18 Kasım 2019, Pazartesi 13:11:18

Emirates 16 milyar dolarlık anlaşma imzaladı

Dubai merkezli havayolu şirketi Emirates, Avrupalı uçak üreticisi Airbus ile dev bir anlaşmaya imza attı.
  • ben olsam o parayla thy yi alırıdm!
  • Havacılık dünyasının küçüleceğini söyleyen arkadaşlar haberdeki sipariş adetlerine baksın:)
  • TK nın ederi kadar uçak sipariş etmiş adamlar yuh
  • THY de bunun gibi uzun menzilli uçaklardan alıyor ama kısa menzilli hatlarda çalıştırıyor. Uzun menzilli yeni hatlar açmadıkça böyle uçaklardan almanın anlamı yok ki. THY yaklaşık son 3 yıldır yerinde sayıyor. Daha bir sürü ülkeye ve şehre uçuş başlatılmadı. Kuzey Amerika' da Kanada' da Ottawa, Halifax, Quebec, Winnipeg, Regina, Saskatoon, Calgary, Edmonton, A.B.D. de Detroit, New Orleans, Philadelphia, Dallas, Las Vegas, Kansas City, Denver, St. Lois, Albuqergue, Poenix, San Diego, Memphis, Portland ve diğer büyük şehirleri. Orta Amerika'da Kostarika, Nikaragua, El Salvador, Honduras, Guatemala, Belize, Jamaica, Porto Rico, Haiti, Dominik Cumhuriyeti, Barbados, Güney Amerika'da Ekvador, Peru, Guyana, Surinam, Fransız Guyanası, Bolivya, Şili, Paraguay, Uruguay. Doğu Asya'da Laos, Kamboçya, Myanmar, Bhutan, Brunei, Avustralya ve Yeni Zelanda hatları hâlâ bekliyor.

Dubai merkezli havayolu şirketi Emirates, Avrupalı uçak üreticisi Airbus ile dev bir anlaşmaya imza attı.

Birleşik Arap Emirlikleri'nde gerçekleştirilen Dubai Airshow 2019 hareketli başladı. Dünyanın en büyük havacılık ve savunma fuarlarından biri olarak gösterilen Dubai Airshow kapmanında gerçekleştirilen anlaşmayla Emirates ve Airbus anlaşma imzaladı. 

Emirates, Airbus ile 50 A350 XWB alımı konusunda sözleşme imzalandığını resmen duyurdu. Söz konusu uçakların toplam değerinin (liste fiyatı) 16 milyar dolar olduğu belirtildi.

Öte yandan havayolu şirketi ABD'li uçak üreticisi Boeing ile de 40 B787 Dreamliner alımı konusunda da görüşmelerin devam ettiğini açıkladı.

Emirates 16 milyar dolarlık anlaşma imzaladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

thy ~ 4 yıl önce
ben olsam o parayla thy yi alırıdm!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kimsin ~ 4 yıl önce
Iyi ki sen degilsin!!
xwb ~ 4 yıl önce
Havacılık dünyasının küçüleceğini söyleyen arkadaşlar haberdeki sipariş adetlerine baksın:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne yapsın, almasın mı? Para yerden fışkırıyor. Bitince abiden isteniyor!?! ~ 4 yıl önce
380 lerin yerini alacak. Havacılık büyümüyor! Nüfusa paralel gelişme halinde!!!
Canıtın ~ 4 yıl önce
TK nın ederi kadar uçak sipariş etmiş adamlar yuh

Yanıtla

Kalan karakter 1000
z ~ 4 yıl önce
THY de bunun gibi uzun menzilli uçaklardan alıyor ama kısa menzilli hatlarda çalıştırıyor. Uzun menzilli yeni hatlar açmadıkça böyle uçaklardan almanın anlamı yok ki. THY yaklaşık son 3 yıldır yerinde sayıyor. Daha bir sürü ülkeye ve şehre uçuş başlatılmadı. Kuzey Amerika' da Kanada' da Ottawa, Halifax, Quebec, Winnipeg, Regina, Saskatoon, Calgary, Edmonton, A.B.D. de Detroit, New Orleans, Philadelphia, Dallas, Las Vegas, Kansas City, Denver, St. Lois, Albuqergue, Poenix, San Diego, Memphis, Portland ve diğer büyük şehirleri. Orta Amerika'da Kostarika, Nikaragua, El Salvador, Honduras, Guatemala, Belize, Jamaica, Porto Rico, Haiti, Dominik Cumhuriyeti, Barbados, Güney Amerika'da Ekvador, Peru, Guyana, Surinam, Fransız Guyanası, Bolivya, Şili, Paraguay, Uruguay. Doğu Asya'da Laos, Kamboçya, Myanmar, Bhutan, Brunei, Avustralya ve Yeni Zelanda hatları hâlâ bekliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
St martin ~ 4 yıl önce
St martini unutmuşsun hocam. Oraya da yolcu potansiyeli yüksek
............ ~ 4 yıl önce
Öyle bir liste hazırlamışsımki siz galiba Thy yi İstanbul özel halk otobúsü zannetiniz her semte gitmeye . Tamam bazı hatlar Abd Kanada anladık orta Amerika da her şehre uçmanın bir maliyeti var . Thy Abd United Kanada Air Kanada ile ortak yolcu anlaşması var uçmadığı alanlara bu havayolu şirketleri ile yolcular aktarma ulaşıyor SKYTRAX üye havayolu .
Matador ~ 4 yıl önce
Doru yorum, ge iş gövde uçakları kısa hatlardada çalıştıran nadir havayolu, türk aklı işte
KAMIL ~ 4 yıl önce
COK BOS YAPMISISN BE KAERDESIM COK BILIYORSAN THY GENEL MUDURGUNE FIKIRLERIN DOGRULTUSUNDA BIR MEKTUP YOLLA DEGERLENDIRECEKLERINI DUSUNUYORUM.
THY ~ 4 yıl önce
Quebec bile dedin yok artık. Montreal seferi yapan a330 bile her zaman dolmuyor, Quebec City'de yaşayan 50 Türk için THY hat mı açsın

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000