03 Haziran 2017, Cumartesi 10:17:11

Elektronik yasağı uçuş trafiğini olumsuz etkiledi!

ABD'nin uçak kabinlerinde elektronik cihaz taşınmasına dönük getirdiği yasağın Orta Doğu ile ABD arasındaki trafiği etkilediği açıklandı.

ABD'ye, belirli yönlerden gelen uçuşlarda kabine büyük elektronik cihaz sokma yasağının, Orta Doğu ile ABD arasındaki trafiği düşürdüğü açıklandı.

ORTA DOĞU ORTALAMANIN GERİSİNDE KALDI

Hürriyet'te yer alan habere göre, Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) dün yaptığı açıklamada, nisan ayında toplam uçak yolculuğu talebindeki artışın yüzde 10.7'nin üzerine çıkmasına rağmen, Orta Doğu hava yollarında bu büyümenin son beş yıllık ortalamanın gerisinde kaldığını bildirdi. Bu durum başka hiçbir bölgede gözlemlenmedi.

ABD, mart ayında aldığı bir kararla Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye dahil 10 havalimanından ABD'ye giden uçaklarda cep telefonundan büyük elektronik cihazların kabine alınmasını yasaklamıştı.

7 YILDIR İLK KEZ DÜŞTÜ

IATA, Orta Doğu ile ABD arasında mart ayında kilometre/yolcu geliri olarak ölçülen trafiğin yıllık bazda yedi yıldır ilk kez yüzde 2.8 düştüğünü açıkladı.

IATA baş ekonomisti Brian Pearce dün yaptığı açıklamada, "Emin olmak için henüz erken ancak bu rakamlar yolculuklar üzerinde bir etkinin var olduğunu gösteriyor" dedi.

'AVRUPA'YA YAYILMASI ÜRETKENLİKTE 1.4 MİLYAR DOLAR ZARARA YOL AÇABİLİR'

ABD, aynı yasağa Avrupa'dan gelen uçuşları da dahil etme eğilimini ifade etmişti, ancak Avrupa ülkeleriyle yapılan görüşmeler sonunda bu konuda bir karar henüz açıklamadı.

IATA, yasak nedeniyle bilgisayarların uçakların kargo bölümüne alınması uygulamasına karşı alternatifler öneriyor. Bunlar havalimanlarında daha etkin tarama sistemleri, güvenlik personelinin daha iyi eğitimi ve patlayıcı izi süren eğitimli köpeklerin kullanılması.

IATA'nın tahminine göre yasağın Avrupa'ya da uygulanması yolcuların uçuş sırasında çalışamamaları nedeniyle üretkenlikte 1.4 milyar dolar zarara yol açabilir.

ABD ile Avrupa arasında uygulanacak yasaktan, United, Delta, American Airlines, Lufthansa, British Airways, Air France ve Norwegian Air Shuttle gibi hem Amerikan hem Avrupa hava yolları etkilenebilir.
 

Elektronik yasağı uçuş trafiğini olumsuz etkiledi!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000