek nakit desteği aldı. 21 Mayıs’ta başlatılacak 9 seferin Temmuz ayı ortalarına kadar 150 sefere çıkması bekleniyor. Seferler Boeing 777 tipi uçaklarla gerçekleştirilecek ancak Emirates’in gelecekteki filosunda bu tip uçaklara da yer verilmeyecek. Tamamen yenilenmesi planlanan filoda Airbus 350 ve Boeing 787 Dreamliner tipi uçaklar yer alacak.

©️AirportHaber

Emirates'ten tarihi kararlar

Yorumlar Tüm Yorumlar (75)

atıp tutanlar ~ 4 yıl önce
Körfez ülkeleri çok güzel, gelsenize :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 4 yıl önce
Evde çocuğum gözlerimin içine bakıyor ekmek bekliyor.Bizleri haksız yere eleyen Neden söylemeyen THY, umarım yenilenen dünyada o ekiplerden kimse kalmaz içinde.Elin Yunanını Ermenisini bizden değerli yaptınız.Allahınızdan bulun.Ölün Geberin hiç umrumda değil bize yaşattıklarınızı bir biz birde Allah bilir...Uçağı çakan hatunu herifi torpili var diye alırsın ve adamlar ilerde kaptan olur güzel pilot olur ama bizim adamımız yok diye almazsın...Allah umarım yeni dünyada sizden kurtulmamızı sağlar Aminn

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fikir ~ 4 yıl önce
Aynı aileden birden fazla kişi THY de çalışıyorsa biri çıksın....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Park ~ 4 yıl önce
A380 Park edilir colde arazi genis

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arabesk ~ 4 yıl önce
Arapların şirketide ancak böyle yönetilir. Ne yaptığını bilmeyen, bedevi zihniyetli kişilere havayolu verirsen bu olur. Başınada bir ingiliz veya amerikalı koy tamamdır. Ya sizler hiç bir zaman adam olamayacaksınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SÖMÜRGE UAE ~ 4 yıl önce
İngilizlerin yönettiği bu şirket Airbus A380 üretim bantını kapatacağı için filo değişikliği bahanesi ile yine arapların parasını Avrupalılara akıtacak.Şimdiden bir süre Airbus 350 siparişi geçtiler.Personel çıkarmaya gelince kimsenin henüz çıkartıldığı yok uçmayan ekiplere tam olarak yarı maaş ödenmeye devam ediyor.Bunların THY den farkı Emirates te toplasan 200 tane Birleşik Arap Emirlikleri vatandaşı yok yüzde 98 iyabancı .Avustralyadan İngiltereye her ülkenin vatandaşı var ekip çıkartırlarsa yabancıları çıkartacaklar yani o yüzden lütfen THY ile kıyaslamayın İngiliz sömürücülerin elindeki Emirates i....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MQ : NT : HEPİNİZE DERS OLSUN ~ 4 yıl önce
'ALLAH

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Captain 777 ~ 4 yıl önce
Kötü günde yanımda olmayanın, iyi günde hissesi yoktur. No problem take off

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arif ~ 4 yıl önce
Emirates neyin kısaltması olduğunu söyleyelim ki insanlara bir fikir versin. English Managed Indian Run Arabs Taking Extraordinary Salaries.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cemil ~ 4 yıl önce
Sofian adam da isten cikarilacakmis galiba...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000