26 Haziran 2014, Perşembe 11:05:12

ELİ ÖPÜLECEK YATIRIMCI…

Havacılık sektörü, havayolu işletmeciliği, MRO, catering ve handling anlamında oldukça gelişmiş durumda. Son zamanlarda endüstriyel anlamda gelişmeleri de görmeye başlamamıza rağmen elle tutulur sadece THY’nin koltuk üretimi oldu. Ancak öyle biri kişi ortaya çıktı ki tam anlamıyla alkışlanacak bir işe imza attı.
  • İnşallah bu yapılanları şu anki hükümet yetkilileri görürde gerekenin den daha fazla destek verir UBS ye ve bu tür işleri yapmak isteyen firmalara bir nebzede olsa bu dar boğazdan bu Yahudi ve Hristiyanların oyunundan kurtulmak için üretmek şart emeği geçenlerin ellerine sağlık
  • haberi okudum bizim turkler neler yapiyormus gercekleriyle gordum helal olsun ugur beye gercekten turkiye icin cok guzel bir haber okudum tuylerim diken diken oldu insallah devletin destegini alip yabanci rakiplerle mucadelesine eder basarilarin devamini diler allahin yardimi sizlerle olsun.
  • Milas Bodrum havalimanında köprülerin bakım ve onarımı yapan birisi olarak ülkemizde neden bu kadar kolay sistemlerin yapılmadığını hep merak etmiştim. Türk Girimşimci ve Türk Mühendislerimize çok teşekkürler ediyorum. Vergilerimiz yabancı sermaye gideceğine ülkemizde kalsın Türkiye kazansın TEŞEKKÜRLER UBS
  • çok başarılı,tebrikler
  • Yorumları okurken inanın gözlerim doldu şu avrupaya bagımlılıgımızı inşallah kaldırır şirketin bütün çalışanlarını öpüyorum ALLAH yardımcınız olsun
  • Başarılarınızın Devamını dilerim her şey büyük Türkiye için yaşasın yerli üretim
  • Anlamadığım üretim Yüzde yüz Türkiye'de yapılıyorsa neden hiç fabrikada üretim fotoğrafı koymamışlar.
  • Gurur duyuyoruz ubs = güven ve başarı
  • Böyle başarılı bir projeyi gerçekleştirdiğnden dolayı Uğur beyi ve ekibini tebrik ediyorum. Kanaatımca, bu ve benzeri projeler desteklendiği ve teşvik edildiği ölçüde, senelerdir bizlerde yanlış bir şekilde oluşan “kendi insanımıza güvensizlik” problemine de bir çözüm olmuş olacak. Ve “bizden adam olmaz” yanlış anlayışını da tarihin karanlıklarına atmış olacak. Bu projelerin kabul ve teşvik gördüğünü gören diğer genç beyinlerde, başka alanlarda benzer projelere imza atabilecekler. Bu projenin gerektiği gibi ilgi, teşvik ve sahiplenmeyi hak etmesi temennisi ile..
  • Uğur Çayrak demek; azimli , disiplinli, pes etmeyen, cesur ve karakterli insan demek. Tüm UBS ailesine başarılar dilerim.

Havacılık sektörü, havayolu işletmeciliği, MRO, catering ve handling anlamında oldukça gelişmiş durumda. Son zamanlarda endüstriyel anlamda gelişmeleri de görmeye başlamamıza rağmen elle tutulur sadece THY’nin koltuk üretimi oldu. Ancak öyle biri kişi ortaya çıktı ki tam anlamıyla alkışlanacak bir işe imza attı.

Uğur Çayrak, Adapazarı Hendek doğumlu, turizm otelcilik mezunu bir işadamı. Asıl mesleği otelcilik ve turizm olmasına rağmen o kendini havacılık sektörünün aydınlatma bölümünün içinde buluvermiş. 20 yıl önce tanıştığı sektöre personel olarak girmiş. Ancak çalıştığı kurum işi yürütemeyip bayrak indirince o da kendini değişik şirketlere savrulurken buluvermiş.

Uğur Çayrak, hava meydanlarının aydınlatılması işine iyice dalınca bu anlamda iş yapan uluslararası şirketlerin temsilciliğini alarak Ankara’da tek başına yola koyulmuş.

Gel zaman git zaman derken, bütün havalimanlarının aydınlatılması işini yapmaya başlamış.

Pist aydınlatma sistemleri, uçak park sistemleri, uçuş ekranı bilgi sistemleri, hava trafik kontrol sistemleri, meteoroloji sistemleri gibi havacılığın olmazsa olmazlarını başarı ile yapan ve Türkiye’deki tüm havalimanlarında sistemleri çalışan Uğur Çayrak, hiç kimsenin cesaret edemediği, belki de aklına getiremediği bir projeyi de hayata geçirmiş.

TÜRKİYE’DE BİR İLK
Airporthaber’in yerinde görüntülediği ve havacılık sektöründe alkışlanacak adımı atan Uğur Çayrak, havalimanlarının en büyük kolaylıklarından biri olan yolcu körüğü üretti. Türkiye’de bir ilki başaran Uğur Çayrak, tamamen öz sermaye ile yaptığı körüğün (Köprü) ilk olarak ülkemizde kullanılmasını arzu ediyor.

Devletten bir kuruş ne kredi ne de ar-ge kapsamında destek almayan Uğur Çayrak’ın bu girişimini özellikle terminal işletmecileri çok beğendi. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü yetkilileri tarafından da incelenen körükle ilgili olarak olumlu görüş belirtildiğini söyleyen Uğur Çayrak, “Biz bunları başarırız. Milyonlarca dolar para başka ülkelere gidiyor. Biz bu sistemlerin yazılımları dahil her şeyini kendimiz ürettik. Dolayısıyla hem yarıdan fazla ucuza mal edilen sistemi kendimiz yapmış olacağız hem de havalimanlarımızı işletenler daha az para ödeyecekler” dedi.

Uğur Çayrak, önemli bir proje üzerinde daha çalıştıklarını ve havalimanlarında yüzde 80 tasarruf yapacak bir sistemi yakında açıklayacaklarını belirtirken, sistemle ilgili sorularımızı da yanıtlamadı.





























©Airporthaber.com
 

ELİ ÖPÜLECEK YATIRIMCI…

Yorumlar Tüm Yorumlar (61)

Ekrem Baştuğ ~ 6 yıl önce
İnşallah bu yapılanları şu anki hükümet yetkilileri görürde gerekenin den daha fazla destek verir UBS ye ve bu tür işleri yapmak isteyen firmalara bir nebzede olsa bu dar boğazdan bu Yahudi ve Hristiyanların oyunundan kurtulmak için üretmek şart emeği geçenlerin ellerine sağlık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mahmut kara ~ 8 yıl önce
haberi okudum bizim turkler neler yapiyormus gercekleriyle gordum helal olsun ugur beye gercekten turkiye icin cok guzel bir haber okudum tuylerim diken diken oldu insallah devletin destegini alip yabanci rakiplerle mucadelesine eder basarilarin devamini diler allahin yardimi sizlerle olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şükrü Yavaş ~ 8 yıl önce
Milas Bodrum havalimanında köprülerin bakım ve onarımı yapan birisi olarak ülkemizde neden bu kadar kolay sistemlerin yapılmadığını hep merak etmiştim. Türk Girimşimci ve Türk Mühendislerimize çok teşekkürler ediyorum. Vergilerimiz yabancı sermaye gideceğine ülkemizde kalsın Türkiye kazansın TEŞEKKÜRLER UBS

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cemil ~ 9 yıl önce
çok başarılı,tebrikler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Celal fransa ~ 9 yıl önce
Yorumları okurken inanın gözlerim doldu şu avrupaya bagımlılıgımızı inşallah kaldırır şirketin bütün çalışanlarını öpüyorum ALLAH yardımcınız olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Urfalı Habib ~ 9 yıl önce
Başarılarınızın Devamını dilerim her şey büyük Türkiye için yaşasın yerli üretim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kenan ~ 10 yıl önce
Anlamadığım üretim Yüzde yüz Türkiye'de yapılıyorsa neden hiç fabrikada üretim fotoğrafı koymamışlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Murat baycan ~ 10 yıl önce
Gurur duyuyoruz ubs = güven ve başarı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dr. Harun Yuksel ~ 10 yıl önce
Böyle başarılı bir projeyi gerçekleştirdiğnden dolayı Uğur beyi ve ekibini tebrik ediyorum. Kanaatımca, bu ve benzeri projeler desteklendiği ve teşvik edildiği ölçüde, senelerdir bizlerde yanlış bir şekilde oluşan “kendi insanımıza güvensizlik” problemine de bir çözüm olmuş olacak. Ve “bizden adam olmaz” yanlış anlayışını da tarihin karanlıklarına atmış olacak. Bu projelerin kabul ve teşvik gördüğünü gören diğer genç beyinlerde, başka alanlarda benzer projelere imza atabilecekler. Bu projenin gerektiği gibi ilgi, teşvik ve sahiplenmeyi hak etmesi temennisi ile..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahmet Secgin ~ 10 yıl önce
Uğur Çayrak demek; azimli , disiplinli, pes etmeyen, cesur ve karakterli insan demek. Tüm UBS ailesine başarılar dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000