24 Ocak 2020, Cuma 16:23:47

Emekli pilotlar daha kısa yaşıyor!

Uluslararası araştırma şirketinin raporuna göre emekli pilotlar işten ayrıldıktan sonra 5 yıl içinde hayatını kaybediyor. Araştırmaya konu olan 282 emekli pilotun yüzde 60’ı beş yıl içinde hayatını kaybetti.
  • Thy , pgs yada sunexpress de 65 e kadar ucarsan olursun tabi . Gel katara , 10 sene uc , 45 de emekli ol , hayatini yasa
  • Böyle patronlar, böyle SHGM, böyle kanuni düzenlemeler olduktan sonra yine de emekliliklerini görmek bir mucize. Emekli olabilen şanslı, emekli maaşına güvenmeden. Emekli olanlara da bir iş veya hobi tavsiye ediyorum. Yoğun beyin faaliyetinden sonra evde pineklemek beyni durduruyor, MS alzaimer dolaşım bozuklukları aşırı uyku hali neticesinde hareketsizlikten 5 yıl içinde sevdiklerine kavuşuyor
  • 60 yaş ideal bence yoksa adam bastonla uçuşa gidecek birazda dinlensin ailesiyle vakit geçirsin
  • Emeklilik yaşı biraz yükseltilse pilotlar daha fazla yaşayacak belki fakat Airlines hep kendini düşünür...
  • ülkede euro yükselirken, shgm checklere zam getirirken, yeni pilotlar dahada kısa yaşayıcağız
  • Ölenlerin yüzde 90 i da boinkci. Vatan saolsun...

Uluslararası araştırma şirketinin raporuna göre emekli pilotlar işten ayrıldıktan sonra 5 yıl içinde hayatını kaybediyor. Araştırmaya konu olan 282 emekli pilotun yüzde 60’ı beş yıl içinde hayatını kaybetti .

Emeklilik yaşları şirket politikalarına göre değişiklik gösterebiliyor. Örneğin; British Airways 55 yaş sınırı bulunuyorken birçok Avrupalı havayolu şirketinde 57-60 yaş sınırı bulunuyor. Türkiye'de ise daha önce 63 yaş sınırlaması mevcutken bu sınır 65’e yükseltildi.

ABD'de farklı meslek sahiplerini üzerinde yapılan araştırmalarda, 60 yaşında emekli olanların ortalama 20.4 yıl, 65 yaşında emekli olan erkeklerde 14,7 yıl, kadınlarda ise 18,6 yıl emeklilik sonrası yaşam sürdükleri belirtildi. Ancak yapılan araştırmlar sonucu pilotların daha az bir yaşam süresi bulunuyor.

Uçuşlardaki mesafeden, gece gündüz farklılıklarına, uyku ve yeme düzensizliğine kadar birçok faktör pilotları olumsuz yönde etkiliyor. Özellikle de uçuşlardaki radyasyon pilot sağlığını tehdit ediyor. Periyodik olarak yapılan muayeneler ile pilot sağlığı gözlem altında tutulmasına rağmen, birçok pilotun emekliye ayrıldıktan sonra hastaneye gitmediği de yapılan anketlerde ortaya çıktı.

Uzmanlar, daha dengeli beslenme ve bol uyku konusunda pilotları uyarırken, şirketlerin de pilot sağlığına uygun program çıkartmaları gerektiğine vurgu yapıyorlar.

©AirportHaber.com

Emekli pilotlar daha kısa yaşıyor!

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Qtr fo ~ 4 yıl önce
Thy , pgs yada sunexpress de 65 e kadar ucarsan olursun tabi . Gel katara , 10 sene uc , 45 de emekli ol , hayatini yasa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kot ~ 4 yıl önce
Böyle patronlar, böyle SHGM, böyle kanuni düzenlemeler olduktan sonra yine de emekliliklerini görmek bir mucize. Emekli olabilen şanslı, emekli maaşına güvenmeden. Emekli olanlara da bir iş veya hobi tavsiye ediyorum. Yoğun beyin faaliyetinden sonra evde pineklemek beyni durduruyor, MS alzaimer dolaşım bozuklukları aşırı uyku hali neticesinde hareketsizlikten 5 yıl içinde sevdiklerine kavuşuyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
60 yaş ~ 4 yıl önce
60 yaş ideal bence yoksa adam bastonla uçuşa gidecek birazda dinlensin ailesiyle vakit geçirsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rüstem ~ 4 yıl önce
Emeklilik yaşı biraz yükseltilse pilotlar daha fazla yaşayacak belki fakat Airlines hep kendini düşünür...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
öğrenci pilot ~ 4 yıl önce
ülkede euro yükselirken, shgm checklere zam getirirken, yeni pilotlar dahada kısa yaşayıcağız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tdk ~ 4 yıl önce
“Yaşayacağız”
37xxx ~ 4 yıl önce
Ölenlerin yüzde 90 i da boinkci. Vatan saolsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
5s ~ 4 yıl önce
Bunu yazan bir pilotsa iq seviyesini merak ettim ve bu IQ ile canımızı kimlere emanet ediyoruz diye endiselendim

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000