25 Eylül 2018, Salı 11:42:26

Elektrik direğine çarpan uçak paramparça oldu!

ABD'nin Kuzey Dakota eyaletinde bir ilaçlama uçağı elektrik direğine çarptı. Uçak paramparça oldu!
  • Bu uçaklar jet yakıtı dediğimiz yani kerozin namı diğer gaz yağı yakıtı kullanmaz Böyle küçük piston motorlu uçaklar bilinen 80 veya 100 oktanlı benzin kullanırlar Bilgilerinize

ABD'nin Kuzey Dakota eyaletinde bir ilaçlama uçağı elektrik direğine çarptı. Uçak paramparça oldu!

Kuzey Dakota'da uçuş yapan Air Tractor AT-802A tipi bir ilaçlama uçağı, Napolyon kentinin 10 mil güneybatısında yer alan Logan County kırsalında bir elektrik direğine çarptıktan sonra düştü. Paramparça olan uçağa ait enkaz parçaları çevreye yayıldı.

Mattern Spray Service adlı şirkete ait uçağın sağ kanadını çarpması sonucu meydana gelen kazada pilotun kontrolü kaybettiği ve bölgede bulunan bir çiftlik arazisine düştüğü açıklandı.

Ulusal Ulaştırma Güvenliği Kurulu, enkaz kaldırma çalışması sonrası elektrik sisteminin onarımına başlandığını duyurdu. Kuzey Dakota Sağlık Departmanı da kaza sonrası çevreye jet yakıtının sızıntısı ile ilgili çalışma başlattıklarını açıkladı.

Feci kazadan yaralı olarak kurtulan pilotun hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

©AirportHaber.com





Elektrik direğine çarpan uçak paramparça oldu!

Yorumlar

Seneca3 ~ 6 yıl önce
Bu uçaklar jet yakıtı dediğimiz yani kerozin namı diğer gaz yağı yakıtı kullanmaz Böyle küçük piston motorlu uçaklar bilinen 80 veya 100 oktanlı benzin kullanırlar Bilgilerinize

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kargadan baska kus bilmez ~ 6 yıl önce
Bu ucak haberde yazdigi uzere AT 802 ( Air Tractor) Üzerinde 1600 hp P&W turbine motor var ve jet yakitiyla calisir. F modeline Fire Boss denir. Amphibian yangin sondurme ucagi. 3 ton su tasir. Ucak rumuzuyla cok bilmislik yapacagina biraz ilim tahsil et.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000