30 Ocak 2013, Çarşamba 14:03:05

EMEKTAR KULEYE VEDA...

1978 yılında hizmete açılan Atatürk Havalimanı’ndaki emektar kulenin bir bölümü Nisan ayında, yeni inşaa edilen Smart projesinin de merkezi olacak kuleye taşınacak...
  • Eski kuleyi yikarken goreceksiniz beton parcalari ucaklarin ustune dusecek.
  • Peki yeni kulenin ömrü ne kadar olacak? 3. havalimanı yapılınca ve Ahl devre dışı kalınca bu yeni kulenin bir işlevi kalacak mı? Kaç sene için bu maliyet? Nasıl bir hesap kitap bu?
  • Yikilmasa da, ziyarete acilsa?
  • 1950 lerden sonra ortaya çıkmış olan brütalizm akımı. Bu kulede brütalist mimari tarzında yapılmış, akım üslup açısından çevre mimarisi ve doğal yapı şartlarına tezatlığıyla çok eleştirilere maruz kalmıştır. Şahsen bende çok çirkin olduğunu düşünüyorum. Bence akımın adında bile hayır yok :)
  • arkadaşlar niye eleştiriyorsunuz.Zemini zaten fena.Ne yapacaksınız Kuşlara kümes mi olsun.Slot yok diyoruz.Sıkıntımız belli daha da iyi ya bakalım sonra neler olacak.Hele bir yıkılsın.Bakalım park yerleri nasıl rahatlatacak Slot ihtiyacımız.!!!
  • bu yurt dısı hayranlıgıda bıtmedı gıttı.. adamlar yenı kule yapmıs emege saygı gosterecen yerde kalkmıs neyle neyı satın alıyorsn.....
  • neden yıkıyorsunuz arkadaşım? biz seviyoruz o kuleyi.. adeta simgesi o IST meydanın..
  • Yıkın bakalım, eskiye saygı hiç yok. O kuleyi yıkarak kaç ader park alanı kazanacaksınız çok merak ediyorum. Bu arada yurt dışında eski kulelere ne muamele yapıyorlar ona sakın bakmayın, utanırsınız.

İstanbul Atatürk Havalimanı’nın 35 yıllık kulesi Nisan ayından itibaren boşaltılacak. 8 Temmuz 1978 tarihinde hizmete giren emektar kule, SMART projesinin de merkezi olacak yeni yapılan 50 metrelik yeni  kuleye taşınacak.


Taşınma kademeli olarak gerçekleştirilecek. İlk etapta Nisan ayında meydan kontrol birimi yeni kulede hizmet vermeye başlayacak.

Sonrasında ise yaklaşma ve yol kontrol birimleri yeni kulede yerini alacak. Ancak bu iki birimin ne zaman yeni binaya taşınacağı henüz belli değil.

Bütün birimlerin taşınmasından sonra yıllara meydan okuyan eski kule yıkılarak yerine uçak park sahası yapılacak.

©AirportHaber

EMEKTAR KULEYE VEDA...

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

kule ~ 11 yıl önce
Eski kuleyi yikarken goreceksiniz beton parcalari ucaklarin ustune dusecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yeni Kule? ~ 11 yıl önce
Peki yeni kulenin ömrü ne kadar olacak? 3. havalimanı yapılınca ve Ahl devre dışı kalınca bu yeni kulenin bir işlevi kalacak mı? Kaç sene için bu maliyet? Nasıl bir hesap kitap bu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
doug ~ 11 yıl önce
Yikilmasa da, ziyarete acilsa?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HPM900 ~ 11 yıl önce
Ah nerde o günler, keşke öyle bir şey olsa...
İnşaat Mühendisi ~ 11 yıl önce
1950 lerden sonra ortaya çıkmış olan brütalizm akımı. Bu kulede brütalist mimari tarzında yapılmış, akım üslup açısından çevre mimarisi ve doğal yapı şartlarına tezatlığıyla çok eleştirilere maruz kalmıştır. Şahsen bende çok çirkin olduğunu düşünüyorum. Bence akımın adında bile hayır yok :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HPM900 ~ 11 yıl önce
Yapmayın, yeni yaptıkları çok mu güzel ve çevreye uygun?
cfm ~ 11 yıl önce
ne brütalizmi,dışında sıva yok muydu ya:)
GARİP :-( YAA ~ 11 yıl önce
arkadaşlar niye eleştiriyorsunuz.Zemini zaten fena.Ne yapacaksınız Kuşlara kümes mi olsun.Slot yok diyoruz.Sıkıntımız belli daha da iyi ya bakalım sonra neler olacak.Hele bir yıkılsın.Bakalım park yerleri nasıl rahatlatacak Slot ihtiyacımız.!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yaaaa... ~ 11 yıl önce
iyi de slot ne? olması mı olmaması mı rahatlık...
keops006 ~ 11 yıl önce
bu yurt dısı hayranlıgıda bıtmedı gıttı.. adamlar yenı kule yapmıs emege saygı gosterecen yerde kalkmıs neyle neyı satın alıyorsn.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HPM900 ~ 11 yıl önce
Pardon, ne demek istiyorsunuz anlayamadım. Bunun hayranlıkla ne ilgisi var? Bizden önce başlarından böyle tecrübeler geçirenlere bakmak çok mu ayıp? Yenisinin yapılmasına bir şey demiyorum ki?
boing boing ~ 11 yıl önce
neden yıkıyorsunuz arkadaşım? biz seviyoruz o kuleyi.. adeta simgesi o IST meydanın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HPM900 ~ 11 yıl önce
Yıkın bakalım, eskiye saygı hiç yok. O kuleyi yıkarak kaç ader park alanı kazanacaksınız çok merak ediyorum. Bu arada yurt dışında eski kulelere ne muamele yapıyorlar ona sakın bakmayın, utanırsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000