31 Ekim 2017, Salı 09:11:46

El bagajında yeni dönem

Rusya uçaklarda yeni el bagajı yönetmeliğini 5 Kasımda uygulamaya başlıyor
  • güzel karar bizdeki bal patates turşu çantalarını çuvallarını görseler kafayı yerler adamlar
  • Bide buraya gelsin ya 1 kisi 8 el bagajiyla geliyor sonra yer yok diyor
  • Abooooo yandım anammm

Rusya uçaklarda yeni el bagajı yönetmeliğini 5 Kasımda uygulamaya başlıyor. Kural, "isteyen havayolu" için geçerli olacak. Daha çok masraflarını kısmak isteyen charter uçuşlarında uygulanması bekleniyor. Buna göre, uçağın kargo bölümüne verilen valizlerin yanı sıra kabine alınan çanta ve valizler de tartıdan geçecek. Uçağın kabinine alınan ve "el bagajı'' olarak tabir edilen eşyanın ağırlığı beş kilogramın üzerinde olamayacak.

5 kilogram üstü el bagajlarını ücretlendirip ücretlendirmeme kararı hava yolu şirketlerine bırakıldı. Hava yolu şirketleri koltuk üstü depolama yerlerinden büyük el bagajlarını da kabine almayabilecek.

El bagajlarının yanı sıra kadın çantası, evrak çantası, küçük sırt çantaları, mont-ceket tipi kıyafet, takım elbise ve çiçek buketi alınmasına izin verilecek. Bu eşyalar tartıdan geçmek zorunda değil.

Bebek arabaları, el beşikleri ve koltuk değneği gibi eşyalar da ücretsiz taşımaya tabi. Duty Free mağazalardan alınan ürünlerin de ücretsiz taşınacak.

Ulaştırma bakanlığı ayrca anne, baba ve bir çocuktan oluşan ailenin ücretsiz taşıyabileceği bagajlarının toplam ağırlığının 30 kilogramdan fazla olamayacağına karar verdi. 30 kilogramın üzerindeki bagajlar ücrete tabi.

Yeni kurallar yolcunun fazla bagaj için para ödemek istememesi durumunda hava yolu şirketine yolcuyu uçağa almama hakkı tanıyor. (Türkrus)

El bagajında yeni dönem

Yorumlar

doğru ~ 6 yıl önce
güzel karar bizdeki bal patates turşu çantalarını çuvallarını görseler kafayı yerler adamlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 6 yıl önce
Bide buraya gelsin ya 1 kisi 8 el bagajiyla geliyor sonra yer yok diyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rus asıllı LAZ ~ 6 yıl önce
Abooooo yandım anammm

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000