10 Temmuz 2009, Cuma 07:52:11

Elazığ Havaalanı en kısa sürede hazır olacak

Elazığ Havaalanı Dış Hatlar Terminali'nin ihalesi yapılırken terminal binasının en kısa sürede tamamlanarak hizmete sunulacağı bildirildi.

Hacı adaylarının bu yıl kutsal topraklara Elazığ Havaalanı'ndan uğurlanabilmesi için büyük bir çaba sarf eden Elazığ Valisi Muammer Erol'un girişimleri sonuç verdi.

Vali Erol'un girişimleri, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Fikret Karaman'ın destekleriyle Elazığ Havaalanı terminalinin ihalesi gerçekleştirildi. Geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen ihaleyi Elazığlı bir firma aldı. İhalede yer alan şartnameye göre, işin 100 iş gününde tamamlanması gerekiyor fakat ihaleyi alan firma, Elazığ Havaalanı geçici gümrük binasını daha kısa sürede bitirmeyi hedefliyor. İç hatlar terminali, dış hatlar terminali ve diğer bütün birimlerin yer alacağı bir şekilde yapılacak olan geçici gümrük binasının ihale bedeli ise 988 bin TL olarak belirlendi. Gümrük binasının tamamlanmasının ardından Elazığ Havaalanı Malatya, Tunceli, Bingöl illerine de hizmet verecek.

Elazığ Havaalanı en kısa sürede hazır olacak

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000