19 Mayıs 2016, Perşembe 08:47:02

Emekliye ayrılan uçak traktörle taşındı

Eskişehir'de, 26 yıl önce eğitim için Polonya'dan alınan, zamanla uçuş standartlarına uymadığı için kullanılmayan eğitim uçağı, sergileneceği Havacılık Parkı'na traktör ile çekilerek taşındı.
  • yazık oldu paralara uçağa 300-500 satte bile değildir bu uçak
  • Polonya hükümeti borcuna karşılık ürettiği AN-2 Antonov ve Wilga uçakları göndermişti. Yıl 1980 ve ben THK Türkkuşu Eskişehir İnönü tesislerinde bu uçaklarla ilk defa atlamıştım. Uçaklar gibi biz de yaşlanmışız...
  • Hey gidi emektar pawnee arkadaşlar siz bilmezsiniz bu bir piper pawnee dir ve bende yılların pilotu olarak bu ve bunun gibi birçok uçakta kaptanlık yaptım ve yapıyorum..şu andada görevimi mersin havaalanında icra ediyorum başarıyla
  • Sayın Ender hocam; keşke havacılığı tepegöz den anlatmaya çalışan (tepegöze koyduğu asetatın titremesi sonucu: Aaa bakın kağıt rezonans a girdi, diyerek öğrencilere verebildigi tek interaktif bilgi bu olan) , öğrenciyle iletişime kapalı, Aynı bu uçak gibi havacılık gerekliliklerini yitirmiş, Öğretim personelinizide bahsettiğiniz müzede görebiliriz umarım.
  • ENDER HOCAMA SAYGILAR...
  • Binlerce atlayışımız ve binlerce saat uçuşumuz var bu uçaktan

Eskişehir'de Anadolu Üniversitesi (AÜ) tarafından 26 yıl önce eğitim için Polonya'dan alınan, zamanla uçuş standartlarına uymadığı için kullanılmayan eğitim uçağı, sergileneceği Havacılık Parkı'na traktör ile çekilerek taşındı.

Uzun süredir AÜ İki Eylül Kampüsü'ndeki Havacılık Uzay Bilimleri Fakültesi yakınında hangar apronunun önünde duran uçak, 7 kişilik ekip tarafından özel halat ile traktörün arkasına bağlandı.

Uçak, trafiğin aksamaması için gece yarısı 7 kilometre uzaklıktaki Ankara-Bursa karayolunda bulunan Havacılık Parkı'na götürüldü.

Vatandaşlar ilgi gösterdi
Uçağın traktör ile çekilmesi, vatandaşlar tarafından ilgi ile karşılandı. Bazı vatandaşlar araçlarından inerek uçağın önünde fotoğraf çektirdi.

"Uçağın sökülmesi bir buçuk gün sürdü"

Taşıma planı çerçevesinde 7 kişilik bir ekibin yoğun bir çalışma gerçekleştirdiğini aktaran Gerede, şu bilgileri aktardı:

"Önce taşıma ile ilgili yol analizi yapıldı, güzergah belirlendi. Uçağın sökülmesi bir buçuk gün sürdü. Trafik polislerinin yoğun güvenlik önlemi altında kazasız belasız bir şekilde getirdik. Biz de kendimize düşen emniyet önlemlerinin hepsini aldık öncesinde. Yaptığımız plan tıkır tıkır işledi diyebilirim. Uçağın şimdi 4 kanadının ve kuyruğunun takılması kaldı. Onu da vinç yardımıyla takacağız. Uçağın bulunduğu yeri de tesadüfen belirlemedik. 'Neresi omalı?' diye uzun bir süre çalıştık. Çevre yolunun kenarına koyduk ve etrafını da güzel bir şekilde aydınlatacağız. 'Antonov AN2' uçağı, tutkunları ile buluşmaya hazır. Yarından itibaren ziyaretçileri ve tutkunları gelir, bu uçağı koklarlar, dokunurlar ve uçakla mutlu buluşmalar yaşarlar."

Emekliye ayrılan uçak traktörle taşındı

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

deltacı ~ 8 yıl önce
yazık oldu paralara uçağa 300-500 satte bile değildir bu uçak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali ~ 7 yıl önce
Sadece 130 saat
KEMAL ~ 8 yıl önce
Polonya hükümeti borcuna karşılık ürettiği AN-2 Antonov ve Wilga uçakları göndermişti. Yıl 1980 ve ben THK Türkkuşu Eskişehir İnönü tesislerinde bu uçaklarla ilk defa atlamıştım. Uçaklar gibi biz de yaşlanmışız...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pawnrr ~ 8 yıl önce
Hey gidi emektar pawnee arkadaşlar siz bilmezsiniz bu bir piper pawnee dir ve bende yılların pilotu olarak bu ve bunun gibi birçok uçakta kaptanlık yaptım ve yapıyorum..şu andada görevimi mersin havaalanında icra ediyorum başarıyla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Müzelik ~ 8 yıl önce
Sayın Ender hocam; keşke havacılığı tepegöz den anlatmaya çalışan (tepegöze koyduğu asetatın titremesi sonucu: Aaa bakın kağıt rezonans a girdi, diyerek öğrencilere verebildigi tek interaktif bilgi bu olan) , öğrenciyle iletişime kapalı, Aynı bu uçak gibi havacılık gerekliliklerini yitirmiş, Öğretim personelinizide bahsettiğiniz müzede görebiliriz umarım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAYIN ~ 8 yıl önce
ENDER HOCAMA SAYGILAR...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AN-2 ~ 8 yıl önce
Binlerce atlayışımız ve binlerce saat uçuşumuz var bu uçaktan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AN itibariyle ~ 8 yıl önce
Kimleri uçurdun sen be güle güle

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000