06 Ağustos 2008, Çarşamba 11:45:13

"Elektronik pasaport güvenli değil"

Türkiye elektronik pasaporta geçmeye hazırlanırken, bu tür pasaportaların sahtelerinin dakikalar içinde kopyalanabildiği ve uluslararası havaalanlarındaki bilgisayar yazılımı tarafından gerçek pasaport olarak nitelendirildiklerinin ortaya çıktığı bildirildi.

İngiliz The Times gazetesi için yapılan testler, pasaportlarda güvenlik açığı olduğunu gösterdi. The Times, bu konudaki haberinde, yapılan testler sırasında bir bilgisayar araştırmacısının, iki adet İngiliz pasaportuna çipleri kopyaladığı ve Usame bin Ladin ile bir intihar bombacısının dijital görüntülerini yerleştirdiği bildirilirken, değiştirilmiş çiplerin, Birleşmiş Milletler tarafından kullanılan ve elektronik pasaportlar için standartları düzenleyen pasaport okuyucu yazılım tarafından orijinal olarak kabul edildiğinin ortaya çıktığı belirtildi.

Sahte pasaportların belirlenebilmesi için PKD olarak adlandırılan ulusalarası kod sisteminin kullanılması gerektiği ancak şu anda bu sistemin, elektronik pasaport uygulamasına geçmiş olan 45 kadar ülkeden sadece beşi tarafından kullanıldığına dikkat çekildi.

"Elektronik pasaport güvenli değil"

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000