27 Kasım 2020, Cuma 11:08:45

Emirates 1,7 milyar dolardan fazla iade ödemesi yaptı

Dubai merkezli havayolu şirketi Emirates, pandemi sürecinde bugüne kadar 1,7 milyar dolardan fazla iade ödemesi yaptığını duyurdu.
  • Kötü niyetle Türkiye uçuşlarına izin vermeyen , Türk vatandaşlarına vize vermeyen BAE nin devlet havayolu haberlerini neden yayınladığınızı anlmakta güçlük çekiyorum.Onlar bize karşı topyekün cephe olmuşlar biz ise bu konuda bile beraberlik sağlayamıyoruz,yazık

Dubai merkezli havayolu şirketi Emirates, pandemi sürecinde bugüne kadar 1,7 milyar dolardan fazla iade ödemesi yaptığını duyurdu.

Emirates, seyahatte salgınla ilgili aksaklıkların neden olduğu birikmiş iade taleplerini temizlemek için yoğun bir programa imza attı.

Nisan ayında başlayan yedi aylık süreçte, Emirates yaklaşık 1,7 milyon iade talebi aldı, doğruladı ve işleme aldı. Bunun sonucunda şirket yolcularına 6,3 milyar AED (1,71 milyar dolar) tutarında iade gerçekleştirdi. Bu tutarın 4,7 milyar AED kadarı doğrudan şirketten rezervasyon yaptıran yolculara iade edilirken, kalan tutar seyahat acenteleri üzerinden iade edildi.

Emirates ayrıca yolcularından ve seyahat acentesi iş ortaklarından iadelerle ilgili olarak gelen 130.000'den fazla soruyu yönetirken yaklaşık 4 milyon uçuş kuponunda statü değişikliği gerçekleştirdi.

Emirates projesinin zirve noktasında, salgın öncesi 19 kişiden oluşan ekibinde çok büyük bir artış yaşayarak iadelerin doğrulanmasından ve işleme alınmasından sorumlu 110 personele ulaştı. Şirket bunu çalışmaya yardımcı olmaları için diğer birimlerden personel alarak başardı.

Emirates Havayolu Başkanı Tim Clark, "2020'nin ilk yıllarında, COVID-19 tüm dünyada seyahati çok büyük oranda sekteye uğratarak Emirates dahil havacılık ve seyahat sektöründe daha önce görülmemiş miktarda iade talebine yol açtı." Bu özellikle de operasyonların büyük ölçüde azalması nedeniyle nakit sıkıntısı çeken havayolu şirketlerinin asla istemediği bir durumdu. Salgının faaliyetlerimiz üzerindeki etkisiyle mücadele ettiğimiz bu zorlu aylarda, yolcularımıza verdiğimiz taahhüdü asla unutmadık" dedi.

Clark, "İade ve müşteri hizmetleri ekiplerimizin çalışmaları, iş ortaklarımızın desteği ve işbirliği ve yolcularımızın anlayışı sayesinde, Emirates olarak birikmiş iadelerimizi temizledik. Salgın öncesi sürece kıyasla hala yüksek miktarda iade ve uçuş kuponu değişikliği talebi bulunuyor ancak artık bunları da yedi günlük bir tamamlama süresi içinde yönetme kapasitesine sahibiz." ifadelerini kullandı.

"Emirates olarak, iadelerin yapılmasına ek olarak, yolcularımıza daha sonraki bir tarihte seyahat etme esnekliği sunuyoruz" diyen Clark, sözlerini şöyle tamamladı: "Ayrıca sık uçan yolcuların statülerini korumalarına yardımcı olduk ve Mil kazanıp harcamaları için yeni yollar sunduk. Emirates olarak, uçmaya devam eden yolcularımızın daha da rahat etmesini sağlamak adına sektörün ilk ücretsiz küresel COVID-19 sigortasını sunduk, yerde ve havada biyolojik güvenlik tedbirleri uyguladık ve en güncel seyahat şartlarıyla ilgili bilgilerin web sitemizden kolayca erişilebilir olmasını sağladık."

Emirates 1,7 milyar dolardan fazla iade ödemesi yaptı

Yorumlar

TT ~ 3 yıl önce
Kötü niyetle Türkiye uçuşlarına izin vermeyen , Türk vatandaşlarına vize vermeyen BAE nin devlet havayolu haberlerini neden yayınladığınızı anlmakta güçlük çekiyorum.Onlar bize karşı topyekün cephe olmuşlar biz ise bu konuda bile beraberlik sağlayamıyoruz,yazık

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000