22 Kasım 2017, Çarşamba 15:12:46

Emirates ile Boeing arasında dev anlaşma

40 adet Boeing 787-10 Dreamliners için 15,1 milyar dolar değerinde sipariş veren Emirates, Boeing türündeki geniş gövdeli uçak sayısını 204’e yükseltiyor.
  • Merak ediyorum, bir havayolu, en azından oldukça fazla first class ve business yolcusu olan Emirates, 151 milyon dolara aldığı uçağı ( satmayıp - elden çıkarmayıp ) emekli edene kadar uçururken, 151 milyon dolar satın alma bedeli - banka kredi faizi - ( veya leasing kar ödemeleri ) + işletme masrafları + maaşlar + havaalanı giderleri + sigorta masrafları + aprondayken yükleme aracı, çekme aracı çarpma masrafları, bakım yedek parça giderleri vs yi karşılayıp sermayeye ilave kazanç ekleyebiliyorlar mı? Eğer reel kazanç elde edebiliyorlarsa ortalama bir uçak maliyetinde ekonomik ömrü boyunca bu yüzde kaçtır? % 20-25-50-100?
  • Yallah arap kim tutar sende bu para varken. Sat varilleri al uçakları.
  • DEVlerin aşkı büyük olur ahahahhaha

Dünyanın en büyük havayolu şirketlerinden Emirates, 40 adet Boeing 787-10 Dreamliners için 15,1 milyar dolarlık sipariş verdi. Emirates bugün 165 adet 777 uçağı ile dünyadaki en büyük Boeing 777 operatörü. Havayolu yeni duyurusu ile gelecekte 204 adet Boeing geniş gövdeli uçağı teslim alma vaadinde bulunuyor.

2017 Dubai Airshow’da, Birleşik Arap Emirlikleri Başkan Yardımcısı ve Başbakanı ve Dubai Yöneticisi Şeyh Mohammed bin Rashid Al Maktoum ve Emirates Yönetim Kurulu ve İcra Başkanı Şeyh Sheikh Ahmed bin Saeed Al-Maktoum, Boeing Ticari Uçaklar Başkanı ve CEO’su Kevin McAllister ile anlaşma imzaladı.

Şeyh Ahmed konu ile ilgili yaptığı açıklamada: “Emirates’in siparişleri 2022 itibari ile teslim edilerek havayolunu 2030’lu yıllara en iyi şekilde taşıyacak. Bu uçakların bazıları, diğer uçakların yerini alarak genç ve etkili bir filoya sahip olmamızı mümkün kılacak ve diğerleri de gelecekteki ağ büyümemizi destekleyecek. 787’yi, 777 ve A380 filomuzun tamamlayıcı olarak görüyoruz. Dünya çapındaki güzergâh ağımızı genişlettikçe daha fazla bölgeye hizmet verme konusunda esneklik kazanıyoruz. Emirates’in stratejisi her zaman en gelişmiş ve etkili uçaklar ile hizmet vermek oldu ve bu sipariş de bunu destekler nitelikte. Bu sipariş aynı zamanda havacılığın BAE’deki ve bölgedeki geleceğine olan güvenimizi de gösteriyor” dedi.

McAllister ise: “Emirates’in filosunu genişletmek ve güçlendirmek için Boeing 787-10 Dreamliner’ı seçmiş olmasından dolayı çok heyecanlıyız. Bu uçak, önümüzdeki yıl hizmete girdiği zaman ticari havacılık sektöründe ekonomiyi yönetme konusunda yeni bir standart belirleyici olacak. Emirates’in 787 Dreamliner siparişi, uzun süreli iş ortaklığımızı güçlendirirken Birleşik Devletler’de de birçok iş imkânı yaratacak” dedi.

Emirates’in anlaşması, gelecekteki filosu ve küresel ağı için esneklik sunarak uçağı 787-9’larla değiştirme hakkı da veriyor. Emirates’in Dreamliner uçaklarında iki ve üç-kabin konfigürasyonları ve 240 ila 330 yolcu kapasitesi bulunacak. Bu uçaklar farklı dönemlerde, 2022 yılından itibaren teslim edilecek.

Emirates, Amerika havacılık sanayii üretimi için de güçlü bir iş sağlayıcısı konumunda. ABD Ticari İşler Bölümü çarpanı (ABD havacılık sanayiindeki her 1 milyar dolar ihracat; 5,200 Amerikalı işi destekliyor) uygulandığı zaman bu yeni sipariş, ABD havacılık sanayii üretiminde 78,000’den fazla ek iş imkânını destekliyor. Yeni sipariş, Emirates’in 2013 Dubai Air Show’da verdiği ve 2020 yılı itibari ile teslim edilecek, GE9X motoruna sahip 150 adet Boeing 777X siparişinin de önüne geçiyor.

Emirates ile Boeing arasında dev anlaşma

Yorumlar

Merak ediyorum ~ 6 yıl önce
Merak ediyorum, bir havayolu, en azından oldukça fazla first class ve business yolcusu olan Emirates, 151 milyon dolara aldığı uçağı ( satmayıp - elden çıkarmayıp ) emekli edene kadar uçururken, 151 milyon dolar satın alma bedeli - banka kredi faizi - ( veya leasing kar ödemeleri ) + işletme masrafları + maaşlar + havaalanı giderleri + sigorta masrafları + aprondayken yükleme aracı, çekme aracı çarpma masrafları, bakım yedek parça giderleri vs yi karşılayıp sermayeye ilave kazanç ekleyebiliyorlar mı? Eğer reel kazanç elde edebiliyorlarsa ortalama bir uçak maliyetinde ekonomik ömrü boyunca bu yüzde kaçtır? % 20-25-50-100?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yallah ~ 6 yıl önce
Yallah arap kim tutar sende bu para varken. Sat varilleri al uçakları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fadime ~ 6 yıl önce
DEVlerin aşkı büyük olur ahahahhaha

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000