22 Kasım 2021, Pazartesi 09:31:01

Elon Musk Mars'a gitme mecburiyetini anlattı

SpaceX ve Tesla CEO'su Elon Musk, insanlığın gelecekte çok gezegenli olması gerektiğine yönelik fikirlerini ABD Ulusal Bilimler Akademisi'nin toplantısında bir kez daha dile getirdi.
  • belki de dünya geri dönüşü olmayan bir yola gird,
  • Dünyaya gelişin yalansa aldığın nefes yalansa öleceğin de yalansa o zaman ahiret hayatı da yalandır görmüyor musunAllahın varlığının en basit kanıtı bedeninde ki organlarından tut parmak izine damarında akan kanına dna yapına hücrelerine kadar mükemmel bir şekilde tasarlanmış ben yalnızca canlılar içinde insanı örnek verdim oturup düşünecek olsan kainatta canlı cansız milyonlarca kanıt Allahın varlığının işareti ama anlayana gözleri var görmezler kulakları var duymazkar kalpleri var hissetmezler der bir kuran ayeti var oluşumuz Allahın bir hediyesi bize bir şans onun varlığını hissetmemiz ve kabul etmemiz için Elon Muska gelince insanlık için dünyada daha yararlı şeyler yapabilir sera gazlarını azaltıcı çözümler iklim krizini hafifletecek projelerle ozon tabakasının onarılmasına yorsa kafayı kızıl gezegende hayat aramak yerine dünyanın ömrünün uzamasına katkıda bulunur
  • Ozaman dünyayı daha yaşanılır hale nasıl getirilir onu öğretelim, burayı terketmeyi değil.
  • O zaman dunyayi yasanir hale getirmeye enerjini harca lutfen, Ps Bir Dunyali Dost
  • O zaman dunyayi yasanir hale getirmeye enerjini harca lutfen, Ps Bir Dunyali Dost
  • Azcık ayet hadis bileydi oranın da yok olacağını bilirdi de bu kadar uğraşmazdı garibim.Tüm sistem çökecek kardeşim güneş dürüldüğü,yıldızlar döküldüğü zaman diyor mevla.Mars mı kalır sistem mi kalır?Ne kadar cahil gerici bu başka yerde hayat arayanlar yahu.Allah sana yüzyıllar sonrasını söylemiş zaten.Ha dünya hayatına olumlu bir katkın olacaksa git gitme demiyoruz.
  • Sanki bizzat kendisi dünyayı yaşanmaz bir yer haline getirmeye çalışıyor gibi geliyor bana, yörüngeye onbinlerce minik uydu vs.. düşündürücü bunlar Eloncum...

SpaceX ve Tesla CEO'su Elon Musk, insanlığın gelecekte çok gezegenli olması gerektiğine yönelik fikirlerini ABD Ulusal Bilimler Akademisi'nin toplantısında bir kez daha dile getirdi. Musk ayrıca, "nükleer Armageddon" diye nitelediği nükleer felaket riskinin hala devam ettiğini söyledi.

Akademinin Uzay Çalışmaları Kurulu ve Fizik ve Astronomi Kurulu'nun 18 Kasım'da yapılan sanal toplantısında konuşan Musk, "nükleer Armageddon" diye nitelediği nükleer felaket riskinin hala devam ettiğini söyledi.

Independent Türkçe'nin haberine göre; iklim krizi, pandemiler ve insan medeniyetini tehdit eden diğer olgulardan söz eden Musk, bu risklerin azaltılması ihtiyacını vurguladı. Teknoloji milyarderine göre bu riskleri azaltmanın en önemli yolu, insanlığı çok gezegenli hale getirmek.

Tesla'nın sürdürülebilir enerji hamlelerinde yol aldığını vurgulayan Musk, "Ne kadar hızlı o kadar iyi" diye ekledi:

"Çünkü Dünya'da riskler her zaman var. O eski, tanıdık nükleer Armageddon hâlâ geçerli risklerden biri."

1998 yapımı bilimkurgu filmi Armageddon, insanlığı yok edebilecek güçte bir göktaşı felaketini konu ediyor. Bu nedenle filmin adı, genellikle yokoluş ihtimalini anmak için kullanılıyor.

Musk da söz konusu toplantıda göktaşlarının yarattığı riskten bahsetmeyi ihmal etmedi. "Bir kuyruklu yıldızın bir kıtayı yok etme riski her zaman vardır" diyen teknoloji milyarderi, fosil kayıtlarının kıta düzeyinde birçok yok oluş olayının meydana geldiğini gösterdiğini belirtti.

"Çok beklerseniz, biliyorsunuz, Dünya yaşanmaz hale gelecek" diyen Musk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yani uzun vadede hepimiz ölüyüz."

Söz konusu toplantıda SpaceX'in gelecekte Mars uçuşlarında kullanmayı planladığı Starship roketleri de ele alındı.

Soru-cevap oturumunda dinleyicilerin sorularını yanıtlayan Musk, Starship roketinin ilk yörünge uçuşuyla ilgili tarih verdi.

Ocak 2022'de ilk yörünge denemesini gerçekleştirmeyi planladıklarını söyleyen Musk, "İlk yörünge fırlatmasına çok yakınız" diye konuştu.

Şimdiye dek birçok kez yüksek irtifa uçuş denemesi yapılan Starship roketleri, son uçuşlar sırasında iyi performans sergilemişti.

Yeniden kullanılabilir roketler yere inme konusunda birkaç kez başarısızlığa uğrasa da Mayıs 2021'deki en son uçuşu başarıyla tamamlanmıştı.

Elon Musk Mars'a gitme mecburiyetini anlattı

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

yankee ~ 2 yıl önce
belki de dünya geri dönüşü olmayan bir yola gird,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İnkarcıya ithafen ~ 2 yıl önce
Dünyaya gelişin yalansa aldığın nefes yalansa öleceğin de yalansa o zaman ahiret hayatı da yalandır görmüyor musunAllahın varlığının en basit kanıtı bedeninde ki organlarından tut parmak izine damarında akan kanına dna yapına hücrelerine kadar mükemmel bir şekilde tasarlanmış ben yalnızca canlılar içinde insanı örnek verdim oturup düşünecek olsan kainatta canlı cansız milyonlarca kanıt Allahın varlığının işareti ama anlayana gözleri var görmezler kulakları var duymazkar kalpleri var hissetmezler der bir kuran ayeti var oluşumuz Allahın bir hediyesi bize bir şans onun varlığını hissetmemiz ve kabul etmemiz için Elon Muska gelince insanlık için dünyada daha yararlı şeyler yapabilir sera gazlarını azaltıcı çözümler iklim krizini hafifletecek projelerle ozon tabakasının onarılmasına yorsa kafayı kızıl gezegende hayat aramak yerine dünyanın ömrünün uzamasına katkıda bulunur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cidden mi? ~ 2 yıl önce
Ozaman dünyayı daha yaşanılır hale nasıl getirilir onu öğretelim, burayı terketmeyi değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sevgili Elon ~ 2 yıl önce
O zaman dunyayi yasanir hale getirmeye enerjini harca lutfen, Ps Bir Dunyali Dost

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sevgili Elon ~ 2 yıl önce
O zaman dunyayi yasanir hale getirmeye enerjini harca lutfen, Ps Bir Dunyali Dost

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kamışcın ~ 2 yıl önce
Azcık ayet hadis bileydi oranın da yok olacağını bilirdi de bu kadar uğraşmazdı garibim.Tüm sistem çökecek kardeşim güneş dürüldüğü,yıldızlar döküldüğü zaman diyor mevla.Mars mı kalır sistem mi kalır?Ne kadar cahil gerici bu başka yerde hayat arayanlar yahu.Allah sana yüzyıllar sonrasını söylemiş zaten.Ha dünya hayatına olumlu bir katkın olacaksa git gitme demiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali ~ 2 yıl önce
Hass yobaz
Metin ~ 2 yıl önce
Seni gidi cahil gerici trol seni
Ali ve Metine ~ 2 yıl önce
Allahın kitabında yazıyor kıyamet bunu yazan gerici olmuyor ama ikiniz de gerisiniz kıyamet günü sadece dünya değil tüm evren yok olacak
Ya yalansa ~ 2 yıl önce
Ya cennet cehennem diye birsey yoksa
Kamışcın ~ 2 yıl önce
Ali ve Metin ben farklı biröşey söylemedim evren çökecek elbette.Allahu teala yeryüzünü karar kıldı Mümin suresinde bahseder.Ben gitmesin demiyorum Has yobaz Ali ama burası bitince orda hayat devam edecek ümidiyle gitmesi saçmalık.Ha dünya hayatına bilmsel olarak bir fayda olsacaksa gidilmesin demiyorum farkı anlayan anlar.
Bir düşünen ~ 2 yıl önce
Sanki bizzat kendisi dünyayı yaşanmaz bir yer haline getirmeye çalışıyor gibi geliyor bana, yörüngeye onbinlerce minik uydu vs.. düşündürücü bunlar Eloncum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Buyuk Resim ~ 2 yıl önce
Buyuk resmi gordugunuz icin bir Turk olarak sizi tebrik ediyorum. Herkesi kandirabilirsiniz ama bu milleti aslaaaa…!!!
Katılıyorum ~ 2 yıl önce
Bir yandan bunu söylerken, aynı zamanda da Tesla'nın ürettiği bataryalardaki kobalt, Kongo'da çocuk işçi çalıştıran madenlerden geliyor. Mars'ın insanoğluna katacağı çok şey var, fakat göktaşlarını konuşmadan önce insan haklarının ihlal edilmesine dolaylı yoldan sebep olmaktan vazgeçsin de öyle konuşalım Dünya'nın ve Mars'ın nasıl yaşanabilir bir yer olacağını.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000